1
Piszecie, że lpg be, a teraz taki temat, nie rozumiem...
SwojÄ… drogÄ… co to jest za "cuÅ›" przy przednim zacisku?
http://i254.photobucket.com/albums/hh96 ... full-1.jpg
- drug0n
- Bywalec
Krmtzzz napisał(a):Tylko wez pod uwage ze to jest czysta benzyna bez turba (bo tfsi zniszczylo by takiego dieselka), poza tym 2.0 tdi to raczej jakies max 170 koni, nie 200.
Tylko wez pod uwage, ze przecietne 2l ma 130-150 koni a obecne tdi po 170. 200 koni to dzisiaj juz chyba nie problem. Kolejna sprawa to zuzycie paliwa, pod osiagi mozna podpiac przebieg jaki silnik zdola osiagnac, tdi pociagnie przyczepe i zrobi ponad 600tys km. Utarlo sie, ze benzyniaki sa szybkie a porownujac dwa jednakowe pojazdy z silnikami o podobnej pojemnosci okazuje sie, ze jednak diesel szybszy. Tyle, ze musi miec turbawke.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
mirekm71 napisał(a):Krmtzzz napisał(a):Tylko wez pod uwage ze to jest czysta benzyna bez turba (bo tfsi zniszczylo by takiego dieselka), poza tym 2.0 tdi to raczej jakies max 170 koni, nie 200.
Tylko wez pod uwage, ze przecietne 2l ma 130-150 koni a obecne tdi po 170. 200 koni to dzisiaj juz chyba nie problem. Kolejna sprawa to zuzycie paliwa, pod osiagi mozna podpiac przebieg jaki silnik zdola osiagnac, tdi pociagnie przyczepe i zrobi ponad 600tys km. Utarlo sie, ze benzyniaki sa szybkie a porownujac dwa jednakowe pojazdy z silnikami o podobnej pojemnosci okazuje sie, ze jednak diesel szybszy. Tyle, ze musi miec turbawke.
Zaskoczę Cię, że nowoczesne diesle na układach typu Common-Rail nie wytrzymują wcale większego kilometrażu niż nowoczesne benzyniaki

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Przeciez dol silnika tdi sie nie zmienil. Chyba, ze masz na mysli wal bo przenosi wieksze obciazenia przy lepszych osiagach.
Zreszta temat rzeka. Jeden lubi diesla a drugi benzyne. Ja lubie diesle i tyle.
Zreszta temat rzeka. Jeden lubi diesla a drugi benzyne. Ja lubie diesle i tyle.
-
Posmigalem sobie dzisiaj moim piaggio, albo juz dawno nie jezdzilem i zapomnialem jak to jest albo naprawde ten skuterek daje frajde, kolejny raz udalo mi sie przydriftowac i tragedi nie bylo, sklada sie w zakrety, ze nie jednego bolka na smigaczu by zawstydzil. Jutro jade nim do pracy wiec bedzie pierwszy test jak to jest naprawde w miescie.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
mirekm71 napisał(a):Tylko wez pod uwage, ze przecietne 2l ma 130-150 koni a obecne tdi po 170. 200 koni to dzisiaj juz chyba nie problem. Kolejna sprawa to zuzycie paliwa, pod osiagi mozna podpiac przebieg jaki silnik zdola osiagnac, tdi pociagnie przyczepe i zrobi ponad 600tys km. Utarlo sie, ze benzyniaki sa szybkie a porownujac dwa jednakowe pojazdy z silnikami o podobnej pojemnosci okazuje sie, ze jednak diesel szybszy. Tyle, ze musi miec turbawke.
Dla mnie jedyny argument dla diesla to właśnie zużycie paliwa. Jeżeli teraz w Polsce byłyby ceny paliw (w porównaniu do zarobków) takie jak w Ameryce w latach 70-tych, to nikt by nawet nie popatrzył na ropniaka.
Poza tym z małolitrażowy benzynowiec może i nie zrobi takiego przebiegu jak diesel ale jest mniej awaryjny jeśli chodzi o podzespoły takie jak: pompy, pompowtryskiwacze, comon rail, turbina których naprawa sporo kosztuje.
Speed Triple 955i
KTM 450 EXC
KTM 450 EXC
-
dominik528 - Świeżak
Moj sharan pali 12 bo na zepsutym automacie jezdzi. Jesli chodzi o awaryjnosc to kazdemu zycze takiego silnika jak moj. Kupilem jak mial 309, przy 480 przeplywka, przy 540 wybuchlo turbo (wtedy ostatni raz wymienilem olej i filtr powietrza), przy 580 wymiana origow pompowtryskiwaczy, 625 kolejna przeplywka.
Benzyniakami tez jezdzilem. Regularnie palce rozdzielacza, kopulki, cewka2x, przewody WN i swiece. Tudziez pompa paliwa. Zamiast jechac robily buuuuu i dopiero gdzies tam na wysokich obrotach cos jechaly. Ble.....
Diesel sam sie rwie, pali zawsze od strzala, zawsze na wszystkie baniaki, moze i nie ma niebotycznych osiagow ale idzie z dolu jak moj zaporozec. Chcialbym miec jeszcze raz takiego diesla do 300 tys przebiegu i motocykl tez diesla.
Benzyniakami tez jezdzilem. Regularnie palce rozdzielacza, kopulki, cewka2x, przewody WN i swiece. Tudziez pompa paliwa. Zamiast jechac robily buuuuu i dopiero gdzies tam na wysokich obrotach cos jechaly. Ble.....
Diesel sam sie rwie, pali zawsze od strzala, zawsze na wszystkie baniaki, moze i nie ma niebotycznych osiagow ale idzie z dolu jak moj zaporozec. Chcialbym miec jeszcze raz takiego diesla do 300 tys przebiegu i motocykl tez diesla.
-
To Ci ludzie od wyścigów i rajdów są głupi, zamiast wpakować diesla to wszyscy na benzynie lecą
I ponawiam swoje pytanie, co to jest to coÅ› przy zacisku?

I ponawiam swoje pytanie, co to jest to coÅ› przy zacisku?
- drug0n
- Bywalec
Moze jakbym jezdzil w rajdach to bym mial inne zdanie. Jak bym jezdzil po torze to kupilbym scigacza a jakbym mial wieksze cycki prawdopodobnie bylbym kobieta 

-
drug0n napisał(a):Piszecie, że lpg be, a teraz taki temat, nie rozumiem...
Czego nie rozumiesz? Wytłumaczę.
Przy przednim zacisku jest tarcza. Albo motocykl.
-
Walenty - Moderator
Kto nie widzi diesli w sporcie, temu audi R10 TDI w oko.
Z tym, że wygrywa w długodystansowych, bo nie musi zjeżdżać na tankowanie, no ale każdy sposób, żeby wygrać, jest dobry
Z tym, że wygrywa w długodystansowych, bo nie musi zjeżdżać na tankowanie, no ale każdy sposób, żeby wygrać, jest dobry

Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Walenty napisał(a):drug0n napisał(a):Piszecie, że lpg be, a teraz taki temat, nie rozumiem...
Chodziło mi o tę klamrę z paskiem przy przednim zacisku, nie widzisz czy trollujesz?
- drug0n
- Bywalec
drug0n napisał(a):Walenty napisał(a):drug0n napisał(a):Piszecie, że lpg be, a teraz taki temat, nie rozumiem...
Chodziło mi o tę klamrę z paskiem przy przednim zacisku, nie widzisz czy trollujesz?
Przeoczyłeś moje pytanie, czy trolujesz?
-
Walenty - Moderator
Kaai napisał(a):Top Gear kiedyś e46 startowali w la mans w deislu, i pewnie gdyby nie to, ze tam jeździły astony i auta za 2mln futnów to by byli wysoko.
A jakid to sa auta za 2mln funtow? Pytamm bo nie widzialem tego odcinka, a jak jestesmy przy TG to wczoraj bylo specjalne wydanie na temat samochodow bonda
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości