Akumulator YUASA
• Strona 1 z 1
Akumulator YUASA
Witam! Mam takie pytanko dotyczące akumulatora po zimie. Mianowicie wyciągnąłem po 2 miesiacach akumulator z Bandziora w celu jak myślałem doładowania go, podpinam pod prostownik (samochodowy a ponoc sie nie powinno) no ale innym nie dysponowałem i wskazał on ze akumulator jest nawet nie ruszony po przestoju motocykla. I zastanawiam się czy to dobrze że nic nie puścił i świadczy to o jego stanie czy może powinienem go rozładować i naładować od nowa żeby zmusić go do pracy przed sezonem?
Pozdrawiam i życzę jak najszybciej WIOSNY
Pozdrawiam i życzę jak najszybciej WIOSNY

Honda Hornet 600 <marzyciel>
- shaggy130
- Świeżak
lepiej nic nie robić. skoro masz prostownik samochodowy, rozładowanie i naładowanie go takim prostownikiem bardziej dobije ten akumulator, niż nie ruszanie go w ogóle
troche prądu dostał. wiec reakcję wzbudziło. i tak zostaw. ew dorwij gdzieś ładowarke do takich akumulatorów i sprawdź co ona pokaze. jak naładowany na maxa bto bez sensu zaczepiać

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
też mam Yuasę kupioną bodajże w marcu tamtego roku. Nie chciało mi się iść do garażu i go wykręcać wczoraj akurat robiłem coś przy samochodzie to wziąłem prostownik (do moto) i też podładował może minutę. Tak że jeśli aku nowe to bardzo możliwe że się nie rozładowało (garaż mam nie ogrzewany)
- Trax
- Świeżak
Tzn ze aku obre
Zostaw w spokoju , ewentualnie sa takie ladowaki do moto która podlaczasz do aku i ona caly czas z nim pracuje. Tzn rozladowywuje i naladowywuje.

- ENDUROMAAN
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości