Jakie rękawice sportowe do 600zł?
• Strona 1 z 1
Jakie rękawice sportowe do 600zł?
Witam. Planuję zakupić sportowe rękawice do 600zł. Chciałbym aby były bogato wyposażone w ochraniacze itp. Aby były trwałe i przy tym ładnie wyglądały. Najlepiej gdyby były wykonane z kangurzej skóry. Myślałem o Alpinestars GP Pro bądź Arlen Ness G-9618-AN. Macie może jakieś lepsze propozycje? Pozdrawiam.
- krystianmoto1
- Świeżak
Hyde napisał(a):Nie kupisz GP Pro za 600zł, tyle to za SP-1.
http://intermotors.pl/product-pol-1224- ... ieski.html
Ważne jest także to, aby rękawice były wentylowane. Do tego stopnia, żeby nie ugotować się w cieplejsze, letnie dni.
edytuj posty.. kravec
- krystianmoto1
- Świeżak
Zaczynam mieć wątpilowści co do oryginalności rzeczy w intermotors.. ktoś z forum kupił w im a* buciry, smx plusy? nei weim, po roku bodajże się rozleciały.. sprzedają coś za 30% ceny? bez przesady, że taka obniżka na koniec sezonu,w to nie uwierzę, bo takie rękawice i tak zawsze będą ludzie kupować.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Akurat ten model który podesłałem tyle kosztuje, możliwe że kolor jest mało wychwytywany i dlatego jest taka obniżka. Ten sam model np. w czarnej barwie kosztuje już prawie 900zł
Wspomnę jeszcze o tym, że mogę nieco więcej przeznaczyć na rękawiczki ale wolałbym się zamknąć w podanym przedziale cenowym czyli 600zł 

- krystianmoto1
- Świeżak
@Kaai
Akurat nie wiem czy miałeś smx plusy w rękach, ale one po prostu są tandetnie wykonane. Od czasu kiedy masówka jest produkowana w chinach takie rzeczy się biorą. Niestety sam mam kkurtke z tej firmy, szwy i jakość siatki wewnątrz kurtki budzi spore obawy o jakość tej firmy.
Akurat nie wiem czy miałeś smx plusy w rękach, ale one po prostu są tandetnie wykonane. Od czasu kiedy masówka jest produkowana w chinach takie rzeczy się biorą. Niestety sam mam kkurtke z tej firmy, szwy i jakość siatki wewnątrz kurtki budzi spore obawy o jakość tej firmy.
- hubi199
- Bywalec
bnk napisał(a):ja posiadam alpinestars s-1, na miasto opcja idealna, jeszcze nie zdarzyło mi się bym się w nich pocił, jakość wykonania również bez zarzutu.
Zastanawiam się właśnie nad SP-1 i SP-2. Mam w planach zakupić jeszcze kombinezon wraz z butami więc zobaczę na co fundusze pozwolą

- krystianmoto1
- Świeżak
jest różnica między s-1 a sp-1. s-1 są krótsze - jak śmigasz tylko w sezonie to idealna opcja imo, oszczędzasz czas na zdejmowanie/zakładanie, nie tracąc przy tym na bezpieczeństwie. polecam
jak nie kupiłeś jeszcze butów i masz rozmiar 41 to miałbym do sprzedania alpinestars smx-5 pachnące nowością i na gwarancji po promocyjnej cenie, o takie dokłądnie : http://online4-biker.com/userdata/gfx/c ... d1719a.jpg
zapraszam na prv w razie czego

jak nie kupiłeś jeszcze butów i masz rozmiar 41 to miałbym do sprzedania alpinestars smx-5 pachnące nowością i na gwarancji po promocyjnej cenie, o takie dokłądnie : http://online4-biker.com/userdata/gfx/c ... d1719a.jpg
zapraszam na prv w razie czego

-
bnk - Świeżak
Witam wszystkich forumowiczów,
Chciałbym odnieś się do tematu, bo mam nadzieję, że ta informacja wniesie coś ciekawego do dyskusji. Firma SHIMA w 2013 wprowadza do sprzedaży swój pierwszy typowy sporotowo-torowy model VRS-1. Rękawice miały swój przedpremierowy pokaz na targach Intermot w Kolonii, ale dopiero teraz pokazujemy ostateczny projekt produkcyjny. To już druga rękawica, której projekty ujawniamy przed premierą na łamach tego forum
http://shima.pl/img/p/2/7/0/270.jpg (otwórz link) oraz zdjęcie z targów Intermot (wersja prototypowa) http://shima.pl/img/p/2/7/2/272.jpg (otwórz link)
W skórcie postaram się opisać najważniejsze cechy tej rękawicy:
-Plastykowy mankiet, chroniący obszar nadagarstka i przedramienia
-System ochrony nadgarstka KNOX (najnowszy model ślizgaczy)
-Liczne użycie innowacyjnego absorbera piankowego PORON XRD (obszary- pod głównym protektorem, poniżej głównego protektora, palce, pod ślizgaczami KNOX, pod SUPERFABRIC) (technologia jest opisana u nas na stronie http://shima.pl/content/11-poron (otwórz link) )
-Kevlarowe nici na obszarze dłoni
-Skóra kangurza na obszarze styku z manetką
-Szwy zewnętrzne
-Elastyczne panele
-Na boku rękawicy 4 duże panele wyłożone SUPERFABRIC + PORON XRD (bardzo ważne zabezpieczenie kiedy ręka podczas wypadku zostaje pod motocyklem, wtedy materiał Superfabric nie pozwoli przetrzeć się rękawic i uszkodzić naszej dłoni)
-Zszyty 3-4 palec
-Rękawica posiada panele wentylacyjne na palcach oraz między nimi.
-Kolorystyka - biało-czarne oraz całe czarne
-Cena 399zł
W razie jakichkolwiek pytań piszcie śmiało. Odpowiem na wszystkie pytania
Pozdrawiam,
Kamil Kalinowski
http://www.shima.pl (otwórz link)
Chciałbym odnieś się do tematu, bo mam nadzieję, że ta informacja wniesie coś ciekawego do dyskusji. Firma SHIMA w 2013 wprowadza do sprzedaży swój pierwszy typowy sporotowo-torowy model VRS-1. Rękawice miały swój przedpremierowy pokaz na targach Intermot w Kolonii, ale dopiero teraz pokazujemy ostateczny projekt produkcyjny. To już druga rękawica, której projekty ujawniamy przed premierą na łamach tego forum

W skórcie postaram się opisać najważniejsze cechy tej rękawicy:
-Plastykowy mankiet, chroniący obszar nadagarstka i przedramienia
-System ochrony nadgarstka KNOX (najnowszy model ślizgaczy)
-Liczne użycie innowacyjnego absorbera piankowego PORON XRD (obszary- pod głównym protektorem, poniżej głównego protektora, palce, pod ślizgaczami KNOX, pod SUPERFABRIC) (technologia jest opisana u nas na stronie http://shima.pl/content/11-poron (otwórz link) )
-Kevlarowe nici na obszarze dłoni
-Skóra kangurza na obszarze styku z manetką
-Szwy zewnętrzne
-Elastyczne panele
-Na boku rękawicy 4 duże panele wyłożone SUPERFABRIC + PORON XRD (bardzo ważne zabezpieczenie kiedy ręka podczas wypadku zostaje pod motocyklem, wtedy materiał Superfabric nie pozwoli przetrzeć się rękawic i uszkodzić naszej dłoni)
-Zszyty 3-4 palec
-Rękawica posiada panele wentylacyjne na palcach oraz między nimi.
-Kolorystyka - biało-czarne oraz całe czarne
-Cena 399zł
W razie jakichkolwiek pytań piszcie śmiało. Odpowiem na wszystkie pytania
Pozdrawiam,
Kamil Kalinowski
http://www.shima.pl (otwórz link)
-
SHIMA_PL - Świeżak
schima nas nie interesuje reklama, tylko faktyczne opinie.
ciekawym co napiszesz o nich po pół roku.
mam na myśli opinie klientów, bądź przyczyny zwrotów reklamacyjnych, jeśli takie wystąpią (czego szczerze nikomu nie życzę).
ciekawym co napiszesz o nich po pół roku.
mam na myśli opinie klientów, bądź przyczyny zwrotów reklamacyjnych, jeśli takie wystąpią (czego szczerze nikomu nie życzę).
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
A tam @madcap czepiasz się
Moim zdaniem fajnie, że producent wchodzi na fora przedstawia swoje produkty, rozmawia z klientami itp Ja jestem pozytywnie nastawiony do takich inicjatyw. Gorzej jakby weszli, wkleili opis i zdjęcia ze strony i dziękuje.
@SHIMA- Ihmo fajne rękawiczki, zobaczymy jak wypadną w testach i eksploatacji. Moje prospeedy na razie się trzymają!

@SHIMA- Ihmo fajne rękawiczki, zobaczymy jak wypadną w testach i eksploatacji. Moje prospeedy na razie się trzymają!
-
cali_hornet - Świeżak
Jak możesz troche dołożyć to może knox handroid? Sam takie kupiłem, są z kangurzej skóry i są bardzo porządnie wykonane. Jeszcze opini o nich nie mogę wyrazić bo kupiłem je dopiero pod koniec zeszłego sezonu i nie zdążyłem pojeździć ale wydają się być bardzo dobre jakościowo.Tylko to kosztuje minimum 700zł
- cup12552
- Świeżak
shima vrs
Witam,
Zainteresowałem sie tymi rękawicami i zacząłem przeszukiwać internet w poszukiwaniu opinii i recenzji rękawic tej marki ( Shima)
Znalazłem ich sporo, większość jednak miała wydźwięk negatywny odnośnie jakości wykonania, konkretniej chodziło o puszczające szwy.
najwięcej problemów było ze szwami na czubkach palców i w tych okolicach ale również kilka negatywnych opinii zdarzało sie odnośnie bocznej części rękawicy gdzie również szwy nie wytrzymywały.
Czas użytkowania rękawic po którym następowały usterki to od kilku tygodni do kilku miesięcy.
Jedynym pozytywnym aspektem w tej sprawie jest fakt że firma Shima szybko rozpatrywała reklamacje i wymieniała rękawice bądź oferowała upusty na zakup innej pary, innego modelu.
Miejmy nadzieje że wprowadzając najwyższy model na rynek firma Shima przetestowała te rękawice i udostępni nam wyniki tych testów.
Do tej pory testerem dla Shimy był motogen który jednak nie testował ich w warunkach bojowych czyli nie sprawdzał ich ścieralności ( np na dłoni manekina tak jak to robią w stanach ciągnąc po asfalcie)
Chętnym podam linki do stron na których wypowiadali się użytkownicy rękawic marki Shima.
Ostatnie komentarze ze stycznia 2013.
Sam czekam na Shima VRS i chętnie je przetestuje dając wam wiarygodna opinie na temat wykonania tej rękawicy sportowej.
Pozdrawiam
Zainteresowałem sie tymi rękawicami i zacząłem przeszukiwać internet w poszukiwaniu opinii i recenzji rękawic tej marki ( Shima)
Znalazłem ich sporo, większość jednak miała wydźwięk negatywny odnośnie jakości wykonania, konkretniej chodziło o puszczające szwy.
najwięcej problemów było ze szwami na czubkach palców i w tych okolicach ale również kilka negatywnych opinii zdarzało sie odnośnie bocznej części rękawicy gdzie również szwy nie wytrzymywały.
Czas użytkowania rękawic po którym następowały usterki to od kilku tygodni do kilku miesięcy.
Jedynym pozytywnym aspektem w tej sprawie jest fakt że firma Shima szybko rozpatrywała reklamacje i wymieniała rękawice bądź oferowała upusty na zakup innej pary, innego modelu.
Miejmy nadzieje że wprowadzając najwyższy model na rynek firma Shima przetestowała te rękawice i udostępni nam wyniki tych testów.
Do tej pory testerem dla Shimy był motogen który jednak nie testował ich w warunkach bojowych czyli nie sprawdzał ich ścieralności ( np na dłoni manekina tak jak to robią w stanach ciągnąc po asfalcie)
Chętnym podam linki do stron na których wypowiadali się użytkownicy rękawic marki Shima.
Ostatnie komentarze ze stycznia 2013.
Sam czekam na Shima VRS i chętnie je przetestuje dając wam wiarygodna opinie na temat wykonania tej rękawicy sportowej.
Pozdrawiam
- nayas4
- Świeżak
Potwierdzam słowa przedmówcy. Sam kupiłem w zeszły sezonie rękawic shima g-tec (jak kupowałem był to chyba najwyższy model tej firmy). Szwy na palcu wskazującym puściły jeszcze na kursie na prawko. Czyli wytrzymały około 10 godzin jazdy. Kurs skończyłem z palcem na wierzchu ;( Oddałem je na gwarancji, ale nie wymienili mi na nowe tylko zeszyli ten palec - trwało to dwa tygodnie, przez które nie miałem rękawiczek. Później już z nimi problemów nie było... ale niesmak pozostał....
Też się poważnie zacząłem zastanawiac, czy sobie tych handroidów nie sprawić w nadchodzącym sezonie - wyglądają konkretnie i mają fajny system zapiania (mam podobny w butach snowboardowych i jest bardzo wygodny).
Też się poważnie zacząłem zastanawiac, czy sobie tych handroidów nie sprawić w nadchodzącym sezonie - wyglądają konkretnie i mają fajny system zapiania (mam podobny w butach snowboardowych i jest bardzo wygodny).
-
exaco - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe