Dziwnie sie kręci ? pomocy
• Strona 1 z 1
Dziwnie sie kręci ? pomocy
Witam jestem tu nowy wiec opisze szybko swój problem licze że ktoś mi pomoże . Więc tak mam peugota x125lc jest to cross tak wkładam np. świece iskre z krótkim gwintem i kręci sie do 10 tys a to jest 2t a wsadzam inna z długim gwintem kręci sie do 7 . inną znów to do 5 . moduł zmieniałem i dalej nic ... Z góry dziękuje za pomoc
- kretek96
- Świeżak
Jak będziesz takie byle jakie świece wsadzał to nigdy nie będzie działać jak trzeba.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Kup sobie świece NGK b(r)10eg i wtedy pisz dalej...
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
najlepiej abys wpisał w google albo sam już dla Ciebie znajdę
http://www.ngk.de/nc/pl/wyszukiwarka-pr ... ENDKERZEN/
wklepujesz dane swojego motocykla i taką swiecę jaką tam pokaże kupujesz
i na niej maszyna powinna latac jak ta lala
z ciekawości sam się tym zająłem i o to rezultat
http://www.ngk.de/nc/pl/wyszukiwarka-pr ... 10ES/7975/
czytaj, wyciągaj wnioski, przekalkuluj sobie jezeli chodzi o finanse i zakup tą którą uważasz za słuszną, pamiętaj tylko że irydowe nie lubią dużego nadmiaru oleju w mieszance i wolą górne partie obrotowe
http://www.ngk.de/nc/pl/wyszukiwarka-pr ... ENDKERZEN/
wklepujesz dane swojego motocykla i taką swiecę jaką tam pokaże kupujesz
i na niej maszyna powinna latac jak ta lala
z ciekawości sam się tym zająłem i o to rezultat
http://www.ngk.de/nc/pl/wyszukiwarka-pr ... 10ES/7975/
czytaj, wyciągaj wnioski, przekalkuluj sobie jezeli chodzi o finanse i zakup tą którą uważasz za słuszną, pamiętaj tylko że irydowe nie lubią dużego nadmiaru oleju w mieszance i wolą górne partie obrotowe

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
a ile byś chciał?? to peugeot i pewnie zablokowany nie tylko na module, nie od świecy zależy wysokość kręcenia , sprawdź krócieć ssacy czy nie ma zwężki i czy aby na pewno nie masz zablokowanego modułu, w ogóle co to za wynalazek?:)
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
Peugeot to peugeot.
padło.
kiedyś miałem na wtrysku jetforca i cały czas były problemy , na ngk ruszyc nie chcial (a sprzeglo w nim puszczalo od 6k ) a na chinskiej za 7zl do 11500 sie wkrecal
sprobuj taką najtańszą swiece i powiedz 
padło.
kiedyś miałem na wtrysku jetforca i cały czas były problemy , na ngk ruszyc nie chcial (a sprzeglo w nim puszczalo od 6k ) a na chinskiej za 7zl do 11500 sie wkrecal

2004 KTM SX 125 -> 2008 SUZUKI RM-Z 250 -> 2010 YAMAHA WR450F -> 2014 KTM SXF 350
-
dawidsx - Świeżak
- Damianooo1998
- Świeżak
Bo to padło i każdy o tym wie, ojciec pracuje w peugocie, a pracował już w niejednym salonie i mówi że w życiu żadnego peugota bo to największe gówna jakie się produkuje, odnosi się do tak samo do aut i tworów dwukołowych, zawsze wracają zaraz po kupnie bo już się coś popsuło , w boxerach wypalają się tłoki przez zły pogram wtrysków,508 staja bo ktoś za mocno trzasnał drzwiami i się check engine swieci to i auto staje i rozrusznik odcina;/ rozrządy przeskakuja po 20 tys itd... zal zal zal a co do skuterów to samo, słabo poskładane i się psuje bo stoi tego w serwisie jak krów na polu i nikt nie chce ich naprawić bo słabo płacą a roboty w cholere a i tak nie chodzą jak trzeba, taka dygresja ale to wszystko prawda , wiem ze forum motocyklowe ale jak to się mówi żadnego francuza ani forda, tyle w temacie:)
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
bo to jest mega padło.
kupilem go tam pare lat temu "bo to firma i nie bedzie sie psuc jak china" a tu nieporozumienie.
sypie sie co chwile , umylem go i juz bledy.
ale to pol biedy . zatarl sie a czesci drogie jak na skuter (cylek na nicasilu 550zl , wal korbowy 350 zl , wtrysk posredni 400zl , kompresor 2xx zlotych , nawet linke do gazu ciezko bylo znalezc)
i wiekszosc z nich trzeba sprowadzac z francji , nie mowie o owiewkach ktorych koszt wynosil 1400zl za przód.
tak wiec dziekuje i odradzam innym tÄ… firmÄ™.
kupilem go tam pare lat temu "bo to firma i nie bedzie sie psuc jak china" a tu nieporozumienie.
sypie sie co chwile , umylem go i juz bledy.
ale to pol biedy . zatarl sie a czesci drogie jak na skuter (cylek na nicasilu 550zl , wal korbowy 350 zl , wtrysk posredni 400zl , kompresor 2xx zlotych , nawet linke do gazu ciezko bylo znalezc)
i wiekszosc z nich trzeba sprowadzac z francji , nie mowie o owiewkach ktorych koszt wynosil 1400zl za przód.
tak wiec dziekuje i odradzam innym tÄ… firmÄ™.
2004 KTM SX 125 -> 2008 SUZUKI RM-Z 250 -> 2010 YAMAHA WR450F -> 2014 KTM SXF 350
-
dawidsx - Świeżak
jak się nie ptrafi zadbac to się psuje, markowe sprzety nigdy same z sebie sie nie psują, a jedyn winą za to jest właściciel
części szukaj albo n allegro albo na mielochu, oni mają największy dostęp do nich, gdyby to był cross to można by było cos zaradzic, a tak, to piździk i jego miejsce jest w piździkolandii
niestety, markowe podzespoły się cenią ale jak zrobisz konkret to latasz przez x lat bezproblemowo, o ile dbasz jak należy
części szukaj albo n allegro albo na mielochu, oni mają największy dostęp do nich, gdyby to był cross to można by było cos zaradzic, a tak, to piździk i jego miejsce jest w piździkolandii
niestety, markowe podzespoły się cenią ale jak zrobisz konkret to latasz przez x lat bezproblemowo, o ile dbasz jak należy
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
No, ale fakt faktem że pegueot nigdy nie dorówna jakimś japońskim skuterom, ale z drugiej strony na pewno jest lepszy od kingweja albo żbika.
Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
To sobie poczytaj i zobaczysz że praktycznie każdy ma jakiś problem z Jet Force tsdi.
ja to sprzedalem i sie w pizdziki nie bawie ale chcialem przestrzec przed tymi produktami
ja to sprzedalem i sie w pizdziki nie bawie ale chcialem przestrzec przed tymi produktami

-
dawidsx - Świeżak
akurat to kwestia wtrysku dostarczanego nie przez peugeota tylko przez oddzielnąfirme. to tak samo jak w gaźniku keihin FCR pękają przesłony przepustnicy, ale nikt nie moze obwinic KTMa czy YAMAHY za to. tylko firme keihin. ja z peugetoami mam dobre skojarzenai skuterki są nieźle zrobione. robiłem kiedys speedfighta to był przyzwoicie wykonany i był nie do zarzniecia. zreszta sam siedza japonskie silniki. wiec jak ktos mówi że są gorsze silnikowo od japonii to jest to jakies nieporozumienie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości