[Aktualności] Zdasz egzamin na kat. A i nie...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Problemy możesz mieć, ale nie koniecznie.Komentatorzy napisał(a):Witam was , mam takie jedno pytanie . Po przeczytaniu tych wszystkich zmian jedno mnie zastanawia, jeżeli zdałem Prawo jazdy pełne na kat.A (wynik pozytywny) 29 października i nie odebrałem prawka do tej pory bo czekam aż zdam na B, to czy po 19 stycznia odbieram normalnie ( już z kat.B jak zdam) czy też mogą być jakieś problemy typu: Że nie mam 20 lat ...albo otrzymam kat A2 .Dzięki za odpowiedzi.<br><hr>bangckl<br>
Ja podobnie jak ty kat. A zdałem w listopadzie a kat. T 16.01.13r. Na szczęście mi wydali normalne A. Na prawku jako datę uzyskania uprawnień mam wszędzie wpisane 18.0113r. ale na stronie PWPW status Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne pojawił się 22.01.13r.
Życzę szczęścia<br><hr>Paweł_W
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szczeze mowiac ja mam ten problem ;( zlodzieje i nic wiecej wyjeb... w nich mam bede jezdzil bez uprawnien jak do tych czasz szkoda bylo tylko nerwow i kasy ..<br><hr>CZUBEK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam taką sytuacjię. Nie otrzymasz kategori A mimo iż ją zdałeś, a w zamian starostwo "zaproponuje" Ci kategorię A2. Dostaniesz pismo które będziesz musiał podpisać zgadzając tym samym sie na te warunki. Ja póki co nic nie podpisuje bo jak dla mnie sytuacja jest absurdalna. Licze że osoby z całej Polski poszkodowane w ten sposób zdecydują się na jakiś pozew zbiorowy czy cos ...<br><hr>kogutKomentatorzy napisał(a):Witam was , mam takie jedno pytanie . Po przeczytaniu tych wszystkich zmian jedno mnie zastanawia, jeżeli zdałem Prawo jazdy pełne na kat.A (wynik pozytywny) 29 października i nie odebrałem prawka do tej pory bo czekam aż zdam na B, to czy po 19 stycznia odbieram normalnie ( już z kat.B jak zdam) czy też mogą być jakieś problemy typu: Że nie mam 20 lat ...albo otrzymam kat A2 .Dzięki za odpowiedzi.<br><hr>bangckl<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niestety jestem kolejną ofiarą tego chorego biurokractwa, zdając egzamin we wrześniu minionego roku zdałem prawko na A wczoraj przyszło mi pismo o odmowie wydania prawa jazdy. Absurdalne i chore zarazem ponieważ pan który ze mną rozmawiał zaproponował mi żebym zdał kat A2 i po dwóch latach starał się o uzyskanie kat A, wtedy granica absurdu została osiągnięta ponieważ mając zdaną kategorię A muszę zdawać A2 czyli na mniejsze pojemności żeby uzyskać kategorię A po 2 latach bez zdawania egzaminu. PARANOJA!! jeżeli ktoś miał podobną sytuację i mógłby mi cos poradzić prosze o kontakt 889314460, Bartek<br><hr>Bartek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja dzisiaj wlasnie odebralem prawo jazdy, obawialem sie problemu ale go nie bylo. Mam 18 lat, zdalem prawko na A w pazdzierniku, a w lutym B, wiec jest to podobna sytulacja jak ta w artykule.<br><hr>matbar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W jakiej miejscowosci dostales prawko? W mojej niestety nie chca wydac a podobnie jak ty zdawalem egzaminy.<br><hr>krzysKomentatorzy napisał(a):Ja dzisiaj wlasnie odebralem prawo jazdy, obawialem sie problemu ale go nie bylo. Mam 18 lat, zdalem prawko na A w pazdzierniku, a w lutym B, wiec jest to podobna sytulacja jak ta w artykule.<br><hr>matbar<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wrocław<br><hr>matbarKomentatorzy napisał(a):Ja dzisiaj wlasnie odebralem prawo jazdy, obawialem sie problemu ale go nie bylo. Mam 18 lat, zdalem prawko na A w pazdzierniku, a w lutym B, wiec jest to podobna sytulacja jak ta w artykule.<br><hr>matbar<br>Komentatorzy napisał(a):W jakiej miejscowosci dostales prawko? W mojej niestety nie chca wydac a podobnie jak ty zdawalem egzaminy.<br><hr>krzys<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chyba przemelduję syna do Wrocławia bo w Szczytnie również nie chcą wydać dokumentu. Syn we wrześniu zdał kat. A w lutym kat. B i niestety dostał dokument tylko na kat. A. Szukam prawnika który by powalczył z urzędem. <br><hr>dardanoKomentatorzy napisał(a):Ja dzisiaj wlasnie odebralem prawo jazdy, obawialem sie problemu ale go nie bylo. Mam 18 lat, zdalem prawko na A w pazdzierniku, a w lutym B, wiec jest to podobna sytulacja jak ta w artykule.<br><hr>matbar<br>Komentatorzy napisał(a):W jakiej miejscowosci dostales prawko? W mojej niestety nie chca wydac a podobnie jak ty zdawalem egzaminy.<br><hr>krzys<br>Komentatorzy napisał(a):Wrocław<br><hr>matbar<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Ja dzisiaj wlasnie odebralem prawo jazdy, obawialem sie problemu ale go nie bylo. Mam 18 lat, zdalem prawko na A w pazdzierniku, a w lutym B, wiec jest to podobna sytulacja jak ta w artykule.<br><hr>matbar<br>
Bardzo ciekawa informacja. Na dokumencie prawa jazdy masz datę wydania dokumentu, możesz powiedzieć jaka data widnieje u ciebie?
Wiesiek
- Wiesiek6
- Świeżak
Ja natomiast zdałem w listopadzie i miałem prawko odebrac sobie w kwietniu. W takim razie jutro pojde zobacze co z tym sie dzieje.
Robie rowniez kwalifikacje na C CE to moze wraz z zmiana prawka wbija mi normalnie A, skoro zdalem normalnie przed 19 stycznia. Prezciez skoro zdalem przed 19 stycznia to nalezy sie A. DZiwne;p
edit:
zdalem prawko pod konie pazdziernika, na dokumencie mam 14 listopada. Odebralem bez najmniejszych problemow. Pytalem o co w tym chodzi ze niektorzy maja problemy, to powiedzieli mi ze to tylko wtedy gdy prawko bylo robione tak ze potem te wysylanie, produkcja mogla by kolidowac z 19 stycznia. W przeciwnym wypadku skoro ktos spelnial warunki na starych zasadach (18 lat) to nalezy mu sie normalnie prawo jazdy.
Robie rowniez kwalifikacje na C CE to moze wraz z zmiana prawka wbija mi normalnie A, skoro zdalem normalnie przed 19 stycznia. Prezciez skoro zdalem przed 19 stycznia to nalezy sie A. DZiwne;p
edit:
zdalem prawko pod konie pazdziernika, na dokumencie mam 14 listopada. Odebralem bez najmniejszych problemow. Pytalem o co w tym chodzi ze niektorzy maja problemy, to powiedzieli mi ze to tylko wtedy gdy prawko bylo robione tak ze potem te wysylanie, produkcja mogla by kolidowac z 19 stycznia. W przeciwnym wypadku skoro ktos spelnial warunki na starych zasadach (18 lat) to nalezy mu sie normalnie prawo jazdy.
- spik3r
- Świeżak
Witam,
moja sytuacja jest tym bardziej tragiczna, ponieważ ja posiadam wyrobione prawo jazdy kategorii A, a niedawno zdałem egzamin na kategorię B. Jak nie trudno się domyślić starostwo twierdzi, że może mi wydać tylko prawo jazdy kategorii B. Mam już prawko A w kieszeni, a muszę wybierać - czy samochód czy motocykl, bo powiedziano mi, że przy odbiorze nowego prawa jazdy (tylko z kategorią B) muszę zdać to stare (z kategorią A), w celu anulowania go.
moja sytuacja jest tym bardziej tragiczna, ponieważ ja posiadam wyrobione prawo jazdy kategorii A, a niedawno zdałem egzamin na kategorię B. Jak nie trudno się domyślić starostwo twierdzi, że może mi wydać tylko prawo jazdy kategorii B. Mam już prawko A w kieszeni, a muszę wybierać - czy samochód czy motocykl, bo powiedziano mi, że przy odbiorze nowego prawa jazdy (tylko z kategorią B) muszę zdać to stare (z kategorią A), w celu anulowania go.
- snafer
- Świeżak
snafer napisał(a):Witam,
ale to jest jakies bez sensu, skoro zdales prawko, masz je w kieszeni, to jak maja Ci na nowym niby zabraC? Ja zdalem jak mowilem, w pazdzierniku, i oebralem dzis, i wszystko wporzadku, skoro zdalem po starych zasadach. Krotak pilka, prawo nie dziala wstecz, nie moga Ci zabrac czegos co zdales gdy byly zasady inne. Moze na B Ci co zdawali kiedys na innych zasadach, maja zdawac na nowych ? Nie . Wiec i tu tak. Tak mi tlumaczyla kobieta w wydziela komunikacji.
Ja za miesiac bede mial skonczona kwalifikacje wstepna, nie wyobrazam sobie ze zmienia mi kategorie , bo nie ma takiej opcji, skoro juz mam nadane i wydane prawko. Tam bedzie tylko uzupelnienie.
- spik3r
- Świeżak
nie moga Ci anulowac kategori A skoro robiles ja po starych zasadach. Prawo nie dziala wstecz
nie sadze ze kazdemu kto "zaktualizuje" swoje prawko i wymienia na nowe, z powodu np zdania nowej kategori, a nie ma ktos 24 lat to mu zmienia kategorie, niemozliwe. Ba. Nie zgodne z prawem
nie sadze ze kazdemu kto "zaktualizuje" swoje prawko i wymienia na nowe, z powodu np zdania nowej kategori, a nie ma ktos 24 lat to mu zmienia kategorie, niemozliwe. Ba. Nie zgodne z prawem
- spik3r
- Świeżak
Witam, egzamin z prawa jazdy kat. A mialem przyjemność zdawać 17.09.2012r i uzyskalem wynik pozytywny
. 19 styczna 2013r weszła ustawa o pełnoprawnym posiadaniu prawka A od 24 roku zycia.. Dzisiaj udalem sie do Wordu i dostalem informacje ze nie wydadza mi dokumentu w zwiazku z tym nowym przepisem, mimo tego ze zdalem przed a ponoc prawo nie dziala wstecz.. Z tad moje pytanie, do jakiego urzedu moge skierowac ewentualne pismo o przyznanie mi dokumentu jakim jest prawo jazdy kat A lub odwolywaniem sie do ich ustawy z dnia 19.01.2013r. Pozdrawiam 

- kordianomoreno
- Świeżak
Witam, mam identyczny problem co Wy. W październiku zdałem prawko jazdy kat. A, niestety zostałem wprowadzony w błąd przez instruktora, który powiedział mi 'po co odbierać teraz kat A, poczekaj aż zdasz samochód i odbierz 2 zezwolenia w cenie jednej',posłuchałem się. Niestety męczyłem się z tym samochodem i zdałem dopiero w lutym. Prawo jazdy kat B zostało mi wydane, za 100,50 natomiast kat A nie chciano mi wydać, mimo że jest w starostwie. Słyszałem że ponoć jakaś petycja miała zostać wysłana w tym kierunku,wie ktoś coś na ten temat? Po drugie od kolegi słyszałem że były plany żeby w 'naszej sprawie' (czyli w moim wypadku za 5 lat jak skończę 24 rok życia) że ponownie! będę musiał zdać prawko na motocykl, żeby upewnić państwo że potrafię jeździć i nie stanowię zagrożenia dla innych na drodze.<br><hr>TheShadow
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wie ktoś może czy coś zmieniło się w związku z wydawaniem prawa jazdy kategorii A ? Jeśli ma ktoś jakies istotne informacje to bardzo proszę o kontakt - 669288465<br><hr>Martin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości