Zmiana wydechu na sportowy Aprilia RS 50
• Strona 1 z 1
Zmiana wydechu na sportowy Aprilia RS 50
Witam. Dostałem propozycje kupna sportowego wydechu do mojej Aprili RS 2008 rok. Jest to wydech Leo Vince V6 Hand Made. Załozyłem go i mam problem, niewiem czy tak ma być czy co,
na wolnych obrotach praktycznie nie da sie jechać jest taki muł, a 6-8tys obrtów dosyć mocno ciągnie pozniej 8-10 przerwa i 10 w góre znowu ciagnie. Czy jest to kwestia regulacji czy to poprostu taka specyfikacja tego tłumika ?
nie ten dział
senekkorzenna
na wolnych obrotach praktycznie nie da sie jechać jest taki muł, a 6-8tys obrtów dosyć mocno ciągnie pozniej 8-10 przerwa i 10 w góre znowu ciagnie. Czy jest to kwestia regulacji czy to poprostu taka specyfikacja tego tłumika ?
nie ten dział
senekkorzenna
- boxer95
- Świeżak
po wymianie tłumika powinno sie wyregulować gaźnik - wrecz to konieczność. przy takim tłumiku bedzie wiecej palił, nie wykluczona jest wymiana dysz w gaźniku, to że jest "mułem" poniżej 6k obr to normalne - wynika z konstrukcji silnika 2t. jeśli spodziewałeś sie mocy w całym zakresie obrotów to źle zrobiłeś kupujac 2t 

- michau_ek
- Świeżak
Wystarczy dobrze wyregulować. Przed tym wyczyścić oczywiście. Przy okazji sprawdź stan świecy i wyczyść filtr. Dużo nie zajmuje a zawsze już będziesz po
. Ogólnie V6 ma słabe rezo, więc też nie spodziewaj się jakichś wielkich popraw jbc.

http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości