Lewe lusterko
• Strona 1 z 1
Lewe lusterko
Witam pisze ponieważ zastanawiam się dlaczego lewe lusterko w moim GSX 750 F (1996) przybliża i to dość mocno lusterko było zmieniane na pewno ponieważ jest inne niż prawe a na motocyklu widać ślady po ślizgu np. takie jak przedarte plastiki. W samochodzie mam 2 takie same lusterka a jeżeli przybliża to nie w znacznym stopniu a w motocyklu nie mogę się przyzwyczaić praktycznie nic nie widzę.
Czy to lusterko jest jak najbardziej prawidłowe czy też nie? Jeżeli nie to czy mogę zmienić same szkło czy muszę kupować nowe lusterko?
Czy to lusterko jest jak najbardziej prawidłowe czy też nie? Jeżeli nie to czy mogę zmienić same szkło czy muszę kupować nowe lusterko?
- 19marcin95
- Świeżak
Invinciblee napisał(a):Może ktoś samochodowe wstawił
hehe ja tylko porównałem że w samochodzie lewe jak i prawe są takie same a w motocyklu lewe przybliża a prawe jest normalne i oba lusterka są do motocykla ;p
- 19marcin95
- Świeżak
To już jest wina 2 różnych szkieł. Jak dasz rade rozebrać i wstawić nowe proste szkło to możesz wymienić samo lustro. Rozwiązaniem może się okazać też folia naprawcza do lusterek. W aucie z homologację na Europę z ruchem prawostronnym prawe lusterko zawsze musi oddalać. Jeżeli oba Ci pokazują tak samo to któreś masz od anglika bądź amerykańca.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
cJarek napisał(a):Gdzie wygrzebales ta informacje o lusterkach?
ZTCW w motocyklach lusterka musza miec tylko minimalna powierzchnie.
Nigdzie nie wygrzebałem po prostu w moim motocyklu tak mam. Powiększenie lewego lusterka to jakieś 2x. Więc albo wymiana lusterka albo naprawa jeżeli da rade wyjąć szkło i wstawić nowe lub zostaje foli naprawcza. Dzięki za pomoc.
A co do wymiany szkła o ile da się wymienić to szukać oryginalnego czy może być to lustro wycięte przez szklarza ?
- 19marcin95
- Świeżak
spoko moze byc wyciete
taniej zapłacisz. a oryginały raczej nie kupisz samego szkła

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
z tym sprawdzeniem będzie w tej chwili ciężko nie mam dostępu do motocykla ponieważ jest u mechanika z przyczyn ustawienia zaworów i regulacji pracy silnika (motocykl stał 4 lata więc przyda mu się a pracował troszkę nie równo a zawory było słychać ale tu nie o to chodzi)
Co do tego "E" sprawdzę jak tylko odbiorę motocykl spróbuję zdemontować szkło jeżeli nie będzie się dało to zamówię lusterko, symbole 'E' oznacza że lusterko jest przeznaczone na Europe? Tylko gdzie zamówić allegro, sklep powiązany zaopatrujący się między innymi w inter motors, czy w larsonie. To jedyny mój wybór co do sklepów ponieważ mieszkam w małej miejscowości nie daleko Siedlec i nie mam dostępu do innych sklepów. Oczywiście sklepy online wszystkie wchodzą pod uwagę.
Zamawiać z allegro(lub innego sklepu online) czy sklepu w mieście ? (oczywiście jeżeli nie zdemontuje tego szkła)
125zł sklep w mieście. http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... o%20suzuki
Co do tego "E" sprawdzę jak tylko odbiorę motocykl spróbuję zdemontować szkło jeżeli nie będzie się dało to zamówię lusterko, symbole 'E' oznacza że lusterko jest przeznaczone na Europe? Tylko gdzie zamówić allegro, sklep powiązany zaopatrujący się między innymi w inter motors, czy w larsonie. To jedyny mój wybór co do sklepów ponieważ mieszkam w małej miejscowości nie daleko Siedlec i nie mam dostępu do innych sklepów. Oczywiście sklepy online wszystkie wchodzą pod uwagę.
Zamawiać z allegro(lub innego sklepu online) czy sklepu w mieście ? (oczywiście jeżeli nie zdemontuje tego szkła)
125zł sklep w mieście. http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... o%20suzuki
- 19marcin95
- Świeżak
cJarek napisał(a):Gdzie wygrzebales ta informacje o lusterkach?
Doświadczenie. Pracowałem na stacji kontroli pojazdów. Podobnie jest z lampami przednimi w autach, nasze bija na prawo, angliki na lewo, amerykańskie nie mają ustawianej zbieżności - oba świecą prosto. Tak jak na lampy jeszcze gdziekolwiek sprawdzają tak lusterek nigdzie. Dlatego takie rzeczy z anglików ze szrotów sprzedają za połowę bądź jeszcze taniej.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
W mojej Hondzie Hornet mam tak samo, lewe przybliża prawe normalnie odbija, kwestia przyzwyczajenia...
-
MówcaUmarłych - Świeżak
może i da się przyzwyczaić 125 zł nie majątek ale trzeba jeszcze kupić kurtkę i spodnie a przynajmniej kurtkę
- 19marcin95
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości