Yamaha yzf 250 problem z gaznikiem
• Strona 1 z 1
Yamaha yzf 250 problem z gaznikiem
Witam jestem nowy a potrzebuje pomocy która wygląda następująco :
Motor yamaha yzf 250 o4r
Wyczyściłem gaźnik wszystko ładnie poskładałem zakładam leci paliwo z okolic pompki przyspieszenia . wyciągnąłem rozkręciłem sprawdziłem skręciłem leci znowu wiec sciagnełem gaznik poraz 3 i uznałem ze poprostu gdzies jest nie szczelne wiec na rant pokrywki poleciało minimalnie silikonu i teraz ładnie trzyma . Ale motor nie chce zapalic obroty wkręcona na maxa ssanie i odpala po tym gdy w trakcie kopania dodaje gazu . motor odpala zamykam ssanie chodzi chodzi i w pewnym momencie poprostu traci obroty i gaśnie sruba regulacji była wkrecona do końca i wykrecona o 5,5 obrotu
Nie wiem co jest tego przyczyną ze tak sie dzieje wiec prosze o kąkrenta pomoc w kierunku gaznika bo wiem ze wszystko inne jest cacy czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam .
Motor yamaha yzf 250 o4r
Wyczyściłem gaźnik wszystko ładnie poskładałem zakładam leci paliwo z okolic pompki przyspieszenia . wyciągnąłem rozkręciłem sprawdziłem skręciłem leci znowu wiec sciagnełem gaznik poraz 3 i uznałem ze poprostu gdzies jest nie szczelne wiec na rant pokrywki poleciało minimalnie silikonu i teraz ładnie trzyma . Ale motor nie chce zapalic obroty wkręcona na maxa ssanie i odpala po tym gdy w trakcie kopania dodaje gazu . motor odpala zamykam ssanie chodzi chodzi i w pewnym momencie poprostu traci obroty i gaśnie sruba regulacji była wkrecona do końca i wykrecona o 5,5 obrotu
Nie wiem co jest tego przyczyną ze tak sie dzieje wiec prosze o kąkrenta pomoc w kierunku gaznika bo wiem ze wszystko inne jest cacy czekam na odpowiedzi

Karol.S
- Karolyzf250
- Świeżak
po 1 żaden silikon nie powinien miec miejsca w gaźniku!!! nie w pompce. pewnie podczas rozbierania pogubiłeś oringi. i stad wycieki. wszystko poskręcane nie ma prawa ciec. jest to na tyle mały i sztywny element że po przykręceniu trudno by było to powichrować zeby ciekło.
co do odpalania - standardowo sprawdź czy nie załozyłes przesłony przepustnicy do góry nogami. ładnie pasuje tak i tak. ja tez nie raz sie pomyliłem przy składaniu i efekty są podobne, z pycha odpala jakos jedzie, a niskich obrotów ni jak nie trzyma.
ew wiecej syfu nawaliłeś do środka niz przed rozbieraniem
ten gaźnik ma tyle kanalików że w zasadzie efektowne mycie to w płynach i w myjce ultradzwiekowej
co do odpalania - standardowo sprawdź czy nie załozyłes przesłony przepustnicy do góry nogami. ładnie pasuje tak i tak. ja tez nie raz sie pomyliłem przy składaniu i efekty są podobne, z pycha odpala jakos jedzie, a niskich obrotów ni jak nie trzyma.
ew wiecej syfu nawaliłeś do środka niz przed rozbieraniem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wiec tak o ringu tam nie było . Jak odkrecesz pokrywkę masz sprężynkę i takie okrągłe gumowe gówienko wydaje mi się ze to robi za uszczelnienie ale sprawdzałem 2 razy rozkręcałem dmuchałem elegancko poskręcałem i porostu ciekło sobie dlatego dałem silikon i nie jest on pomiędzy elementami tylko jak skręcisz to to jest minimalny rowek chyba wiesz jak masz dwa obrobione elementy jak się skręci to co tam jest i jak to mniej więcej wygląda sylikon jest właśnie w tym rowku do okoła .
Co sie dzieje z motorem gdy jest założona odwrotnie przesłona przepustnicy ?
Masz na myśli ten element który jak wyciągasz przepustnice wypada tak ?
A syfu hmm robiłem wszystko na czystym stole białym prześcieradle czysto było ; ) proszę o porady co mam zrobić zeby to ładnie i równo pracowało kocham swoją maszynę i źle sie poprostu czuje ze świadomością ze stoi w garażu i cos ja boli ;<
Pozdrawiam
Co sie dzieje z motorem gdy jest założona odwrotnie przesłona przepustnicy ?
Masz na myśli ten element który jak wyciągasz przepustnice wypada tak ?
A syfu hmm robiłem wszystko na czystym stole białym prześcieradle czysto było ; ) proszę o porady co mam zrobić zeby to ładnie i równo pracowało kocham swoją maszynę i źle sie poprostu czuje ze świadomością ze stoi w garażu i cos ja boli ;<
Pozdrawiam
Karol.S
- Karolyzf250
- Świeżak
Ściągnij książke serwisową i wszystko wyreguluj wg. niej - śrube od regulacji(bo wydaje mi się że 5,5 obrotu to troche z dużo), stan paliwa w komorze pływakowej itp. Jak gaźnik jest bardzo rozregulowany to też bedzie miał ciężko zapalić
-
FireBlade954 - Świeżak
- Karolyzf250
- Świeżak
- Karolyzf250
- Świeżak
Wbij na gg: 5632953 to może przy pomocy katalogu dojdziemy końca kroju.
A ostrzeżenie muszę przyznać, za nie edytowanie postów.
A ostrzeżenie muszę przyznać, za nie edytowanie postów.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Ścigacz.pl
tam idą chyba nawet dwa oringi
takie malutkie, wiec mogłes nawet nie wiedziec kiedy je zgubiłeś. guma swoją droga, ale w tej podstawce którą sie odkreca są kanaliki bardzo małe, i oring to uszczelnia. silikonem moze to zapchałes ?
a co do przepustnicy to chodzi o ta przesłonem czyli tytanową płytkę ( choc nie wiem czy do konca ona jest tytanowa ;P mniejsza o to ) ona pasuje w 2 połozeniach,

a co do przepustnicy to chodzi o ta przesłonem czyli tytanową płytkę ( choc nie wiem czy do konca ona jest tytanowa ;P mniejsza o to ) ona pasuje w 2 połozeniach,
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No są dwa duzy i mały .
Nie mogłem tego zapchać bo to było skręcone i wtedy do okoła palcem uszczelniłem tz silikonem na palcu ; ) .
Nie mam pojecia o czym mi mówisz chodzi o przepustnice ;d Pozdrawiam
Nie mogłem tego zapchać bo to było skręcone i wtedy do okoła palcem uszczelniłem tz silikonem na palcu ; ) .
Nie mam pojecia o czym mi mówisz chodzi o przepustnice ;d Pozdrawiam
Karol.S
- Karolyzf250
- Świeżak
• Strona 1 z 1