Honda xr 125 blokady itp
• Strona 1 z 1
Honda xr 125 blokady itp
Witam. Jestem nowy więc jeszcze zabardzo się nie udomowiłem i nwm czy dobry dział. Jak zły to proszę o przeniesienie i z góry przepraszam. A więc do rzeczy od kilku dni jestem posiadaczem hondy xr 125 z 2004r w 4t a mianowicie osiągi ma nie zbyt zadawalające i wiem tylko że ma odblokowany tłumik i moje pytanie jest takie gdzie szukać blokad? Wspomnę że xr rozpędza się 85-90km/h. Drugie pytanie dotyczy ssania zabardzo nwm jak włączyć je bo w tych xr jest 3 etapowe ssanie i nwm jak jest wyłączone czy do samego dołu to jest wyłączone?
- marcinxr125
- Świeżak
ja też nie wiem wrzuć fotke to się moze cos wykmini.
co do blokad taka prędkosc to srednia prędkosc. sama konstrukcja motocykla jest w sobie blokadą. to nie jest tak do konca że masz odblokowany wydech, po prostu zmieniłeś jego konstrukcje żeby uzyskać wieksze osiągi. nie wiem czy to moto na wtrysku czy na gaźniku, ale ja bym wsadził swiece irydową, pobawił się własnie dolotem czyli albo wtryskiem albo gaźnikiem. choc raczej masz tam gaźnik, wiec jakis rejetting by pewnie coś dał. i w zasadzie to tyle co mozesz zrobić rozsądnym kosztem ;P wiecej z niego nie wykrzesasz za bardzo. jak n ie latasz w terenie to mozesz zmienic przełozenia wtórne, bedzie sie np wolniej rozpędzał ale wiekszy v max osiągnie. żeby konkretniejsze osiągi w tym sprzecie mieć, trzeba by wzmocnić silnik, jakis sportowy wałek rozrządu cz ycos ale moim zdaniem to bez sensu koszta
co do blokad taka prędkosc to srednia prędkosc. sama konstrukcja motocykla jest w sobie blokadą. to nie jest tak do konca że masz odblokowany wydech, po prostu zmieniłeś jego konstrukcje żeby uzyskać wieksze osiągi. nie wiem czy to moto na wtrysku czy na gaźniku, ale ja bym wsadził swiece irydową, pobawił się własnie dolotem czyli albo wtryskiem albo gaźnikiem. choc raczej masz tam gaźnik, wiec jakis rejetting by pewnie coś dał. i w zasadzie to tyle co mozesz zrobić rozsądnym kosztem ;P wiecej z niego nie wykrzesasz za bardzo. jak n ie latasz w terenie to mozesz zmienic przełozenia wtórne, bedzie sie np wolniej rozpędzał ale wiekszy v max osiągnie. żeby konkretniejsze osiągi w tym sprzecie mieć, trzeba by wzmocnić silnik, jakis sportowy wałek rozrządu cz ycos ale moim zdaniem to bez sensu koszta
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No wszystko ładnie, pięknie ale do tych motorków ciężko dostać jakiekolwiek części typu cylinder tłok gaźnik itp wcale nie ma na allegro dowiadywałem się też u dilerów hondy ale tez nie ma a czemu ? tego nie wiem... A co do prędkości to te motorki uzyskują prędkość 100-120km/h oczywiście full oryginalny/ odblokowany. Postaram się jutro skopiować fotkę dźwigni ssania
DZIĘKI Za FATYGĘ:)

- marcinxr125
- Świeżak
porozmawiaj jeszcze z dealerem hondy, wiem że np jak kolezanka miała kawasaki klx 250 2010 rok który miał małą akcję serwisową, jeździłem z tym moto do serwisu kawasaki i dowiadywałem się od razu o mozliwosc poprawienia mocy. no i dosyc fachowo od razu gość doradził co oni robią. akurat dla tamtego przegrywają mape zapłonowa, i rozwiercają wtrysk, co przynosi spore rezultaty. moze tobie też cos ciekawego doradzą
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mam tak motorek ssani wyłączone jest do samego dołu, jedną blokadę masz na filtrze pod siedzeniem zamiast 3 dziurek masz odblokowane tylko dwie:) podobno tez jest zwężenie na kolanku właśnie po 2 latach zabieram się do jej "odblokowania" i sam zastanawiam się co jeszcze może mieć...
- marcin133
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości