Pierwszy motor
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Wikipedia powiedziała: Masa własna - zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami jest to masa pojazdu z jego normalnym wyposażeniem, paliwem, olejami, smarami i cieczami w ilościach nominalnych, bez kierującego
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Masa własna jest masą gotowego do drogi pojazdu, ale często podawana jest jako masa "na sucho" więc trochę ciężko się w tym połapać
GSF 600 Bandit "na sucho"[kg]:
do 2000r. 196(N)/199(S)
po 2000r. 204(N)/208(S)

GSF 600 Bandit "na sucho"[kg]:
do 2000r. 196(N)/199(S)
po 2000r. 204(N)/208(S)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Ja podałem masy "na sucho" bez żadnych płynów, masa z którą motocykl opuścił taśmę produkcyjną.
Marsjanin, Bandit 1999 N, suchy, waży 196kg, do tego dolicz sobie wszystkie płyny i wyjdzie Ci masa własna.
Jasiu w dowodzie masz podaną "masę własną", tą prawdziwą, masa własna jest masą pojazdu gotowego do jazdy, z paliwem w baku [jakieś tam przepisy mówią, że 90% pojemności baku], płynem hamulcowym, olejem, płynem chłodniczym, itp.
W internecie jest podawana masa własna, która jest mylona z masą "na sucho" dla tego wychodzą takie a nie inne cyrki.
Marsjanin, Bandit 1999 N, suchy, waży 196kg, do tego dolicz sobie wszystkie płyny i wyjdzie Ci masa własna.
Jasiu w dowodzie masz podaną "masę własną", tą prawdziwą, masa własna jest masą pojazdu gotowego do jazdy, z paliwem w baku [jakieś tam przepisy mówią, że 90% pojemności baku], płynem hamulcowym, olejem, płynem chłodniczym, itp.
W internecie jest podawana masa własna, która jest mylona z masą "na sucho" dla tego wychodzą takie a nie inne cyrki.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
To na ścigaczu jest pomyłka z "masą własną" Bandita, myślałem że zalany tyle waży. To zmienia obraz rzeczy, Bandit waży podobnie co ZR7;), na pierwsze moto chce coś lekkiego więc na prowadzenie wysuwa się ER 5, lżejsze o ponad 20 kg 

- krzysiek23b
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości