Honda cbr f4i czy yamaha r6 600
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Honda cbr f4i czy yamaha r6 600
Witam ,zastanawiam się nad kupnem motocykla i chciał bym poznać wasze opinie ,mianowicie co byście polecili honde cbr f4i czy yamaha r1 600 ,będzie to mój pierwszy motocykl (ścigacz) wcześniej jeżdziłem 3 sezony na kawasaki kx 250 (mam go do chwili obecnej).Będę wdzięczny za podpowiedzi ,aha dysponuje sumą około 10 tyś ,
Ostatnio edytowano 2/12/2012, 18:46 przez kill123, łącznie edytowano 1 raz
- kill123
- Świeżak
przepraszam za pomyłkę chodziło mi o yamaha r6 600 ,będę wdzięczny za podpowiedzi bo mam dylemat ,nie mam doświadczenia w tek kwestii a chciałbym kupić motocykl na parę lat ,w miarę bez awaryjny i w miarę wygodny ,dodam że mam 180 cm wzrostu i 80 kg wagi ,z góry dzięki za podpowiedzi
- kill123
- Świeżak
dzięki za podpowiedzi ,a co byście radzili pod względem awaryjności ,który motocykl jest mniej awaryjny ??aha i jeszcze jedno wpadł mi jeszcze w oko kawasaki zx6r co myślicie na temat tego motocykla??dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
- kill123
- Świeżak
-
theriddlen - Świeżak
R6 porównywać do F4i to duża różnica. Torowa charakterystyka dla kogoś może być bardziej wazna niż padający drugi bieg który mozna naprawić i cieszyć się dalej. F4i to sportowo-turystyczna 600 bo nawet Honda pożegnała jego gabaryty na rzecz 600RR
NA poczatek jak się i tak czepiłes tych sportów pewnie bedzie F4i lepsze niż R6 i ZX6r oraz Gsxr 600k1 .
NA poczatek jak się i tak czepiłes tych sportów pewnie bedzie F4i lepsze niż R6 i ZX6r oraz Gsxr 600k1 .
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
theriddlen napisał(a):Honda jak to Honda, mało awaryjna. O R6 tego samego niestety nie można powiedzieć.
A co jezdziłes ??;] Kazde moto jak jest uzywane niewłaściwie to sie spiero... Np w thundercacie skrzynia działała bez zarzutów dopóki sam jej nie wysypałem z własnej winy... Gdybym dobrze wbił bieg to dalej by działała. Owszem może i te 2 były felerne ale podczas złego użytkowania. Tak samo jak wiecznie czytam ze w suzuki czy tam kawasaki pekały ramy... Jak by 2 wypadała sama z siebie a ramy pekały by od jazdy na 2 kołach to zapewne juz dawno by ich nie produkowali...
r6
-
czajnik88 - Świeżak
jemu chodzi o to, że na f3 ludzie więcej latają na kole niż na 2, i im ramy nie pękają, ani 2 nie wypadają, więc można uznać, ze w r6 2jki to był mankament, tak jak w k5-k7(?) ramy.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
No ok 1-2 letnie moto i peka rama, podczas jazdy tylko i wylacznie dlatego ze ktos latal na gumie ? W kilkunastoletnich innych moto nie pekaja jakos tak. To byla wada, przeciez suzuki robilo akcje serwisowa, wiec o co ci chodzi ?
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
czajnik88 napisał(a):A co jezdziłes ??;] Kazde moto jak jest uzywane niewłaściwie to sie spiero... Np w thundercacie skrzynia działała bez zarzutów dopóki sam jej nie wysypałem z własnej winy... Gdybym dobrze wbił bieg to dalej by działała. Owszem może i te 2 były felerne ale podczas złego użytkowania. Tak samo jak wiecznie czytam ze w suzuki czy tam kawasaki pekały ramy... Jak by 2 wypadała sama z siebie a ramy pekały by od jazdy na 2 kołach to zapewne juz dawno by ich nie produkowali...
Trochę jeździłem, mój znajomy ma F4i. Generalnie moto bezawaryjne, wymienił tylko regulator napięcia i chodzi od tego czasu bez zająknięcia.
R6 nie, ale skoro wszyscy wyliczają z pamięci kilkanaście typowych problemów, coś jednak musi w tym być, aż tyle miejskich legend nt. jednego motocykla przecież by nie powstało samo z siebie.

SV 650
-
theriddlen - Świeżak
theriddlen napisał(a):Trochę jeździłem, mój znajomy ma F4i. Generalnie moto bezawaryjne, wymienił tylko regulator napięcia i chodzi od tego czasu bez zająknięcia.
R6 nie, ale skoro <b>wszyscy wyliczają z pamięci kilkanaście typowych problemów</b>, coś jednak musi w tym być, aż tyle miejskich legend nt. jednego motocykla przecież by nie powstało samo z siebie.
Kto w tym temacie wyliczył kilkanaście problemów R6? Pokaż palcem, bo chyba przeoczyłem. Z miejskich legend krąży tylko ta o wypadającej dwójce i fakt był taki problem, ale mało kto dodaje, że problem dotyczył tylko modeli z roczników 1999 i 2000.
W taki sposób zniechęca się ludzi do R6, która jest sportem o najbardziej zaj*bistej charakterystyce z tamtych lat.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości