Sprzedaż nieprzerejestrowanego motocykla
• Strona 1 z 1
Sprzedaż nieprzerejestrowanego motocykla
Witam,
Mam pytanie. Kupiłem niedawno małe wiaderko żeby pouczyć się jeździć i zacząłem robić prawko. Jeszcze go nie przerejestrowałem a chce go sprzedać i może kupie coś większego. I tu jest moje pytanie: czy mogę sprzedać go bez przerejestrowywania, jeśli tak to jakie dokumenty muszę przekazać kupcy?
Mam pytanie. Kupiłem niedawno małe wiaderko żeby pouczyć się jeździć i zacząłem robić prawko. Jeszcze go nie przerejestrowałem a chce go sprzedać i może kupie coś większego. I tu jest moje pytanie: czy mogę sprzedać go bez przerejestrowywania, jeśli tak to jakie dokumenty muszę przekazać kupcy?
- cwiku
- Świeżak
Re: Sprzedaż nieprzerejestrowanego motocykla
Możesz sprzedać. Nowemu nabywcy przekazujesz dokumenty, które masz, w tym umowę sprzedaży, którą podpisałeś z poprzednim właścicielem motocykla. Żby kupujący mógł go sobie w WK zarejestrować na siebie musi wykazać ciągłość umów, tzn dać umowę którą Ty spisałeś z poprzednikiem, od którego kupowałeś i jego, którą spisał z Tobą.
..............
cwiku napisał(a):kupcy?
..............

-
surround - Świeżak
zamykam kilka tematów niżej masz identyczny problem
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości