najszybszy quad
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Beavis napisał(a):Tylko ... po co? Przecież quad to sprzęt do przemieszczania sie w terenie, a tam prędkości rzędu 70km/h są duże.
Zdaje mi się, że nawet w Supermoto Quadów ważniejsze są przyspieszenia niżeli prędkości maksymalne.
W pełni się z tobą zgadzam. Jeśli ktoś jeździ na enduro czy czymś innym bez owiewek to wie że szybka jazda jest nie przyjemna. Jezdzić Quadem po asfalcie w normalnych warunkach to tak jak terenówką z prawdziwego zdarzenia, prowadzi do szybszego zużycia elementów. Ogólnie Qady zostały stworzone do jazdy po terenie i prosze niech tak zostanie
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
- suzukigt80
- Świeżak
W Quadzie (przy najmniej dla mnie) nie ważna jest prędkość (lecz moc)
okło90 km/h mi WYSTARCZY I TO BARDZO xD
Spokojnie można się wyszaleć ,wyżyć , poćwiczyć i wykazać swoje umiejętności:) Ale jeden jest problem NIE NA WIDZĘ QUADÓW CHIŃCZYKÓW
okło90 km/h mi WYSTARCZY I TO BARDZO xD
Spokojnie można się wyszaleć ,wyżyć , poćwiczyć i wykazać swoje umiejętności:) Ale jeden jest problem NIE NA WIDZĘ QUADÓW CHIŃCZYKÓW

Sprzedam CPI GTR!! 2005r. 694-378-108 TANIO!
- Malisz
- Świeżak
<b>" NIE NA WIDZĘ "</B> takiej gadki... nie znasz możliwości np. KYMCA to nic nie mów...
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Czytam juz kolejny raz wypowiedź że 70km/h w terenie to dużo, nie do końca sie z tym zgadzam. Jeśli chodzi o kłady przeprawowe to 70 wystarcza ale jeśli chodzi o sportowe to przy 70 dopiero zaczyna się zabawa. Jeżdżę ktm 450sx i mam tylko 4 biegi wydłużyłem je trochę zębatkami ale i tak Vmax to ok 120km/h wcześniej jeździłem 520exc z 6 biegami i tamten śmigał ok 180 km/h i powiem szczerze że 120 to za mało jak na motocykl nie wiem dokładnie jak to jest kładem bo mam teraz trx 450 foremana a ten za szybki nie jest, ale jeździłem kiedyś z dwoma kładami yfz 450 i jechalismy równo (ja na sx 450). tak że da się widocznie tym szybko jeździć. nie twierdzę że w każdym terenie można tak śmigać, ale nie mówcie też, że 70 km/h to dużo. Pozdrawiam wszystkich offroadowców.
- dziamex81
- Świeżak
Re: yamaha grizzly 700fi
suzukigt80 napisał(a):yamaha grizzly 700fi to dopiero sieczka 140 poleci po prostej ;;]
Hahahahahahaha 140km/h ? OMG ludzie aż takich idiotów na tym forum nie ma żeby uwierzyli w takie banialuki.
Żeby czasem nie odleciała na standardowych oponach max co z niego będzie to około 108km/h+przekłamanie licznika czyli jakieś 100-102km/h
ja na 800 leciałem gdzies ze 127km/h i to ledwo ledwo
A z kravcem 120 po polu
Jeździłeś na grizzly 700 że tak sie wypowiadasz?
Na początku był chaos , dlatego Bóg pomyślał o quadzie...
- BadAmstaff
- Świeżak
mozliwe ze poleci, Vinsonem 500 lecialem niewiele ponad setke.
Zalezy, czy chodzi wam o atv czy o quady...
Jezdzilem Raptorem 700 , trx 450 R ale najszybszy Byl Polaris Predator 500
Nie ma szybszego.No Moze Jego mldoszy Brat Outlaw
A najlepsze przyspieszenie oczywiscie Trx 450r
Zalezy, czy chodzi wam o atv czy o quady...
Jezdzilem Raptorem 700 , trx 450 R ale najszybszy Byl Polaris Predator 500
Nie ma szybszego.No Moze Jego mldoszy Brat Outlaw
A najlepsze przyspieszenie oczywiscie Trx 450r
- xlife
- Świeżak
- awangard00
- Świeżak
Jak chcesz sobie kupic najszybszego quada to kup GGquad!!! nie ma narazie szybszego quada
jak ktos byl w tamtym roku na expo to mozna bylo go obejrzec..3s do setki ci powinny wystarczyc;]tylko jest malutki problem,jego koszt to ok 50tys dolcow:)
Fajnie bo ma silniczek od BMW;)fajna maszynka

Fajnie bo ma silniczek od BMW;)fajna maszynka
-
mastero33 - Bywalec
dziamex81 napisał(a):Czytam juz kolejny raz wypowiedź że 70km/h w terenie to dużo, nie do końca sie z tym zgadzam. Jeśli chodzi o kłady przeprawowe to 70 wystarcza ale jeśli chodzi o sportowe to przy 70 dopiero zaczyna się zabawa. Jeżdżę ktm 450sx i mam tylko 4 biegi wydłużyłem je trochę zębatkami ale i tak Vmax to ok 120km/h wcześniej jeździłem 520exc z 6 biegami i tamten śmigał ok 180 km/h i powiem szczerze że 120 to za mało jak na motocykl nie wiem dokładnie jak to jest kładem bo mam teraz trx 450 foremana a ten za szybki nie jest, ale jeździłem kiedyś z dwoma kładami yfz 450 i jechalismy równo (ja na sx 450). tak że da się widocznie tym szybko jeździć. nie twierdzę że w każdym terenie można tak śmigać, ale nie mówcie też, że 70 km/h to dużo. Pozdrawiam wszystkich offroadowców.
Joj... takich bzdur - za przeproszeniem - dawno nie słuchałem. Latasz 180km/h po terenie? Wow... To jestem pełen podziwu. Może masz R1 terenową i nią latasz 260km/h po terenie? Informuję, że średnia prędkość na zawodach motocrossowych nie przekracza 60km/h i uwież mi, jest to po za Twoim zasięgiem. Więc proszę, przestań pisać takie bzdury, że latasz 120km/h, a że 70km/h w terenie to mało - no chyba, że latasz tylko po polnych drogach i to jest ten "teren", to wtedy rzeczywiście mało.
Motocykl cross/enduro i QUAD (dużymi literami pisze, bo niektórzy preferują "kład") nie potrzebują w żadnym wypadku rozwijać dużych prędkość. Po torze MX czy w terenie nie osiąga się więcej niż 80km/h i więcej po prostu nie trzeba. Takie sprzęty mają być mocne i dynamiczne, a nie szybkie. Dlatego SX505 ma 4 biegi (co do Twojego SX450 z 4 biegami to chyba trochę przesadzasz, bo z tego co pamiętam tylko w wersjach 505 i 510 montowano takie skrzynie, ale mogę się mylić), gdyż prędkość jest naprawdę mało ważna - liczy się moc.
Chociaż biorąc pod uwagę pojemności jakie preferujesz, to coś o tym wiesz. Następny będzie KX500 w 2t?

Nie poczuj się urażony moją wypowiedzią, ale kurde... po prostu wkurza mnie takie chwalenie się i nabijanie ludziom do głowy rzeczy z góry niemądrych. Naprawdę można zabłysnąć w wielu innych kwestiach...
-
Beavis - Moderator
Witam! Jeździłem w terenie największym Grizzlim yamaszki. Przekroczenie 70km/h na krętej polnej drodze
tym potworem jest czystym szaleństwem!:)
Próbowaliście zakręcić quad'em na pełmym ogniu?!(140kilosów!?)
Pozdrawiam i życzę miękkich drzew!
tym potworem jest czystym szaleństwem!:)
Próbowaliście zakręcić quad'em na pełmym ogniu?!(140kilosów!?)
Pozdrawiam i życzę miękkich drzew!
- buszu
- Świeżak
dziamex81 napisał(a):Czytam juz kolejny raz wypowiedź że 70km/h w terenie to dużo, nie do końca sie z tym zgadzam. Jeśli chodzi o kłady przeprawowe to 70 wystarcza ale jeśli chodzi o sportowe to przy 70 dopiero zaczyna się zabawa. Jeżdżę ktm 450sx i mam tylko 4 biegi wydłużyłem je trochę zębatkami ale i tak Vmax to ok 120km/h wcześniej jeździłem 520exc z 6 biegami i tamten śmigał ok 180 km/h i powiem szczerze że 120 to za mało jak na motocykl nie wiem dokładnie jak to jest kładem bo mam teraz trx 450 foremana a ten za szybki nie jest, ale jeździłem kiedyś z dwoma kładami yfz 450 i jechalismy równo (ja na sx 450). tak że da się widocznie tym szybko jeździć. nie twierdzę że w każdym terenie można tak śmigać, ale nie mówcie też, że 70 km/h to dużo. Pozdrawiam wszystkich offroadowców.
hmmm dobry jestes
ja jezdzac duzo lasami uwazam ze 70 km/h jest naprawde bardzo szybko - mowie tu o 4x2 jak i 4x4 - no chyba ze ktos ma drogi lesne szerokosci np 7 - 8 metrow to wtedy i z 130 mozna leciec

www.Q3M.pl - Quady 3Miasto - Zapraszamy
- ŁySyQ3M
- Świeżak
bla , bla , bla ... sranie w banie ... mojego kolegi raptor 700 na szosowych oponach równe 140 km/h , mierzone ...
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
ten raptor 700 nie mialby zadnych szans z GGquadem!najszybszy quad seryjny na swiecie!
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
łejej tam najszybszy ... to se wydaj 3 razy tyle co na raptora 700 żebyś mógł jeździć 10km/h szybciej ... weź pomyśl ;]
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
ten quadzik leci ponad 200 na godzine i nie jest to wcale jakis wynalazek,ze jedna sztuka!
wejdz na youtuba i loknij..
wejdz na youtuba i loknij..
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
-
mastero33 - Bywalec
www.Q3M.pl - Quady 3Miasto - Zapraszamy
- ŁySyQ3M
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3