YAMAHA FZ6 - sprawdzanie stanu oleju
• Strona 1 z 1
YAMAHA FZ6 - sprawdzanie stanu oleju
Witam, mam pewien problem który dotyczy sprawdzenia stanu oleju w Fz6. Gdy moto jest ustawione na centralnej, wyciągam bagnet sprawdzam i granica maksymalna na bagnecie jest przekroczona:(, natomiast gdy moto jest ustawione na bocznej nóżce i sprawdzam olej to bagnet jest zanurzony w oleju do połowy skali. Wiec teraz sam juz nie wiem czy olej w tym motocyklu sprawdza sie gdy jest on ustawiony na bocznej czy centralnej podstawce???
-
Piotras FZ6 - Świeżak
. A teraz weź piotrze nalej sobie colli do szklanki i włóż do niej słomkę. Popatrz do jakiej wysokości tejże słomki sięga płyn. Następnie przechyl ją o jakieś 25* i sprawdź to jeszcze raz.
. Z miską olejową jest dokładnie tak samo. Zresztą, jeśli sięgniesz do odległej przeszłości przypomnisz sobie zapewne, jak instruktor powtarzał żeby przed przystąpieniem do sprawdzania płynów w pojeździe na egzaminie ustawić je do pionu.
. Z miską olejową jest dokładnie tak samo. Zresztą, jeśli sięgniesz do odległej przeszłości przypomnisz sobie zapewne, jak instruktor powtarzał żeby przed przystąpieniem do sprawdzania płynów w pojeździe na egzaminie ustawić je do pionu.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
witam!!!
motor musi stać na nóżkach głównych nie na bocznej!!! Tak jak mówi Inside motor musi być w pionie!!!
:):)
motor musi stać na nóżkach głównych nie na bocznej!!! Tak jak mówi Inside motor musi być w pionie!!!

R.A.M.O.N.E.S - We`re a Happy Family | www.ulicznik.net - najlepsze internetowe radio z muzykÄ… punk`owÄ… !!!
-
Majkel_007 - Świeżak
Jak już bardzo nie chce Ci sie meczyc postaw motor na podnozku centralnym i podłóż coś pod przenie koło, tak żeby wysokość przedniej jak i tylniej opony nad ziemią była równa... wtedy motocykl bedzie rownolegle do ziemi, a bedzie w pionie:)
tam jeszcze pamietaj ze olej powinien byc ciepły etc:P
tam jeszcze pamietaj ze olej powinien byc ciepły etc:P
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości