Suzuki GSX 750 Inazuma lub inny do 12 tyÅ› na pierwsze moto
• Strona 1 z 1
Suzuki GSX 750 Inazuma lub inny do 12 tyÅ› na pierwsze moto
Witam,
Znalazłem w sieci komis, który sprzedaje motocykle w stanie "lać i jechać" z 3 miesięczną gwarancją. Mają Suzuki GSX 750, które nie ukrywam strasznie mi się podoba, ale i też wysoko je cenią... czy aby nie zbyt wysoko?
Jest to motocykl z 2000 roku z przebiegiem 30 tyś, jednak mam gwarancję, że jest on w bardzo dobrym stanie i na 100% bezwypadkowy Chodzi o Krakowski Moto top.
Nie ukrywam, że jestem kompletnym laikiem i szukam czegoś na pierwsze moto do turystyki z plecaczkiem i solo. Jako że się nie znam, szukam czegoś co mogę kupić w ciemno, nie trafię na minę i nie muszę po zakupie od razu inwestować nawet złotówki.
Warto się tym interesować? Czy szukać czegoś innego?
Model jest mało popularny i ciężko mi się odnieść do cen. Znalazłem kilka na jakiejś stronie austriackiej, to ceny wyglądają podobnie.
z ciekawostek - MajÄ… Bandita z 1998 roku z przebiegiem 9000 km
wygląda jakby w muzeum stał.
Znalazłem w sieci komis, który sprzedaje motocykle w stanie "lać i jechać" z 3 miesięczną gwarancją. Mają Suzuki GSX 750, które nie ukrywam strasznie mi się podoba, ale i też wysoko je cenią... czy aby nie zbyt wysoko?
Jest to motocykl z 2000 roku z przebiegiem 30 tyś, jednak mam gwarancję, że jest on w bardzo dobrym stanie i na 100% bezwypadkowy Chodzi o Krakowski Moto top.
Nie ukrywam, że jestem kompletnym laikiem i szukam czegoś na pierwsze moto do turystyki z plecaczkiem i solo. Jako że się nie znam, szukam czegoś co mogę kupić w ciemno, nie trafię na minę i nie muszę po zakupie od razu inwestować nawet złotówki.
Warto się tym interesować? Czy szukać czegoś innego?
Model jest mało popularny i ciężko mi się odnieść do cen. Znalazłem kilka na jakiejś stronie austriackiej, to ceny wyglądają podobnie.
Opis Suzuki GSX 750 Inazuma:
Gwarancja pisemna-3 miesiące(liczona od marca 2013). Motocykl znajduje się w naszej firmie w Niemczech. Możliwość sprowadzenia do tygodnia czasu.Stan fabryczny bez uszkodzeń,mały przebieg.Opony w bardzo dobrym stanie, nowy napęd.Dodatkowo kufer centralny, podnóżka i szyba.W cenie transport do Polski,pełny serwis motocykla, oraz komplet dokumentów przygotowanych do rejestracji.

z ciekawostek - MajÄ… Bandita z 1998 roku z przebiegiem 9000 km

- Postman
- Świeżak
o faktycznie, ceny nie podałem Suzi kosztuje 11,990 zł
może coś stargują
czy ewentualnie szukać coś z niepewnego źródła i wydawać na oględziny mechanika każdorazowo? Bo Kawę 750, Bandita 600 itp, to można sporo poniżej 10 tyś kupić

czy ewentualnie szukać coś z niepewnego źródła i wydawać na oględziny mechanika każdorazowo? Bo Kawę 750, Bandita 600 itp, to można sporo poniżej 10 tyś kupić
- Postman
- Świeżak
z ciekawości, jak oni to sprowadzą to już musisz to wziąć? bo żeby się to na miejscu nie okazało takie trochę "mniej pewne" niż się wydaje
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Witaj,
W inazumach silnik jest ten sam co w banditach z tego okresu, więc części są.
Mają nieco lepsze hamulce (brembo) oraz amortyzatory z tyłu (Showa).
Wizualnie wydaje się ok, chociaż nie ma oryginalnych lusterek.
Przy analogowych zegarach może mieć 30 jak i 130 tys. przebiegu (może mieć też wymienione zegary).
Jeden i drugi przebieg jest realny, gdyż te olejaki są nie do zdarcia.
Nie ma przebarwionych rur wydechowych - co by wskazywało na mniejszy przebieg.
Jak masz podjąć decyzję zdalnie to poproś o:
- numer VIN i sprawdź historię w u najbliższego dealera,
- o zdjęcia: silnika lewa i prawa strona w większym rozmiarze (sprawdzenie czy pokrywy są po szlifie, czy śruby są oryginalne, czy żebra są obtłuczone)
- o zdjęcia główki ramy na których są widoczne VIN, spaw główki oraz obydwa ograniczniki
- o zdjęcia wnętrza plastików bocznych, zadupka od środka, setów
- o zdjęcie wnętrza baku z wlewem i mocowania baku do ramy (lubią rdzewieć w tych miejscach a nowy zbiornik to 3-4 tysiące).
Jak masz możliwość to trzeba sprawdzić czy:
- silnik i rama nie były malowane (na ramie nad pokrywą zaworów powstają obtłuczenia lakieru przy serwisie zaworów)
- tarcze mają grubość większą od 4 mm (nowe mają 5mm). Tarcze wydają się oryginalne, więc powinny mieć w okolicy 4,5 mm.
Zakup warunkowałbym odpaleniem silnika na zimno i obserwacją jego po rozgrzaniu (czy nie puszcza oleju po rozgrzaniu) oraz czy nie wydaje na ciepło dziwnych dźwięków (na zimno będzie orkiestra).
Inazumy to wdzięczne motocykle o niepowtarzalnej urodzie.
Cena wydaje się nieco wysoka jak za ten rocznik - ale przy oryginalnym przebiegu i pozostałych elementach oryginalnych to pojeździ jeszcze długo, a na ulicy szybko nie spotkasz podobnej maszyny.
W inazumach silnik jest ten sam co w banditach z tego okresu, więc części są.
Mają nieco lepsze hamulce (brembo) oraz amortyzatory z tyłu (Showa).
Wizualnie wydaje się ok, chociaż nie ma oryginalnych lusterek.
Przy analogowych zegarach może mieć 30 jak i 130 tys. przebiegu (może mieć też wymienione zegary).
Jeden i drugi przebieg jest realny, gdyż te olejaki są nie do zdarcia.
Nie ma przebarwionych rur wydechowych - co by wskazywało na mniejszy przebieg.
Jak masz podjąć decyzję zdalnie to poproś o:
- numer VIN i sprawdź historię w u najbliższego dealera,
- o zdjęcia: silnika lewa i prawa strona w większym rozmiarze (sprawdzenie czy pokrywy są po szlifie, czy śruby są oryginalne, czy żebra są obtłuczone)
- o zdjęcia główki ramy na których są widoczne VIN, spaw główki oraz obydwa ograniczniki
- o zdjęcia wnętrza plastików bocznych, zadupka od środka, setów
- o zdjęcie wnętrza baku z wlewem i mocowania baku do ramy (lubią rdzewieć w tych miejscach a nowy zbiornik to 3-4 tysiące).
Jak masz możliwość to trzeba sprawdzić czy:
- silnik i rama nie były malowane (na ramie nad pokrywą zaworów powstają obtłuczenia lakieru przy serwisie zaworów)
- tarcze mają grubość większą od 4 mm (nowe mają 5mm). Tarcze wydają się oryginalne, więc powinny mieć w okolicy 4,5 mm.
Zakup warunkowałbym odpaleniem silnika na zimno i obserwacją jego po rozgrzaniu (czy nie puszcza oleju po rozgrzaniu) oraz czy nie wydaje na ciepło dziwnych dźwięków (na zimno będzie orkiestra).
Inazumy to wdzięczne motocykle o niepowtarzalnej urodzie.
Cena wydaje się nieco wysoka jak za ten rocznik - ale przy oryginalnym przebiegu i pozostałych elementach oryginalnych to pojeździ jeszcze długo, a na ulicy szybko nie spotkasz podobnej maszyny.
Suzuki GSX 1200 Inazuma
http://inazuma.m4i.pl (otwórz link)
- therminator
- Świeżak
Przebarwione kolektory można mieć po 6 tys.
Tutaj masz zdjecie kolektora po 7 tys. W motocyklu co miał 2 miesiące
http://www.motocykl-online.pl/img/galer ... 2012_3.jpg
Wystarczy w deszczu dawać na obroty (trzeba być wjeżdżonym) aby kolektory złapały temperatura na tyle ze kontakt z wodą z kałuży powoduje po drugim dniu taki efekt.
Tutaj masz zdjecie kolektora po 7 tys. W motocyklu co miał 2 miesiące
http://www.motocykl-online.pl/img/galer ... 2012_3.jpg
Wystarczy w deszczu dawać na obroty (trzeba być wjeżdżonym) aby kolektory złapały temperatura na tyle ze kontakt z wodą z kałuży powoduje po drugim dniu taki efekt.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Pisząc o przegrzanych miałem na myśli przebarwienie kolektorów z nierdzewki na kolor brązowy lub jego odcienie - w samym materiale a nie nalot na materiale.
Coś jak:http://imageshack.us/photo/my-images/41/p1020424e.jpg (otwórz link), co oznacza problemy z silnikiem albo pałowaniem przez kierowcę.
Coś jak:http://imageshack.us/photo/my-images/41/p1020424e.jpg (otwórz link), co oznacza problemy z silnikiem albo pałowaniem przez kierowcę.
Suzuki GSX 1200 Inazuma
- therminator
- Świeżak
witam.
podepnę się pod pytanie kolegi,który też upatrzył sobie inazumę. może mieszka ktoś w okolicy poznania dokładnie chodzi o śrem. ma tam gostek gsx750 z przebiegiem 4900.jeśli mógłby tam ktoś podjechać luknąć na moto będę wdzięczny
podepnę się pod pytanie kolegi,który też upatrzył sobie inazumę. może mieszka ktoś w okolicy poznania dokładnie chodzi o śrem. ma tam gostek gsx750 z przebiegiem 4900.jeśli mógłby tam ktoś podjechać luknąć na moto będę wdzięczny
- nowy0204
- Świeżak
No to panowie zaskocze was, bo ja kupowałem moją GS'kę u nich właśnie w MOTO TOP na ulicy wielickiej
, oni sprawdzają motocykl i przygotowują go do jazdy, sprawdzają czy rama jest prosta, wymianiają drobne podezespoły, wszystkie płyny, olej, hamulcowe, w lagach ble ble ble, robią naciąg i inne pierdoły. Bez tego nie sprzedadzą Ci motocykla. Ja musiałem jechać drugi raz bo powiedzieli mi, że nie wypuszczą od siebie niepewnego motocykla. Nie spuszczają z ceny, ale naprawdę są tam niemalowe pewniaki z przetłumaczonymi papierami gotowymi do rejestracji. Przebiegi są oryginalne bo sprowadzają motocykle z niemiec gdzie przy każdym przeglądzie wbijany jest przebieg. Jeśli masz tyle kasy, i chcesz kupić ten model to nie zastanawiał bym się ani chwili.
Ten komis prowadzą pasjonaci, i nie jest to typowy komis, bo mają tam cały warsztat w którym na bierząco sprawdzają każde moto jeszcze raz. Mają zbyt dobrą opinię żeby wypuścić gówno na drodze, ale cen tam nie można negocjować, jak napisane 6800 to 6800 i ani złotówki mniej

Ten komis prowadzą pasjonaci, i nie jest to typowy komis, bo mają tam cały warsztat w którym na bierząco sprawdzają każde moto jeszcze raz. Mają zbyt dobrą opinię żeby wypuścić gówno na drodze, ale cen tam nie można negocjować, jak napisane 6800 to 6800 i ani złotówki mniej

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości