Kingway Fox 50 4T Nie odpala z rozrusznika zimny
• Strona 1 z 1
Kingway Fox 50 4T Nie odpala z rozrusznika zimny
Witam.Wiem że takich tematów jest pełno wszystkie już rozpatrzyłam i nadal nie wiem co dalej żeby odpalał z rozrusznika.Problem polega na tym że skuter bez problemu odpalam jak jest zimny na kopkę zapala za 1/2 razem , a na rozrusznik nie chce odpalić jak jest zimny kręci kręci i zero reakcji żeby chciał odpalić. Skuter ja jest ciepły to odpala na rozrusznik bez problemu , praktycznie od razu z góry piszę że sprawdziłem i wyregulowałem ;
a-gaźnik
b-zawory 00,5 / 00,6
c- świece NGK oraz posiadam irydową oczywiście dobraną z odpowiednią cieplnotą
d- cewkę zapłonową
d-moduł (mam 2 moduły sprawne i na każdym to samo)
e- wyjmowałem ostatnio silnik zostały sprawdzone pierścienie i został ustawiony ponownie rozrząd w 100% jest ustawiony prawidłowo
f- ładowałem akumulator i jest sprawny
g- sprawdzałem kompresje i jest ok.
h- sprawdzony rozebrany rozrusznik oraz szczotki sÄ… w dobrym stanie
i- wyczyszczony filtr powietrza oraz obudowa – wszystko szczelne bo jak zatkam to gaÅ›nie .
Niektórzy też piszą żeby pociągnąć nowe kable masy co u mnie idą do pokrywy zaworowej, oraz sprawdzić przerwę między impulsatorem a magnetem ale nie wiem co ma jedno z drugim. Jeśli coś by było z kablami masy to by nie odpalił bo wcale oraz przerwa między impulsatorem a magnetem musi być dobra bo również odpala później normalnie . Oraz jak jest z zimny to z kopki bez problemu.
Moim zdaniem to może być za słaby akumulator nie ma może mocy żeby ukręcić tak mocno żeby spowodować rozruch , a wy co myślicie ?
Mój skuter Kingway Fox 50 cylinder 60/głowica 50 ściągniete blokady.
Proszę o odpowiedz oraz doradzenie mi co jeszcze można zrobić i uzasadnienie swojej odpowiedzi .
a-gaźnik
b-zawory 00,5 / 00,6
c- świece NGK oraz posiadam irydową oczywiście dobraną z odpowiednią cieplnotą
d- cewkę zapłonową
d-moduł (mam 2 moduły sprawne i na każdym to samo)
e- wyjmowałem ostatnio silnik zostały sprawdzone pierścienie i został ustawiony ponownie rozrząd w 100% jest ustawiony prawidłowo
f- ładowałem akumulator i jest sprawny
g- sprawdzałem kompresje i jest ok.
h- sprawdzony rozebrany rozrusznik oraz szczotki sÄ… w dobrym stanie
i- wyczyszczony filtr powietrza oraz obudowa – wszystko szczelne bo jak zatkam to gaÅ›nie .
Niektórzy też piszą żeby pociągnąć nowe kable masy co u mnie idą do pokrywy zaworowej, oraz sprawdzić przerwę między impulsatorem a magnetem ale nie wiem co ma jedno z drugim. Jeśli coś by było z kablami masy to by nie odpalił bo wcale oraz przerwa między impulsatorem a magnetem musi być dobra bo również odpala później normalnie . Oraz jak jest z zimny to z kopki bez problemu.
Moim zdaniem to może być za słaby akumulator nie ma może mocy żeby ukręcić tak mocno żeby spowodować rozruch , a wy co myślicie ?
Mój skuter Kingway Fox 50 cylinder 60/głowica 50 ściągniete blokady.
Proszę o odpowiedz oraz doradzenie mi co jeszcze można zrobić i uzasadnienie swojej odpowiedzi .
- Piotr30091992
- Świeżak
Moim zdaniem:
a) cos z zaworami
b) sprawdz kompresje wiele bylo przypadkow ze to wlasnie ona sprawiala problem. Ile masz bar?
moze ktorys pierscien poszedl lub jest jakas rysa na cylku
c) zobacz swiece
bo trosze dziwny problem zeby elektryka miala cos z tym do czynienie
a) cos z zaworami
b) sprawdz kompresje wiele bylo przypadkow ze to wlasnie ona sprawiala problem. Ile masz bar?
moze ktorys pierscien poszedl lub jest jakas rysa na cylku
c) zobacz swiece
bo trosze dziwny problem zeby elektryka miala cos z tym do czynienie
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
pisał przeciez ze zaworki 2 X sprawdzone, i swieca ok. i jezeli pierscienie sprawdzał i było ok. wiec nie ma problemu z tym
chyba ze cos źle sprawdził ;P
sprawdź na innym aku. mozna też się pobawic podpinając bezpośrednio z akumulatora kable do rozrusznika.
chyba ze cos źle sprawdził ;P
sprawdź na innym aku. mozna też się pobawic podpinając bezpośrednio z akumulatora kable do rozrusznika.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No napisal napisal ale bywaly takie sytuacje ze ktos to sprawdzil napewno bylo ok a sie okazalo ze nie sprawdzil jak powinien i znalazla sie przyczyna
Aprilia Rs/Gs
-
Znalazłem powód . Akumulator już nie ma siły żeby zakręcić porządnie choć w pełni naładowany i tak nie daje rady. Sprawdziłem to poprzez podłączenie kabli zapłonowych do samochodu . I odpalił od razu z rozrusznika.
- Piotr30091992
- Świeżak
Tylko chwilowo Ci to pomoglo chyba ze ciagle bedziesz tak skuter odpalal.
Porownaj akumulator samochodowy z tym od skutera
Samochodowy ma wiecej Ah jest wiekszy i wydaje z siebie wieksza moc nawet od nowego aku od skutera. Moim zdaniem nawet jak kupisz nowy aku to mozesz miec problemy z odpalaniem no chyba ze kupisz wiekszy to moze Tobie to cos da. Ale czekamy na informacje
Porownaj akumulator samochodowy z tym od skutera
Samochodowy ma wiecej Ah jest wiekszy i wydaje z siebie wieksza moc nawet od nowego aku od skutera. Moim zdaniem nawet jak kupisz nowy aku to mozesz miec problemy z odpalaniem no chyba ze kupisz wiekszy to moze Tobie to cos da. Ale czekamy na informacje

Aprilia Rs/Gs
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości