Naprawa owiewek
• Strona 1 z 1
Naprawa owiewek
Witam. W mojej Hondzie NSR 50 plastiki są popękane w wielu miejscach. I mam pytanie. Czy pęknięcia, wystarczy tylko zakleić, tak jak ja to robiłem: czyli lutownica nagrzana, i roztapiał się plastik w msc. peknięcia i sklejał się ( od wewn. str. owiewki)? Drugie pytanie. W przedniej owiewce mam jeden spory ubytek ( wyłamał sie plastik) Co z tym zrobić,jak zapełnić? No i trzecie pytanie. Oczywiscie pekniecia są widoczne z zewnątrz. Mam zamiar wyszpachlować te miejsca i polakierować całe plastiki od nowa. Co muszę zrobić, zeby położyc lakier? Jakiś podkład, czy cos w tym stylu? I czy pod szpachle tez coś trzeba kłaść? Z góry dzięki za pomoc.
- Xero11
- Świeżak
ubytek mozesz wypelnic zywica z utwardzaczem i mata szklana sa takie gotowe zestawy np w sklepach z lakierami samochodowymi i jesli masz jakies zdolnosci to na to szpachel, na pekniecia od spodu tez mozesz przykleic late z zywica na zewnatrz szpachel na koniec przed lakierem podklad obowiazkowo, duzo tlumaczenia skoro nigdy tego nie robiles
-
sonycbr77 - Bywalec
Kup jakis stary plamany plastik od NSR takiej samej i daj komus do pospawania byleby uzywal tego samego materialu spoiwa
.

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
A więc znalazłem świetny poradnik krok po kroku tutaj: http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... _plastikow i teraz tak: spoiwo bd miał, nagrzewnicę tez mam, tylko skad wziać plastik? na alledrogo nie ma plastików od nsr 50, czy moze byc od innego moto, ttylko aby rodzaj plastiku się zgadzał ( tj. PP )?
- Xero11
- Świeżak
jedź na autozłom, z PP jest wykonana większość zderzaków samochodowych, lutownicą nie zrobisz cudów, gwarantuje ci że pęknie ci po kilku jazdach, daj do spawania komus ...
-
maatiaas - Świeżak
od spodu plastiku zwykle jest wytłoczone jaki to plastik
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości