Okleina Carbon 3D - pęcherze
• Strona 1 z 1
Okleina Carbon 3D - pęcherze
Witam.
Panowie mam nadzieje, że dobry wybrałem dział. Zrobiłem sobie pewien projekt odnośnie oklejenia poszczególnych elementów w moim motocyklu takową folią. Nie jest to żadna firmówka typu 3M lub Oracal. Wygląda tak samo tylko była poprostu 3 razy tańsza.
A mianowicie, przy oklejaniu wklęsłych miejsc pod folią robią się pęcherze powietrza, jak tylko bym jej nie grzał opalarką czy wyciskał z tamtąd te powietrze, za chwilkę znów się w tym miejscu odklei. Nie mam kompletnie pojęcia co z tym fantem zrobić. Oklejał może ktoś z Was już tym ''cudem'' jakieś części? Prosił bym o pomoc, bo nie mam pomysłu na to. Pozdrawiam.
Panowie mam nadzieje, że dobry wybrałem dział. Zrobiłem sobie pewien projekt odnośnie oklejenia poszczególnych elementów w moim motocyklu takową folią. Nie jest to żadna firmówka typu 3M lub Oracal. Wygląda tak samo tylko była poprostu 3 razy tańsza.
A mianowicie, przy oklejaniu wklęsłych miejsc pod folią robią się pęcherze powietrza, jak tylko bym jej nie grzał opalarką czy wyciskał z tamtąd te powietrze, za chwilkę znów się w tym miejscu odklei. Nie mam kompletnie pojęcia co z tym fantem zrobić. Oklejał może ktoś z Was już tym ''cudem'' jakieś części? Prosił bym o pomoc, bo nie mam pomysłu na to. Pozdrawiam.
Yamaha FZ1 Black 

-
byzf - Świeżak
A słyszałeś o czymś takim jak hydro grafika? Za małe pieniądze możesz uzyskać super efekt karbonu. A co ważne możesz zrobić to sam bez problemu. Poszukaj na necie o tej hydro grafice.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Bo to roboty od groma jest. Ja 2 małe elementy plastikowe z środka samochodu oklejałem z 3-4 godziny. Co chwila suszara i naciąganie. Niestety wymaga czasu. Może być to kwestia folii, albo po prostu przesadzasz- każdy materiał ma swoje ograniczenia- ja bawiłem się folią 3M i w pewnym momencie po prostu już dalej się nie dało. Nie przeskoczysz..
-
kravec - Administrator
Kolego leff odzywasz się jak sam nie oklejałeś, więc nic na ten temat nie wiesz. Hhehe ale dzięki.
Hydrografika odpada, bo nie jest ten sam efekt, jest to tylko poprostu grafika, a nie trójwymiarowy efekt. Chodzi mi najbardziej o te wklęsłe miejsca.. To jest największy problem bo reszta to pikuś. No nic będę musiał sam się jakoś z tym uporać, może trzeba jeszcze mocniej to nagrzać. Dzięki za odpowiedzi.

Hydrografika odpada, bo nie jest ten sam efekt, jest to tylko poprostu grafika, a nie trójwymiarowy efekt. Chodzi mi najbardziej o te wklęsłe miejsca.. To jest największy problem bo reszta to pikuś. No nic będę musiał sam się jakoś z tym uporać, może trzeba jeszcze mocniej to nagrzać. Dzięki za odpowiedzi.
Yamaha FZ1 Black 

-
byzf - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości