Prawko A2 - nowy HD
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Prawko A2 - nowy HD
witam jestem nowy na tym forum . w przyszłym roku zamierzam zdawać prawko na motocykl niestety jestem zmuszony zdawać już na kategorie A2. Moje pytanie jest następujące , czy jest
jakiś Harley który zmieści się wymagania prawa jazdy kat. A2 (35 KW) i oczywiście czym się kierować przy zakupie takiej maszyny . Z góry dziękuje za odpowiedź
jakiś Harley który zmieści się wymagania prawa jazdy kat. A2 (35 KW) i oczywiście czym się kierować przy zakupie takiej maszyny . Z góry dziękuje za odpowiedź
- maka883
- Świeżak
A tak wlasciwie to napewno beda te zmiany?? Ciagle strasza i strasza... Juz mialy byc w tym roku a jakos w pazdzierniku zdalem jeszcze na starych zasadach. Nie wiem dokladnie wiec pytam czy to bankowo wchodzi w zycie od przyszlego roku??
-
czacha501 - Świeżak
Jesteśmy w Polsce i tutaj wszystko jest możliwe
Sportster 883 z tego co pamieam bez żadnego kombinowania podchodzi do A2
I możesz zablokować motocykl o mocy max 90KM czyli większość crusierów się zmieści
Więć wybór dość spory

Sportster 883 z tego co pamieam bez żadnego kombinowania podchodzi do A2
I możesz zablokować motocykl o mocy max 90KM czyli większość crusierów się zmieści

DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
cJarek- 777 post, gratuluje, ale ja to bardziej martwiłbym się o to, że to nowe moto i jak już zarysuję to... Ciągłe myślenie o tym=stałoby się, bo prawo przyciągania działa (to z takiej książki- Sekret).
A to nie jest tak, że moto można zblokować max o połowę, aby weszło pod a2?
A to nie jest tak, że moto można zblokować max o połowę, aby weszło pod a2?
- drug0n
- Bywalec
Tylko do tej pory bylo ze jak masz A1 to nie zdawało sie teori tylko samą jazdę.
Jak będzie teraz - nie wiem.
Zablokować można każy motocykl o mocy fabrycznej nie przekraczającej dwu-krotności mocy docelowej.
Czi 35kw*2=70kw
70kw=96KM
Czyli można sobie zablokować motocykl który fabrycznie ma 96KM.
Ale to jest Polska i u nas te blokady będą tylko na papierze zapewne
Jak będzie teraz - nie wiem.
Zablokować można każy motocykl o mocy fabrycznej nie przekraczającej dwu-krotności mocy docelowej.
Czi 35kw*2=70kw
70kw=96KM
Czyli można sobie zablokować motocykl który fabrycznie ma 96KM.
Ale to jest Polska i u nas te blokady będą tylko na papierze zapewne

DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Ale jak niektóre moto wychodziły fabrycznie zblokowane do 25kw, mimo, że były też modele mająca grubo ponad 100 kuni, ciekawe co wtedy? Czy będą patrzeć na tę wersję, która ktoś posiada czy to co wychodziło mocniejsze.
BTW niestety 70 kW/0,73549875 to nieco ponad 95 KM
BTW niestety 70 kW/0,73549875 to nieco ponad 95 KM

- drug0n
- Bywalec
jeśli będą używać kalkulatora to tak. po prostu się nie zmieszcisz.
a czy przypadkiem te 25kW sprzęty, które miały gdubo ponad 100km nie były blokowane tak o? nie pod jakieś kategorie tylko tak o, żeby młody nie latał na takim mocnym to zblokowali
a czy przypadkiem te 25kW sprzęty, które miały gdubo ponad 100km nie były blokowane tak o? nie pod jakieś kategorie tylko tak o, żeby młody nie latał na takim mocnym to zblokowali
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
A później jeździ takie r1 zblokowane do 25 kw
Co do tego blokowania, jak sprawdzałem kiedyś w larssonie, to były 2 oddzielne modele dla fazera- jeden z wpisaną mocą 98 km a drugi 34 km, to tak samo jak z gs- inne oznaczenie ramy miały te niezablokowane a inne zablokowane.

Co do tego blokowania, jak sprawdzałem kiedyś w larssonie, to były 2 oddzielne modele dla fazera- jeden z wpisaną mocą 98 km a drugi 34 km, to tak samo jak z gs- inne oznaczenie ramy miały te niezablokowane a inne zablokowane.
- drug0n
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości