Łancuchy i blokady.
• Strona 1 z 1
Łancuchy i blokady.
Hej bardziej doświadczeni Panie i Panowie
Tematów trochę już było, starych testów też ... ale ja się zwracam do Was z zapytanie o praktyczne ale nie niszczące budżetu rozwiązania zabezpieczające - myślę o łańcuchu (2m) i blokadzie hamulca (z alarmem?).
Wiem, że są to półśrodki i nic nie gwarantują, ale mimo to chciałbym odstraszyć nimi przynajmniej większość 'chętnych' na moje moto.
Chodzi mi o rozwiązania w zdrowo rozsądkowej cenie (cena moto to 7k...), które jest w stanie oprzeć się te 5min przed atakiem, jakieś atesty itp mile widziane. Może blokady, które po założeniu 'zdcejmowalne' są tylko palnikami itp itd, a łanuchy tylko hydraulicznymi cęgami ?
Almax to marzenie, ale cenią swoją jakość
Pozdro,

Tematów trochę już było, starych testów też ... ale ja się zwracam do Was z zapytanie o praktyczne ale nie niszczące budżetu rozwiązania zabezpieczające - myślę o łańcuchu (2m) i blokadzie hamulca (z alarmem?).
Wiem, że są to półśrodki i nic nie gwarantują, ale mimo to chciałbym odstraszyć nimi przynajmniej większość 'chętnych' na moje moto.
Chodzi mi o rozwiązania w zdrowo rozsądkowej cenie (cena moto to 7k...), które jest w stanie oprzeć się te 5min przed atakiem, jakieś atesty itp mile widziane. Może blokady, które po założeniu 'zdcejmowalne' są tylko palnikami itp itd, a łanuchy tylko hydraulicznymi cęgami ?
Almax to marzenie, ale cenią swoją jakość

Pozdro,
- skizr7
- Świeżak
Blokada z alarmem to tak naprawdę odstraszacz na oglądaczy i ew. złodziei amatorów. Jeśli Twoje moto upatrzy sobie specjalista, to 5, ale sekund nie minut zajmie mu zwinięcie sprzęta. Sam używam 3 sezony blokady Xena z alarmem i nawet kilka razy widziałem odchodzących w popłochu łebków.
Co do trwałych łańcuchów, polecam ABUSa, ew. zastanów się nad U-lockiem, może to trochę mniej wygodne, ale moim zdaniem solidniejsze zapięcie.
Co do trwałych łańcuchów, polecam ABUSa, ew. zastanów się nad U-lockiem, może to trochę mniej wygodne, ale moim zdaniem solidniejsze zapięcie.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Oczywiście masz rację z tym alarmem
Ale zawsze to wymusi więcej wysiłku od 'specjalistów' ... U-lock raczje odpada, bo chcę mieć możliwość spinania ze słupami itd.
Które łańcuchy byś polecił bo abusow jest multum ?
Którą Xene masz i czy polecasz ?

Ale zawsze to wymusi więcej wysiłku od 'specjalistów' ... U-lock raczje odpada, bo chcę mieć możliwość spinania ze słupami itd.
- skizr7
- Świeżak
Najlepszym rozwiązaniem jest to o czym mówi przedmówca + jeśli stać Cię, GPS !
Nawet jeśli motocykl zostanie skradziony to będziesz wiedział gdzie jest. Oczywiście jeżeli urządzenie GPS dobrze zakamuflujesz.

<a href="http://www.dkmotocykle.pl">Sklep Fox</a>
- tuxkiller
- Świeżak
skizr7 napisał(a):Oczywiście masz rację z tym alarmem
Xzz6. Co do ABUSa, to zależy ile masz do wydania kasy.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe