Sidi Vertigo vs. SMX plus
• Strona 1 z 1
Sidi Vertigo vs. SMX plus
Witam, chciałem zapytać które z tych butów są lepsze w sensie użyteczności. Jak się w nich chodzi, jak się nogi trzymają itd.
Może ktoś coś o nich napisze, w którą stronę się kierować czy Sidi czy Alpina.
Dzięki za odpowiedź.
Może ktoś coś o nich napisze, w którą stronę się kierować czy Sidi czy Alpina.
Dzięki za odpowiedź.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Przerabiałem 2 pary vertigo, miałem 44 i 45 i jakoś nie mogłem się wstrzelić z rozmiarem...buty jak dla mnie bardzo dobrze wykonane ale mało wygodne. Ja się czułem jakbym miał gumowca na nodze. Dużo lepsze pod tym względem są już B2, chociaż zastosowano w nich słabszą ochronę niż w vertigo. Vertigo i np Vortice są butami raczej dla osób które mają wysoką stopę w podbiciu i raczej grube łydki (może inaczej, nie sprawdzą sie u osób szczupłych).
Teraz mam Alpinestars smx plus i szczerze mogę polecić. Pod względem wygody sidi się nie umywa (wnętrze jest zdecydowanie bardziej miękko wykończone). Dopasowanie do nogi dzięki butowi wewnętrznemu rewelacyjne. Zdecydowanie lepiej trzymają nogę; zarówno stopę jak i piszczel-łydkę.
Po użytkowaniu sidi i alpinestars w moim przypadku zdecydowanie wygrywa AS.
Teraz mam Alpinestars smx plus i szczerze mogę polecić. Pod względem wygody sidi się nie umywa (wnętrze jest zdecydowanie bardziej miękko wykończone). Dopasowanie do nogi dzięki butowi wewnętrznemu rewelacyjne. Zdecydowanie lepiej trzymają nogę; zarówno stopę jak i piszczel-łydkę.
Po użytkowaniu sidi i alpinestars w moim przypadku zdecydowanie wygrywa AS.
- sebasbox
- Świeżak
Właśnie miałem wcześniej SIDI Vortice najwyższy model SIDI. Jak jechałem na moto to dziwnie mi stopy drętwiały. Dlatego szukam butów bardziej wygodnych.
Właśnie też bardziej coś mi podpowiada żeby kupić AS.
Właśnie też bardziej coś mi podpowiada żeby kupić AS.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Vortice maja siatke w srodku. Jka w nich ide do domu to obcieraja mi nogi... Wygodniej mi sie lata
w smx4
.

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Sidi Vertigo użytkuję od dwóch sezonów. Przed zakupem słyszałem wiele negatywnych opinii nt. wygody, a raczej jej braku przy pieszych pielgrzymkach. Rozmiar dobrałem idealnie. Nie mogę narzekać ani trochę na te Sidi. Jak dla mnie wygoda jest optymalna, nawet przy spacerach. Ochrona na bardzo wysokim poziomie - zaliczyłem konkretnego szlifa, gdzie buty bardzo zminimalizowały obrażenia stopy i piszczeli. Wymiana ochraniaczy na butach i są jak nowe.
Fakt, nie mam porównania do SMX, ale tak czy inaczej polecam Vertigo, następne buciki to na pewno także będą SIDI.
Prawdą jest także, że mają dość duży obwód przy łydce, ale jeśli pakujesz nogawkę do środka nie powinno być problemu.
Fakt, nie mam porównania do SMX, ale tak czy inaczej polecam Vertigo, następne buciki to na pewno także będą SIDI.
Prawdą jest także, że mają dość duży obwód przy łydce, ale jeśli pakujesz nogawkę do środka nie powinno być problemu.
- kozlos
- Świeżak
Seba_ER5 napisał(a):Vortice maja siatke w srodku. Jka w nich ide do domu to obcieraja mi nogi... Wygodniej mi sie lataw smx4
.
ja mam dokladnie to samo tylko w vertigo.
Ja to proponuje najpierw zmierzyc bo mozesz nie trafic w rozmiar w ktoryms z tych modeli.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości