Zobacz wÄ…tek - Interkom Celular line
NAS Analytics TAG

Interkom Celular line

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Interkom Celular line

Postprzez Skun18 » 8/1/2013, 20:26

Cześć pisze w sprawie interkomu który posiadam w 2 sztukasz. Otóż chciał bym sparować te 2 urządzenia żeby móc rozmawiać motor vs motor. z tym że nie wiem czy jestem tak mało rozumny ... czy jeszcze o cos innego chodzi że nie potrafie tego sparować nawet z instrukcja po polsku. Prosze pomóżcie:D Interkom to intercom cellular line universal dokładnie taki http://www.defender.net.pl/product-pol- ... ersal.html
Skun18
Świeżak

Postprzez Bueno » 9/1/2013, 00:08

Przede wszystkim najpierw musisz je zaprogramować, przytrzymujesz główny przycisk na jednym tak długo aż zacznie migać na przemian czerwona i niebieska dioda, z drogim interkomem robisz to samo. Później kiedy interkomy oba są włączone(co jakiś czas mignie niebieska dioda) naciskasz na jednym główny guzik przez około 3sec (usłyszysz dźwięk(ale załóż je do zestawów i podgłoś na max) wtedy jeden interkom powinien zacząć wyszukiwać drugi, może się nie udać za pierwszym razem, spróbuj kilka razy, gdy się już połączą diody na obu powinny się zaświecić na niebiesko i już nie migać tylko się świecić-wtedy będzie połączenie. Mam nadzieje, że jasno wyjaśniłem :) Jakby to nie zadziało napisz, pomyślimy co jeszcze może być. Ja mam nowszy model F4 ale raczej procedura powinna być ta sama.
Grizzly700 & yz125 & aerox
Bueno
Świeżak

Postprzez Miczab » 9/1/2013, 08:57

W F3 tak samo, ale o takim zasięgu zapomnij. U mnie jak wyjadę z zasięgu, to trzeba od nowa parować - niewygodna rzecz.
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez Skun18 » 9/1/2013, 13:12

Bueno napisał(a):Przede wszystkim najpierw musisz je zaprogramować, przytrzymujesz główny przycisk na jednym tak długo aż zacznie migać na przemian czerwona i niebieska dioda, z drogim interkomem robisz to samo. Później kiedy interkomy oba są włączone(co jakiś czas mignie niebieska dioda) naciskasz na jednym główny guzik przez około 3sec (usłyszysz dźwięk(ale załóż je do zestawów i podgłoś na max) wtedy jeden interkom powinien zacząć wyszukiwać drugi, może się nie udać za pierwszym razem, spróbuj kilka razy, gdy się już połączą diody na obu powinny się zaświecić na niebiesko i już nie migać tylko się świecić-wtedy będzie połączenie. Mam nadzieje, że jasno wyjaśniłem :) Jakby to nie zadziało napisz, pomyślimy co jeszcze może być. Ja mam nowszy model F4 ale raczej procedura powinna być ta sama.

To jest wersja identyczna jak w instrukcji... probowałem tak wiele razy.. no i nie bardzo mi sie udawało. z telefonem udaje się bez problemu gorzej 2 urządzenia. Może jakieś znaczenie ma to że kolega kupił osobno a ja osobno?? nie jest to jeden zestaw złożony z 2 interkomów.

W F3 tak samo, ale o takim zasięgu zapomnij. U mnie jak wyjadę z zasięgu, to trzeba od nowa parować - niewygodna rzecz.

propo tego. jak duży jest zasięg?? 50 m??
Skun18
Świeżak

Postprzez Miczab » 9/1/2013, 13:25

Jak jechałem na moto, a kumpel z drugim BT w samochodzie to pi razy drzwi 100m.

pzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez Skun18 » 9/1/2013, 18:09

http://instrukcja.pl/i/cellular_line_in ... _interkomu

Nawet ta instrukcja mi nie pomaga;// to jest przetłumaczona oryginalna iunstrukcja tego... chyba ze źle cos robie... tylko co??
Skun18
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê