Problem - Aprilia SR Replica.
• Strona 1 z 1
Problem - Aprilia SR Replica.
Witam.
Mam panowie problem, kupiłem jakiś miesiąc temu skuter Aprilia SR Replica z 99 r używany oczywiście i zdarzył mi się pewien problem otóż skuter stał jeden dzień i dziś chciałem go uruchomić i jak próbowałem z rozrusznika to tylko pyknięcia były więc myśle ze akumulator siadł więc z kopniaka chciałem ale on jakoś tak jakby zblokowany był i drugi raz dopiero udalo się go kopnąć ale nie palił więc sprawdze rozrusznik no i kręci ale nie pali więc co sie dzieje, teraz jest tak że ide próboje z rozruszniak jak i z kopniaka ale on nie pali. Jaka może być tego przyczyna i co musze robić dodam że zdarzylo mi się to pierwszy raz tak to chodził idealnie od zakupu. Proszę o rade.
Pozdrawiam
Łukasz K
Mam panowie problem, kupiłem jakiś miesiąc temu skuter Aprilia SR Replica z 99 r używany oczywiście i zdarzył mi się pewien problem otóż skuter stał jeden dzień i dziś chciałem go uruchomić i jak próbowałem z rozrusznika to tylko pyknięcia były więc myśle ze akumulator siadł więc z kopniaka chciałem ale on jakoś tak jakby zblokowany był i drugi raz dopiero udalo się go kopnąć ale nie palił więc sprawdze rozrusznik no i kręci ale nie pali więc co sie dzieje, teraz jest tak że ide próboje z rozruszniak jak i z kopniaka ale on nie pali. Jaka może być tego przyczyna i co musze robić dodam że zdarzylo mi się to pierwszy raz tak to chodził idealnie od zakupu. Proszę o rade.
Pozdrawiam
Łukasz K
- Bubi
- Świeżak
nie wysmiejcie mnie prosze ale jak dla mnie to cos z walem albo tlokiem.
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
jak to możliwe zeby swieca cos zablokowala ?? U kolegi w zippie było tak : dał mu ostro w pi**e , a potem jakims cudem sie tłok przykleił do cylindra , znaczy ścianka , nie denko , i jak mocniej kopnął to mu sie tłok wyszczerbił
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
Mateusz1605 napisał(a):jak to możliwe zeby swieca cos zablokowala ?? U kolegi w zippie było tak : dał mu ostro w pi**e , a potem jakims cudem sie tłok przykleił do cylindra , znaczy ścianka , nie denko , i jak mocniej kopnął to mu sie tłok wyszczerbił
przykleil?a to co on z gumy byl?

nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
no Wiadomo ze spuchł , ale jakimś cudem wyszczerbił sie między pierścieniami i na cylindrze tez widac ze w jednym miejscu tylko tak "zlapał"
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
moze poierscionek uszczerbil ?
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm