1
Rosiboj napisał(a):Invinciblee napisał(a):Mój ma jeszcze robale na czaszy z sierpnia
Woo invi to ty juz od sierpnia na emeryturze? A ja myslalem, ze ty bardziej twardy.
Nie no, jeździłem. Tylko ze brudnym

Chociaż i tak wcześnie przestałem. Ale mnie już nie bawi jazda na moto bez przyczepności. A że jeżdżę dla zabawy to niech stoi w garażu.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
Walenty napisał(a):neuros napisał(a):Walenty nic nie pisz, jesteś 666![]()
Mogę już pisać?
Trochę wytrzymałem
Możesz

Four wheels move your Body, Two wheels move your Soul...
-
neuros - Świeżak
Oj oj bo dzieci narobicie, neuros podpowiedz jako nadworny lekarz, jak zbić ciśnienie chwilowo na sam pomiar na komisji? Miewam dziwne ciśnienia typu 148/52. To pierwsze za wysokie bo normy są 140. Zero kofeiny, zero soli i do tego wyciąg z jemioły ale guzik to mi daje.
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
motoluka napisał(a):Oj oj bo dzieci narobicie, neuros podpowiedz jako nadworny lekarz, jak zbić ciśnienie chwilowo na sam pomiar na komisji? Miewam dziwne ciśnienia typu 148/52. To pierwsze za wysokie bo normy są 140. Zero kofeiny, zero soli i do tego wyciąg z jemioły ale guzik to mi daje.
Zero alkoholu

Co do chwilowego zbijania, to najpewniej lekami. Tylko, że wszystkie są na receptę. Jak możesz sobie załatwić, to najlepiej i najbezpieczniej Propranolol 10mg (1 opakowanie kosztuje 2,65zł) - najpierw zobacz jak zadziała i weź połowę tabletki wieczorem, zmierz ciśnienie po godzinie. Jak spadnie to przed komisją weź tak samo. Możesz też spróbować Furosemidum 40mg (1 opakowanie 3,69zł) - w celu sprawdzenia działania 1 tabletka rano, zmierz ciśnienie po 2-3 godzinach. Jak spadnie za mało to bierz 2 dni przed komisją codziennie w 1 dniu pół tabletki, w drugim całą. To lek moczopędny, więc możesz po nim dużo sikać. Przed komisją przynajmniej 3-4 godziny wcześniej.
Jak nie chcesz leków, to najprościej się odwodnić. Nie pij, 2 łyżki olejku rycynowego (okropny!!!). Tyle że wpakujesz się w biegunkę. Ale spadek ciśnienia murowany.
Osobiście polecam Propranolol. Nawet się przyda w przyszłości.
Aha, no i nie wiem czy na coś chory nie jesteś. Nie odpowiadam za ewentualne skutki uboczne

Four wheels move your Body, Two wheels move your Soul...
-
neuros - Świeżak
A widzisz, odwodnić a ja właśnie bardzo dużo pije. Przed komisją zero picia. Nie mam tych leków o których mówisz ale mam coś takiego jak benalapril, kojarzysz może czy skuteczne? Dodam, że w domu zwykle mam 130 około na około 60 ale u lekarza to inna bajeczka właśnie wcześniej opisana. Czasami nawet do 160 skoczy...
PS: A co do nie picia to w jakim stopniu? Mierzenie będzie w czwartek około 11.00 nie pić po prostu w czwartek czy zacząć od jutra?
PS: A co do nie picia to w jakim stopniu? Mierzenie będzie w czwartek około 11.00 nie pić po prostu w czwartek czy zacząć od jutra?

Ostatnio edytowano 11/12/2012, 14:42 przez motoluka, łącznie edytowano 2 razy
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl