Czarna lista
CalibraHunter napisał(a):nie ma sprawy, podaj mailaheheh wariaty
Mhm a Maciek by mnie chyba pogonil z kijem czy tam z bejsbolem xDDD
ale podaje

EDIT : CALIBRA HUNTER

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
Wyroslam z emoskowego Patty. Wole spamerski Calibrahunter ]:} A Macka bac sie juz nie musisz. pzdr600 zajrze w piatek (out of internet).
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
CalibraHunter napisał(a):Wyroslam z emoskowego Patty. Wole spamerski Calibrahunter ]:} A Macka bac sie juz nie musisz. pzdr600 zajrze w piatek (out of internet).
Rozumiec xD
ale emoskowe Patty nie bylo emoskowe xD chociaz Calibra HANTER jest naprawde łagressive xD
Ja kupie Caliber i nazwe sie Banidt Hunter xD haha
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
Nie ma sprawy, mozemy sie zmierzyc na stajenki
Tylko musialbys troche podkarmic te swoje Pony...

-
dobra, mam juz basen, tylko na kisiel trza sie bedzie zrzucic 

-
Noz kurwa rece opadaja. A moze jestem przewrazliwiony? To nie jest tak, ze wiekszasc pali gume stojac na ziemi? Boje sie rozpoczynac dyskusje z tym kolesiem bo mi zaraz wyliczy procentowy rozklad masy poldupka na kanape motocykla....
Co on pierdoli o jakims tarciu spoczynkowo slizgowym i 2x wiekszym momencie
cJarek napisał(a):tnts napisał(a):w tym wzorze to chyba N nie do końca jest masą
"N" nie jest masa. "N" jest sila miedzy powierzchniami tracymi. A ta jest proporcjonalna do masy.motoluka napisał(a):Nadal nie rozumiem jakie ma to znaczenie w odniesieniu do palenia gumy czyli do nieporuszającego się motocykla. Jeśli kierowca waży 150 a nie 50kg to spali je szybciej?
Takie, ze masa przeklada sie proporcjonalnie do sily tarcia a sila tarcia do momentu na silniku. Motocykl 200 kg potrzebuje 2x takiego momentu (czyli ok. 2x mocniejszego silnika) jak Moto 100 kg zeby przejsc z tarcia spoczynkowego w slizgowe oraz zeby je utrzymac. Jednoczesnie masz 2x mocniej obciazone sprzeglo.
Z tym 2x szybciej spali gume mozesz miec racje, musial bym zrobic to czego mi sie akurat nie chce - policzyc.
Co on pierdoli o jakims tarciu spoczynkowo slizgowym i 2x wiekszym momencie

-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl