Zobacz wÄ…tek - Ostrzegam Honda Sikora Motocentrum Bielsko
NAS Analytics TAG

Ostrzegam Honda Sikora Motocentrum Bielsko

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Ostrzegam Honda Sikora Motocentrum Bielsko

Postprzez grzegorz_krakow » 23/2/2013, 17:05

Moi drodzy chciałbym wam przedstawić moje negatywne doświadczenia z serwisem HONDY w Bielsku-Białej MOTOCENTRUM SIKORA.
Dodam, że posiadam również samochód marki BMW który salon jest zaraz obok HONDY i jest firmowany również nazwiskiem SIKORA.
Moja Honda Hornet jest pierwszą z dwóch kupionych w tym salonie 2006 oraz 2010.

Ale do rzeczy, miałem wypadek w sierpniu 2012 roku oględziny rzeczoznawcy zostały wykonane w dniu 27 sierpnia 2012
a 5 września oddałem swoją piękną Hornetke w ręce tego serwisu. No i się zaczęło

Pierwsze co trochę mnie zdziwiło to nie podjęcie naprawy do momentu jak TU nie przelało im kasy no ale to sprawa miedzy nimi a TU.

po 2 tygodniach
Telefon ja: czy naprawa została rozpoczęta?
Honda: nie bo nie mamy jeszcze kasy,
telefon do TU: czy przelew został wysłany do Hondy?
TU: Tak, został wysłany kilka dni temu.

Wizyta w Salonie Honda na drugi dzień
Ja: Czy przelew od TU został już zaksięgowany?
Pani z kasy: Dobrze już sprawdzam. Po kilku minutach, niestety nie mamy jeszcze tego przelewu.
Ja: Ale TU twierdzi, że przelew został wysłany kilka dni temu.
Pani z kasy: A może jest zaksięgowany na innym koncie, proszę poczekać. Po kilku minutach, przykro mi ale nie osoby która może to sprawdzić.

No cóż odpuściłem i wyszedłem. Po kilku dniach dzwonie i dowiaduje się, że mają już kase.
No wiec pytam kiedy będzie naprawa wykonana, Honda, że około tygodnia do dwóch jak tylko części przyjdą,
po miesiącu okazało się, że nie ma jeszcze wszystkich części.

PostanowiÅ‚em odebrać motocykl by wykorzystać pogodÄ™  pojeździÅ‚em jakieÅ› 2 tygodnie i znowu oddaÅ‚em
go do serwisu ale okazało się że nie ma jeszcze wszystkich części.
Sezon się kończył więc przestało mi zależeć już na motocyklu więc, dzwoniłem 1 w miesiącu czy jest gotowy i oczywiście nie był.

Aż tu nagle i niespodziewanie telefon 4 lub 5 luty 2013 roku pańskiego.
Honda: Motor jest już gotowy można sobie go odebrać.

Åšwietnie!!! No ale patrzÄ™ przez okno a tu … Å›nieg. Mówie, że jak tylko zrobi siÄ™ lepsza pogoda to zabiorÄ™ swój motor.
Po dwóch tygodniach Honda zaproponowała, że przywiozą mi mój skarb. No to dobra jest piątek i czekam na czarna perłę.

Zanim zobaczysz zdjęcia muszę powiedzieć, że bardzo dbam o wygląd i stan techniczny swojego szerszenia więc
proszę się nie dziwić, że mi się ciśnienie podniosło.

No i przywieźli ... szczena mi opadła jak zobaczyłem co mi przywieźli.

Wspomniane usterki były uwidocznione na kosztorysie naprawy a nie zostaly usuniete,
oczywiscie HONDA zaproponowala kolejne ogledziny rzeczoznawcy no ale to wszystko bylo juz w pierwszym kosztorysie naprawy
za ktory wzieli cos okolo 7000.

Boje sie, ze nie zostalo zrobione wiecej rzeczy, niestety nie mam takiej wiedzy by to sprawdzic,
moge oceniac to tylko wizualnie, zastanawiam sie nad wizyta w innym serwisie HONDY.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
grzegorz_krakow
Świeżak

Postprzez fenis77 » 23/2/2013, 20:26

Noz sie w kieszeni otwiera. Szkoda ze podpisales odbiur. Walcz o swoje. Nie popuszczaj
byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
fenis77
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 23/2/2013, 20:34

Znajomy naprawial motocykl Suzuki king po dzownie zrobil lalke jeszcze kasa zostala. Zas panowie w Suzuki nawet krzywej polki nie zobaczyli.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

no cuż....

Postprzez piotrp » 23/2/2013, 22:42

Nauczycie sie wreszcie że autoryzowany serwis wcale nie znaczy profesionalny i uczciwy. :x
piotrp
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 1/3/2013, 11:10

dokladnie jak mechanik sie zna to wlasny warsztat otwiera a nie na kogos robi za grosze
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez grzegorz_krakow » 4/3/2013, 19:33

Motor zostal zabrany 25 lutego 2013 spowrotem do Hondy, odliczam dni do jego zwrotu a sezon juz zbliza sie duzymi krokami
grzegorz_krakow
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê