Kawasaki KMX125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kawasaki KMX125
Witam,
Mam problem z motocyklem Kawasaki KMX125, Mianowicie na żaden sposób nie chce odpalić, zgasł w ostrym terenie i już nie udało mi się go odpalić do tej pory, iskra jest, świeca mokra, z powietrzem wszystko ok z kompresją tak samo, myślę ze wszystko jest ok ale jednak nie pali, Myślałem trochę o zapłonie ale proszę o jakieś porady.
Mam problem z motocyklem Kawasaki KMX125, Mianowicie na żaden sposób nie chce odpalić, zgasł w ostrym terenie i już nie udało mi się go odpalić do tej pory, iskra jest, świeca mokra, z powietrzem wszystko ok z kompresją tak samo, myślę ze wszystko jest ok ale jednak nie pali, Myślałem trochę o zapłonie ale proszę o jakieś porady.

- pawelpawel51
- Świeżak
to sprawdzaj po kolei. jak nie znasz przeszłosci to wymien swiece, zobacz czy nie dostała sie woda do airboxa. wyczysc gaźnik. osusz dobrze moto, moze gdzies woda sie dostała i jest np przebicie. kiedys tak miałem w moto na fajce. niby wszystko ok a nie odpalał. a wystarczyło dmuchnąc w fajke żeby wode wydmuchało 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a nie zrobil czasami takiego luuuuu uuuu i zgasła?
swieca jak mocno mokra? wilgotna czy cala czarna i mokra? czyszczenie jej cos pomogło czy po chwili nadal jest mokra?
jaka mieszanke robisz?
swieca jak mocno mokra? wilgotna czy cala czarna i mokra? czyszczenie jej cos pomogło czy po chwili nadal jest mokra?
jaka mieszanke robisz?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Cylinder w górę !
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
A moduł zapłonowy nie został uszkodzony. Kumpel tak miał iskra była ale za nic nie odpalił, wymienił moduł i ok, było to w hondzie mtx 80.
Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
Dokładnie tak zakonczyło się takim długim łuuuuuu, był dobrze rozpędzony, co do świecy zdecydowanie okopcona i mokra a oczyszczenie nic nie daje bo paru kopach z powrotem to samo, do paliwa dodaje małą ilość oleju (full syntetyka) ponieważ mam dozownik,
a moduł zapłonowy raczej nie został uszkodzony mechanicznie, mógł się zepsuć ??
a moduł zapłonowy raczej nie został uszkodzony mechanicznie, mógł się zepsuć ??
- pawelpawel51
- Świeżak
mógł. ale dla pewnosci zdejmij cylinder zobacz wszystko w jakim stanie. koszta niewielkie i ja bym nawet dla pewnosci zmienił tłok. kilkadziesiat zł i smigasz bez problemu duzo dłuzej
co do oleju bez sensu go dolewac i do baku i do dozownika.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No nwm. może wilgoć się dostała. A spróbuj dać nową świece choć nie wiem czy to pomoże, a nie wiem czy to w nowych motorach występuje, ale mógł się zapłon przestawić. Tylko pewnie by strzelał albo kopka by odbijała.
-
Marcin1324 - Świeżak
W zeszył roku tłok był wymieniany na nowy firmy wossner więc narazie wstrzymam się z rozkręcaniem, nowa świeca niewiele zdziałała, najbardziej prawdopodobne wydaje mi się zawilgocenie, zapłon i ewentualnie moduł, ale w przypadku zawilgocenia w taki sposób by mi zgasł ? przejechał parędziesiąt kilometrów i dopiero wtedy ?
- pawelpawel51
- Świeżak
Może dopiero gdzieś zwarło i amba, to są tylko moje opinie bo ja jestem na etapie mechaniki wski, gdzie zapłon przestawia się co 5 minut albo ucina klin na magnecie
.

-
Marcin1324 - Świeżak
wszystko jest mozliwe. ja bym sciągnął wydech i sprawdził przez okno wydechowe jak wyglada tłok i cylinder w miare mozliwosci. wyczysc gaźnik i filtr powietrza
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No najpierw zrobić takir rzeczy które nic nie kosztują, a potem wymieniać cokolwiek.
-
Marcin1324 - Świeżak
jak zrobil dziwne łuuu to albo mogl sie przytrzec, zatrzec, albo swieca padła i nie daje odpowiedniej iskry i zalewa ją ciągle
ale dopoki nie zdejmiesz wydechu i nie zajrzysz do środka to nie bd wiedział w jakim stanie jest tlok i cylinder
ale dopoki nie zdejmiesz wydechu i nie zajrzysz do środka to nie bd wiedział w jakim stanie jest tlok i cylinder
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
- pawelpawel51
- Świeżak
-ma pionowe rysy
- pierścionek chodzi z oporem
-ma przedmuchy
-ma przetarty teflon
- pierścionek chodzi z oporem
-ma przedmuchy
-ma przetarty teflon
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
-
Bostorn - Moderator
Po oględzinach stwierdzam że jest to chyba zapłon ponieważ motor zaczął strzelać, stwierdziłem to teraz po wyeliminowaniu przebicia, a teraz moje pytanie jak prawidłowo go ustawić ??
- pawelpawel51
- Świeżak
Nie wiem jak to poznać, wiem że u mnie charakteryzuje się tym że strzela spalinami z tłumika i jest mały huk.
- pawelpawel51
- Świeżak
przyczyn moze byc wiele.. u mnie w chinczyku np na padnietym module zapłonowym też raz pali raz nie, czasem przerywa i własnie strzela tylko z hukiem ( mieszanka sie zbiera, iskra jak trafi sie lepsza to spala wszystko nawet z wydechu i stąd huk ) kontroluj wszystko. co do ustawienia zapłonu - najlepiej obczaic to z ksiązką serwisową. kazdy motocykl o ile ma w ogóle regulacje moze miec inne sposoby ustawiania wrzuc fotke zapłonu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości