Rieju rs2 2007r
• Strona 1 z 1
Rieju rs2 2007r
Witam, mam takie pytanie interesuje mnie zakup rieju rs2 z 2007r. Przebieg w okolicach 12200 km. Prosiłbym o rady czy opłaca mi się kupywać jeśli nie to jakie inne moto (tylko nie wyskakujcie z Tzr-ką bo jest prawie taka sama ale troche szybsza czy coś), opinie posiadaczy jak się sprawuje, czy jest awaryjny i ogólnie coś o moto
Tutaj Link do moto:
http://otomoto.pl/rieju-rs2-50-matrix-2 ... 13036.html
Nie ten dział, przenoszę!
Black-Ghost

Tutaj Link do moto:
http://otomoto.pl/rieju-rs2-50-matrix-2 ... 13036.html
Nie ten dział, przenoszę!
Black-Ghost
Motocykl mą miłością lecz nie dam mu się zabić...
- dziku98
- Świeżak
Mam i chwale sobie, tylko troche wyłamały mi sie plastiki tam gdzie są przykręcone do ramy. Ale da się to posklejać. Technicznie bdb nic przy nim nie robiłem ( naprawy ) wymieniłem wydech na leo vince v6 szybko zardzewiał ale trudno, moc ma. V max przeszło 100 km/h przeważnie jeżdże do 95 km/h wtedy wskazówka pokazuje 10 tys obrotów. Na zdjęciu widze że wskazówka jest przesunięta ja tak miałem po wywrotce ( zero było poza skalą ) ale możliwe że po przekręceniu kluczyka wróci 0. Polecam mój również z austrii sprowadzany tylko że rok 2006 i zielony
pozdro myśle że pomogłem co nieco
a i przebieg to 15 tys km
pozdro myśle że pomogłem co nieco

- Cinka
- Świeżak
oo dzięki za info, a jak ze spalaniem
Dowiadywałeś się ile kosztuje np.: dysza 17,5cm słyszałem że jak zmienisz z fabrycznej na tą to v max zakręci się koło 130km/h
Jak by coś to pisz 13058696(gg) żeby tu nie spamowac

Dowiadywałeś się ile kosztuje np.: dysza 17,5cm słyszałem że jak zmienisz z fabrycznej na tą to v max zakręci się koło 130km/h
Jak by coś to pisz 13058696(gg) żeby tu nie spamowac
- dziku98
- Świeżak
50tka? 130 km/h? pff
jeśli to rjeju osiągnie na DOBRYM WYDECHU 100 km/h gpsowe to będzie tyle - nie oszukujmy się, na tej 50tce 90 km/h po prostym, z górki setka i to jest max. nawet na super tuning dyszy.
ewentualnie coś może dać gaźnik + wydech + dłubnięcie cylindra, wtedy z takiej 50tki można coś więcej wycisnąć.
jeśli to rjeju osiągnie na DOBRYM WYDECHU 100 km/h gpsowe to będzie tyle - nie oszukujmy się, na tej 50tce 90 km/h po prostym, z górki setka i to jest max. nawet na super tuning dyszy.
ewentualnie coś może dać gaźnik + wydech + dłubnięcie cylindra, wtedy z takiej 50tki można coś więcej wycisnąć.
- michau_ek
- Świeżak
Kolego. Jak wsadzisz sportową 50-tkę, gazior powiedzmy 21mm, dyszę 110-120, sport wydech, wał to i ci poleci 110-120. Ale lepiej by było wsadzić sportową 80-tkę, gazior 26mm, dyszę 130 i tą resztę i ze 130 ci wtedy leci 

http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
Ciastuś <3 napisał(a):Kolego. Jak wsadzisz sportową 50-tkę, gazior powiedzmy 21mm, dyszę 110-120, sport wydech, wał to i ci poleci 110-120. Ale lepiej by było wsadzić sportową 80-tkę, gazior 26mm, dyszę 130 i tą resztę i ze 130 ci wtedy leci
owszem, można ale jest to conajmniej nieopłacalny biznes.
Co do v maxu... mój chińczyk 110cc też kiedyś 100 km/h jechał, ale było to z lekkiej górki, z wiatrem i maksymalnie skulony - domyślam się, że ten incydent na autostradzie wyglądał podobnie

- michau_ek
- Świeżak
dzięki za info.
jeśli kupie i stuninguje rieju czyli dopiero na 2014 rok bo pierwszy sezon na fabrycznym chcem przejździć. To się pochwalę co i jak z v max 

- dziku98
- Świeżak
A co myślicie bo mam do wyboru:
Aprlia Rs 50 (4-5,5tys)
Yamaha TZR 50(6tys)
Derbi GPR 50 Racing(5,3tys)
Rieju Rs2 Matrix(4,5tys)
Te cztery moto i yamahe rieju i derbi mam blisko bo max 50km. a co do rs'ki troche dalej.
Dawajcie propozycje i co wybrać bo się zastanawiam i nie wiem dokładnie. Orjentuje sie w moto ale tak żeby być ekspertem to nei bo nie miałęm jeszcze stycznosci z większą ilością moto.
Prosze o opinie, czy sa awaryjne(pewnie tak jak każde 2T) spalanie itp.
Aprlia Rs 50 (4-5,5tys)
Yamaha TZR 50(6tys)
Derbi GPR 50 Racing(5,3tys)
Rieju Rs2 Matrix(4,5tys)
Te cztery moto i yamahe rieju i derbi mam blisko bo max 50km. a co do rs'ki troche dalej.
Dawajcie propozycje i co wybrać bo się zastanawiam i nie wiem dokładnie. Orjentuje sie w moto ale tak żeby być ekspertem to nei bo nie miałęm jeszcze stycznosci z większą ilością moto.
Prosze o opinie, czy sa awaryjne(pewnie tak jak każde 2T) spalanie itp.
- dziku98
- Świeżak
Gościu musisz wszędzie o to pytać. Te moto to prawie to samo, tyle, że Derbi ma własny silnik (D50B0), a reszta AM6. Spalanie podobne, części wszędzie dostępne, awaryjność prawie zerowa. Bierz to co ci się najbardziej podoba. To nie jest jakiś litr czy 6-tka, żeby się zastanawiać co lepsze... Najbardziej popularne są RS i TZR, tyle, że TZR ostatnio moim zdaniem się szmaci i schodzi z cen. Osobiście brałbym Apkę lub Derbi. Derbi miało zawsze ładne budy nawet w enduro. A Apka jak Apka, zawsze śliczna i tyle. Narka.
http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości