Yamaha R1 RN12 kosz sprzęgłowy
• Strona 1 z 1
Yamaha R1 RN12 kosz sprzęgłowy
Witam !
W moim moto tj. R1 RN12 jak odpale na zimnym grzmoci coś lekko w silniku, jak wcisne sprzęgło przestaje ...
według mnie to kosz sprzęgłowy bo co innego w tym modelu
macie ktoś takie lekkie hałasy ? jezdzicie z tym ? ponoć te typy tak mają ... Mam na wiosne na serwis jechać ?
pozdro,
W moim moto tj. R1 RN12 jak odpale na zimnym grzmoci coś lekko w silniku, jak wcisne sprzęgło przestaje ...
według mnie to kosz sprzęgłowy bo co innego w tym modelu

macie ktoś takie lekkie hałasy ? jezdzicie z tym ? ponoć te typy tak mają ... Mam na wiosne na serwis jechać ?
pozdro,
- dekanian
- Świeżak
Jeżeli po wciśnięciu sprzęgła ustaje to na pewno kosz. Przy wymianie oleju ściągnij pokrywę i zobacz jak bardzo jest wybity. Gdy będzie mocno wybity może się zdarzać, że albo nie wysprzęgli albo nie będzie ciągneło bo tarcze przekładki się zatną.
-
mati22252 - VIP Ścigacz.pl
Motocykl kupiłem ze stanem licznika 21 tys. i nic się nie zmieniło. Nie widać żadnej ingerencji w silnik, aczkolwiek nie twierdzę na 100% że nie było wymieniane. Licznik nie kręcony. Choć z drugiej strony nie wydaje mi się aby przy 20 tys. wymieniać sprzęgło. Poprzedni i jedyny właściciel miał 54 lata, może dlatego 

-
adamRS - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa