DT 125 chodzi po czym gaśnie i nie da się odpalić
• Strona 1 z 1
DT 125 chodzi po czym gaśnie i nie da się odpalić
Witam a więc mam taki problem z moją dt 125 odpaliłem ją w sobote pierwszy raz od miesiąca wcześniej nie miałem takiej możliwości nie chciała palić z kopa więc rozkreciłem i wlalem benzyny do cylka po czym odpalila chodzila normalnie wkręcala się wszystko super. Po 5godzinach poszedłem znów ją odpalić aby się przejechać odpaliła za 1 strzałem na ssaniu wyłaczyłem ssanie i dupa od razu zgasła i nie chciała odpalić myślałem że się zalala ale znowu po 10min nie odpaliła. Dzisiaj chcąc ją odpalić z kopa nie odpaliła wlałem beny do cylka znowu odpaliła pochodziła 10s i zgasła dawałem gazu zero reakcji za drugim razem to samo
Nie dało się już jej odpalić później co to może być? Filtr nasączony i czysty gaźnik w porządku. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

- Fantas3k
- Bywalec
jak nei chce odpalić iskra jest?? próbowałeś na innej świecy; kapturku??
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Nie bo nie miałem okazji pojechać po inną świece dzisiaj szkoła i inne sprawy aha i mam takie pytanie jak rozkreciłem to wypadł mi kapturek z fajki ta gumowa osłonka to ja z powrotem włożyłem to może przez to? A świeca po odpaleniach lekko mokra
- Fantas3k
- Bywalec
ja bym wyczyscił gaźnik, chociazby profilaktycznie. fajka całkiem wypadła ? moze raz łączy a raz nie. sprawdził albo od razu zmieniłbym fajke, i swiece powinny te 3 rzeczy pomóc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jutro pojade po nową fajke i nową świece zobacze jak nie zadziałą to wina gaźnika dzięki za odpowiedzi niedługo dam o sobie znać 

- Fantas3k
- Bywalec
DT juz ogarnołem cała zajeło mi to troche ale postanowilem posprawdzać łożyska i inne. Wyczyściłem gaźnik, filtr powietrza wyczyscilem jeszcze raz nowa swiece fajke i odpalila za pierwszym temat do zamkniecia
Nim temat zamknę dostajesz ostrzeżenie za brak edycji.
senekkorzenna

Nim temat zamknę dostajesz ostrzeżenie za brak edycji.

senekkorzenna
- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości