ciezarki kierownicy - luzny
• Strona 1 z 1
ciezarki kierownicy - luzny
Witam wszystkich
Mialem maly posliz Hornetem 01 na sniegu i poluzowal mi sie ciezarek. Konstrukcja jest prosta srubka ciezarek no i ta czesc do ktorej sie wkreca. Niestety cos poluzowalo sie w srodku i ta czesc z gwintem kreci sie w kolko i lekko sie gibie na boki czy jest jakas mozliwosc wymianny tej czesci czy poprostu zrobienia zeby siedzialo to sztywno w kierownicy??
Mialem maly posliz Hornetem 01 na sniegu i poluzowal mi sie ciezarek. Konstrukcja jest prosta srubka ciezarek no i ta czesc do ktorej sie wkreca. Niestety cos poluzowalo sie w srodku i ta czesc z gwintem kreci sie w kolko i lekko sie gibie na boki czy jest jakas mozliwosc wymianny tej czesci czy poprostu zrobienia zeby siedzialo to sztywno w kierownicy??
- karolgda
- Świeżak
W srodku moze byc rozporowa gÄ…bka,kawalek gumy. Wykrec ciezarek zobacz czy jest jak pisze i wkrec lekko i wyciagnij calos. No i popraw.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
W tym "wkładzie" w kierownicy są dwie gumki na początku i końcu.Przy końcu kierownicy jest coś w rodzaju blokady z blachy .Możliwe ,że ta blokada wyłamała się lub wpadła do środka i dlatego kręci się to w kółko.Najlepiej ściągnij sobie serwisówkę jest tam ładnie pokazane jak to wygląda.Jak będziesz ten "wkład" wyciągał nieumiejętnie i na siłę możesz uszkodzić ową blokadę(jak już nie jest uszkodzona).
biegacz
-
pamoz - Świeżak
kurcze mam serwiskowke ale nie pomyslalem zeby tam sprawdzic :p wedlug rysunku i tego co widzialem w mojej raczce to wylamal mi sie "retainer ring" tylko nigdzie nie moge znalesc tego na necie wiec chyba czeka mnie wizyta w hondzie. dzieki za odpowiedzi
- karolgda
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości