Zobacz wÄ…tek - KTM EXC 125 Kilka pytan
NAS Analytics TAG

KTM EXC 125 Kilka pytan

i inne małe pojemności
_________

KTM EXC 125 Kilka pytan

Postprzez ciapek20 » 17/1/2013, 23:12

Witam,
Jak w temacie chciałbym się dowiedzieć czy jest taka prawna mozliwosc prowadzenia KTM EXC 125 z prawem jazdy kat A1 ? Bo jak wiadomo ogranicza Nas do jazdy motorem do 15 KM. Kolejnym moim pytaniem jest to ile mniej wiecej rocznie trzeba by przeznaczyc na ten motor pieniezkow. I ostatnie moze i glupie ale czy LTM posiada jakas blokade zaplonu kluczyk czy cos ?
Ps. Mowa jest o KTM z mozliwoscia rejestracji
ciapek20
Świeżak

Postprzez bboymojen » 18/1/2013, 19:19

tak jakby jest taka możliwość jazdy na A1, ale trzeba by w dowodzie mieć mniej koni wpisane. a jak wiemy jest to nie zgodne z prawem. więc robisz to na własną ręke. a najlepiej wcale. co do kosztów utrzymania to zależy jak jeździsz. ale myśle że koszty bd troche mniejsze od full crossa. Czyli jak nie bd go ostro ciągle cisnął to co sezon czy 2, zależy jaka jazda do wymiany tłok itp podstawowe sprawy. co jakies 4 selekcje tłoko nicasilowanie cylka albo tuleja. a ile to kosztuje to sb sprzawdz na allegro itp. co do blokady niestety nie znam odpowiedzi.
bboymojen
Świeżak

Postprzez henio12323 » 18/1/2013, 21:02

jest to zgodne z prawem jezeli to prawda ;) mozna kupic zablokowanego EXC który w dowodzie ma wbite mniej niz te 15 kw i smigasz legalnie. co do utrzymania - to tak jak kolega zalezy od jazdy, ale to drogie moto, jak nie smigasz praktycznie w ogóle to z 500 zł i tak trzeba liczyc, jak jeździsz duzo ale dbasz to jakies 1000-2000 zł rocznie.

zalezy jaki EXC, generalnie EXC nie ma blokady zapłonu, nowsze maja chyba przycisk ale nie chce mówic bo nie wiem. starsze z kolei ( przed 2003) miały ( i tez nie wiem czy wszystkie ) na głowce ramy blokade kierownicy. z lat 2003-2007 nie miały na pewno zadbnych blokad. ja do blokowania swojego uzywam disc locka z alarmem polecam :)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê