Problem z odpaleniem KTM po dłuższym postoju
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem KTM po dłuższym postoju
Witam. Mam problem ze swoim KTM. Przed odstawieniem na zimowy spoczynek wszystko było ok, po ostatniej jeździe wymieniony olej i ustawione zawory. Odpalony na chwilę w celu rozprowadzenia oleju, poczym odstawiony do ogrzewanego garażu, przykryty plandeką. Wczoraj postanowiłem go odpalić. 2 kopnięcia na odprężniku, ssanie i laga, niestety cisza i tak kilka razy, zero odezwu. Dziś wyczyściłem gaźnik, sprawdzana swieca, na innej pewnej (na której inny bez problemu odpala). Dalej cisza, z braku siły i chęci do kopania podpiąłem akumulator z prądem rozruchowym 760 amper, niestety zero odezwu, wykręcałem świecę kilka kropel benzyny na tłoka zakręciłem świecę i laga, strzał z tłumnika ogniem na kilka cm i dzwoni mi w uszach do tej pory. Po tym wystrzale ciągle zero chęci do życia... Czyżby umarł smiercią naturalna i odszedł po cichu? Dodam, że podczas kopania, kręcenia świeca mokra. Jakie pomysły, sugestie co jeszcze może być przyczyną?
-
pawel89ers - Świeżak
wyder raczej nie ale ja bym stawiał na świece a takie pytanie sprawdzałeś ta świece na tym samym moto ? bo może jakiś przewód się rozłączył albo fajka do wymiany weź miernik i posprawdzaj
albo jakis przewód sie zatkał i paliwo nie dochodzi

--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
Wnioskuje ze masz 4t probowales podpompowac gazem?? Iskra jest?
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Tak, było pompowane gazem, iskra jest, jutro wezmę jeszcze świecę wykręcę i sprawdzę ją na innym moto.
-
pawel89ers - Świeżak
to jeszcze czy ustawiasz tłok podczas odpalania??
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Ponieważ mogła by się skroplić woda na ściankach zbiornika od zmian temperatury np. po wprowadzeniu moto do ciepłego garażu, jednak niewielkie ilości wody aż tak by nie zaszkodziły.
Zawory ustawiałeś przy zimnym czy ciepłym silniku, dobrze je ustawiłeś?
Zawory ustawiałeś przy zimnym czy ciepłym silniku, dobrze je ustawiłeś?
ktm exc 250 4t 2002
-
kzq - Świeżak
to to jest pryszcz, przedmuchac trzeba gaźnik, filtr powietrza jak czysty, to od nowa wyprac i nasączyc, po tak długim postoju jest do niczego, paliwko jak stare, lepiej swiezego nalac nawet jak tylko odpalic, swieca ? czy nie jest zalana, jaka barwa i czy nie ma przebic
a poźniej tylko kopiemy az zagada, albo na pych w ostatecznosci jeżeli silniczek zdrowy, ale jak zdrowy to powinien zagadac bez 2 zdan
a poźniej tylko kopiemy az zagada, albo na pych w ostatecznosci jeżeli silniczek zdrowy, ale jak zdrowy to powinien zagadac bez 2 zdan
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
@kris514 tak ustawiam wiem jak go odpalać nie odpalam go pierwszy raz.
@kzq zawory ustawione na zimnym silniku
@Bostorn gaźnik cały wyczyściłem, filtr powietrza również, benzyna świeża zalana, Świeca jest mokra, czy jest zalana nie mam pojęcia nie wydaje mi się, kolor świecy był ciemno brązowy, taki trochę okopcony, ale przeczyściłem ją, co do przebić nie mam pojęcia. Przełożę świecę, kapturek i przewód do innego KTM i sprawdzimy czy odpali.
@kzq zawory ustawione na zimnym silniku
@Bostorn gaźnik cały wyczyściłem, filtr powietrza również, benzyna świeża zalana, Świeca jest mokra, czy jest zalana nie mam pojęcia nie wydaje mi się, kolor świecy był ciemno brązowy, taki trochę okopcony, ale przeczyściłem ją, co do przebić nie mam pojęcia. Przełożę świecę, kapturek i przewód do innego KTM i sprawdzimy czy odpali.
-
pawel89ers - Świeżak
to jak świeca mokra to zalana, albo nie ma iskry, tak więc problem tkwi prawdopodobnie w zapłonie, czyli świeta bądź przewody, wsadź jakąs inną byle jaką swiece, pokop i zobacz jak z iskrą
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości