Zobacz wątek - Łancuchy i blokady.
NAS Analytics TAG

Łancuchy i blokady.

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Łancuchy i blokady.

Postprzez skizr7 » 26/11/2012, 11:21

Hej bardziej doświadczeni Panie i Panowie :)

Tematów trochę już było, starych testów też ... ale ja się zwracam do Was z zapytanie o praktyczne ale nie niszczące budżetu rozwiązania zabezpieczające - myślę o łańcuchu (2m) i blokadzie hamulca (z alarmem?).
Wiem, że są to półśrodki i nic nie gwarantują, ale mimo to chciałbym odstraszyć nimi przynajmniej większość 'chętnych' na moje moto.

Chodzi mi o rozwiązania w zdrowo rozsądkowej cenie (cena moto to 7k...), które jest w stanie oprzeć się te 5min przed atakiem, jakieś atesty itp mile widziane. Może blokady, które po założeniu 'zdcejmowalne' są tylko palnikami itp itd, a łanuchy tylko hydraulicznymi cęgami ?

Almax to marzenie, ale cenią swoją jakość :(

Pozdro,
skizr7
Świeżak

Postprzez Miczab » 26/11/2012, 15:16

Blokada z alarmem to tak naprawdę odstraszacz na oglądaczy i ew. złodziei amatorów. Jeśli Twoje moto upatrzy sobie specjalista, to 5, ale sekund nie minut zajmie mu zwinięcie sprzęta. Sam używam 3 sezony blokady Xena z alarmem i nawet kilka razy widziałem odchodzących w popłochu łebków.
Co do trwałych łańcuchów, polecam ABUSa, ew. zastanów się nad U-lockiem, może to trochę mniej wygodne, ale moim zdaniem solidniejsze zapięcie.
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez skizr7 » 26/11/2012, 15:32

Oczywiście masz rację z tym alarmem :)
Ale zawsze to wymusi więcej wysiłku od 'specjalistów' ... U-lock raczje odpada, bo chcę mieć możliwość spinania ze słupami itd.
Które łańcuchy byś polecił bo abusow jest multum ?
Którą Xene masz i czy polecasz ?
skizr7
Świeżak

Postprzez tuxkiller » 28/11/2012, 16:57

Najlepszym rozwiązaniem jest to o czym mówi przedmówca + jeśli stać Cię, GPS ! :) Nawet jeśli motocykl zostanie skradziony to będziesz wiedział gdzie jest. Oczywiście jeżeli urządzenie GPS dobrze zakamuflujesz.
<a href="http://www.dkmotocykle.pl">Sklep Fox</a>
tuxkiller
Świeżak

Postprzez drug0n » 28/11/2012, 17:12

Wystarczy tani i prosty zagłuszacz... Najlepszy to był ten system na falach radiowych, ale chyba jakieś tanie to nie jest.
drug0n
Bywalec

Postprzez Miczab » 29/11/2012, 10:02

skizr7 napisał(a):Oczywiście masz rację z tym alarmem :)
Ale zawsze to wymusi więcej wysiłku od 'specjalistów' ... U-lock raczje odpada, bo chcę mieć możliwość spinania ze słupami itd.
Które łańcuchy byś polecił bo abusow jest multum ?
Którą Xene masz i czy polecasz ?

Xzz6. Co do ABUSa, to zależy ile masz do wydania kasy.
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez skizr7 » 29/11/2012, 10:56

Dzięki za info.
Co do łańcuchów to nawet do 1000zł, ale z gwarancją że nie przetnie go 'zwykły' cropper, także póki co tylko almax i chyba pragmasis z UK. Wszelkie Abusy/Oxfordy w ogóle nie biorę już pod uwagę...
skizr7
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe