porada w sprawie hondy hornet
• Strona 1 z 1
porada w sprawie hondy hornet
witajcie.na motocyklach nakręcone ponad 20tys. wiek 22lata, więc myślę że mogę usiąść na coś mocniejszego. myślę o poj 600cc przy założeniu że ma to być motocykl z aspiracjami sportowymi
aukcje natknąłem się na hornetkę która tak jakoś nie daje się zapomnieć:)
http://otomoto.pl/honda-hornet-hornet-6 ... 68448.html
proszę o ocenę. czy warto dać za te moto tyle i jak by to wyglądało w zakresie napraw uszkodzonych elementów.
za każdą odpowiedź po stokroć dzięki
aukcje natknąłem się na hornetkę która tak jakoś nie daje się zapomnieć:)
http://otomoto.pl/honda-hornet-hornet-6 ... 68448.html
proszę o ocenę. czy warto dać za te moto tyle i jak by to wyglądało w zakresie napraw uszkodzonych elementów.
za każdą odpowiedź po stokroć dzięki
suzuki gsx-r 750 k1
strony interentowe: chętni pisać
-
saint - Świeżak
Może dołóż 1000-1500zł i popatrz za Z750 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Moto wygląda nieźle,wydaje się że jest warty swojej ceny. Na oględziny na pewno pojechałbym z mechanikiem jakimś. Ze zdjęć wynika że do wymiany jest parę plastików przedni błotnik i brakuje lusterka prawego. Do tego dochodzą koszty rejestracji. Ciekawe co mu się stało i czy nie ma poważniejszych uszkodzeń jak krzywa rama czy krzywe lagi.
- dokladny
- Świeżak
Na twoim miejscu przed ewentualnym zakupem obejrzałbym ramę pod zbiornikiem.Trzeba zdjąć zbiornik .Czynność prosta jak ktoś wie o co biega.Ramę koniecznie bo brakuje miniowiewki nad zegarami co świadczyć może o lekkiej czołówce.Co do reszty to:nieoryginalna kierownica ,lusterka,kierunki,wydech,nadkole tylne tuningowe albo obcięte bo niewidać ,kanapa .Napęd wygląda na oryginalny (tylna zębatka sunstar).
biegacz
-
pamoz - Świeżak
Black-Ghost napisał(a):Może dołóż 1000-1500zł i popatrz za Z750
kawasaki się mi nie podoba:) ale dziękuję za Twoją opinię.
co do reszty to faktycznie troszkę tych elementów rozbitych jest i sam jestem ciekaw co go spotkało.
kolego dałeś mi do myślenia z tą krzywą ramą. widzę, że znaleźć "ten" motocykl o większej pojemności jest trudniej niż znaleźć mniejszy
suzuki gsx-r 750 k1
-
saint - Świeżak
Witam.Niby nie wiele,ale ostrzegam,mimo dobrej ceny,musisz uważać,tym bardziej jak moto z ubezpieczalni,są magicy gdzie z uszkodzonej chlodnicy spuszczą plyn a przy zakupie gdy na chwię go odpalą możesz się nie zorientować,ale do rzeczy,przy uderzeniach z przodu może ulec uszkodzeniu,dolna,gorna półka,golenie raczej nie bo są zbyt masywne ,bardziej rury,przednia felga wraz z tarczami hamulcowymi,mocowanie zegarow,kierownica,głowka ramy,cchlodnica,kolektory-mocowanie,cena jest dobra,ale musisz zabrać kogoś kto ci doradzi i oszacuje koszty naprawy,może sam to zrob lub poproś motocyklistow w okolicy ,może pomogą,my tak robimy.ps.NIE PROSTUJE SIĘ LAG,PÓLEK ITP W MOTOCYKLACH A TYM BARDZIEJ SPAWA!!!!!!!!!!.
- piotr_motoland
- Świeżak
Krzywa laga na zdjęciu może być prosta w realu
Zwłaszcza jak ktoś robi fotę z bliska.Moto mimo braków bym nie przekreślał napewno trzeba go dokładnie obejrzeć.Jak rama prosta,lagi proste i ubytki jak na zdjęciach to tragedii niema.

biegacz
-
pamoz - Świeżak
Załóżmy optymistyczny scenariusz, że naprawa i rejestracja będzie kosztować 1,5k. Otrzymujesz cenę 10k, a za tyle spokojnie kusisz zadbanego Horneta po 2003cim, ale bez ups-a i elektronicznych zegarów. Moim zdaniem nie warto się pchać w remonty, bo zawsze się okazuje, że coś wyjdzie, coś dojdzie i koszty rosną. Później dochodzi jeszcze problem z odsprzedażą
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
wszyscy Panowie macie rację. suchy nieco mnie przekonałeś. nie wierzę, że chodzi tylko o owiewki tym bardziej że szkody są opisane bardzo ogólnie. pomyślę jeszcze najwyżej podjadę z kimś kto ma pojęcie. a powiedzcie chłopaki czy za 9tysi idzie dostać coś sprawnego w segmencie sport mam tutaj na mysli gixera 600/750 k1<?. bo tak scricte mówiąc to moim pierwszym wyborem był właśnie gix. przez przypadek trafiłem na tego horneta i model wydał się mi bardzo interesujący.
suzuki gsx-r 750 k1
-
saint - Świeżak
pisz do Invinciblee, on Ci powie sporo o gixach z tych generacji
-
suchy558 - Bywalec
dzięki wielkie za odpowiedź. wracając jeszcze do horneta to widzę suchy, że dysponujesz owym z rocznika 2005.
możesz mi coś więcej o nim powiedzieć?.
jak wygląda eksploatacja? co z naprawami, na co szczególnie uważać?
możesz mi coś więcej o nim powiedzieć?.
jak wygląda eksploatacja? co z naprawami, na co szczególnie uważać?
suzuki gsx-r 750 k1
-
saint - Świeżak
no mam taki, przebieg około 49k, kupiłem w sierpniu 2011tego i od tego czasu zrobiłem niecałe 5k, bezawaryjnie jak narazie, silnik pracuje bardzo ładnie i równo, wymieniłem tylną oponkę i niedługo będzie przednia do wymiany, klocki z tyłu założyłem z miesiąc temu nowe, czyli zwykła eksploatacja
odpalał mi bez problemu w temp <5^C
moto daje dużo frajdy, moc w stu procentach wystarczająca, po winklach też można się trochę pouczyć, choć do tego tył mógłby być trochę twardszy, ale możliwe, że amor po takim przebiegu nie jest już idealny
w trasy wiadomo, brak owiewki doskwiera, ale robiłem 350km dziennie i przeżyłem. Mam 191cm wzrostu i nie bolą mnie plecy ani nadgarstki po dłuższej jeździe. Światła mogłyby być trochę mocniejsze, ale to już taki tam detal
generalnie polecam, jak trafisz dobra sztukę to można jeździć i jeździć, nic się nie przejmować

moto daje dużo frajdy, moc w stu procentach wystarczająca, po winklach też można się trochę pouczyć, choć do tego tył mógłby być trochę twardszy, ale możliwe, że amor po takim przebiegu nie jest już idealny

generalnie polecam, jak trafisz dobra sztukę to można jeździć i jeździć, nic się nie przejmować

-
suchy558 - Bywalec
no to ja do prównania mam 76kg i 178cm wzrostu:). hornecik fajna sprawa, co do ogłoszenia to wygasło. myślę, że się jeszcze pojawi i wtedy podejmę decyzję o oględzinach. dzięki wielkie za pomoc. i mam nadzieję do zobaczena gdzieś na trasie.
suzuki gsx-r 750 k1
-
saint - Świeżak
Temat do zamknięcia czy będziesz w nim jeszcze o coś pytał?
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości