Przerejestrowanie po długim czasie
• Strona 1 z 1
Przerejestrowanie po długim czasie
Kumpel 2 lata temu kupił zx6r. Opłacił urząd skarbowy, wykupił na siebie oc i tak lata. Chce teraz przez zimę przerejestrować Kawke. Pytanie brzmi, czy będzie musiał zapłacić jakąś kare przez to, że tyle zwlekał??
- mlody636
- Świeżak
sorry za odkop, ale nie chce zakładać niepotrzebnie nowego tematu dotyczącego po części tego tematu. Z tego co się dowiedziałem, aby przerejestrować motocykl, które nie był dawno przerejestrowany, a zmieniał swoich właścicieli, potrzebna jest ciągłość umów zawieranych pomiędzy kupcem, a sprzedającym. Czy to prawda i co jeżeli tej ciągłości umów nie ma. Czy w wydziale komunikacji dokonają przerejestrowaniu? Co do O.C. to stoi na mnie, a opłaty skarbowej nie było, bo zostało wpisane magiczne 900 zł.
- klepy
- Świeżak
Tak jak pisał Losero, pewnie Pan z dowodu był w WK po pieczątkę, z reguły robi się to kilka dni po sprzedaży. Do przerejestrowania potrzebujesz ciągłości umów poczynając od tej sprzedaży przez Pana z dowodu, wtedy nie ma żadnych problemów, bo sam tak robiłem.
Kawasaki ZX600 '04
- zdano133
- Świeżak
ogólnie to masz nie mały problem, w twoim przypadku (jeśli piszesz że moto było dawno nie przerejestrowane) to masz 2 możliwości:
- jakims cudem pozbierac od poprzednich wlascicieli umowy
- kupić ramę z dokumentami
wydaje mi sie ze innych opcji nie masz
pozdro
- jakims cudem pozbierac od poprzednich wlascicieli umowy
- kupić ramę z dokumentami
wydaje mi sie ze innych opcji nie masz

pozdro
-
Losero - Świeżak
Źle ci się wydaje
- "zdobyć" umowę
- znaleźć następnego leszcz który kupi moto bez sprawdzonych papierów
- Pewnie i by się dało w oficjalny sposób ustalić kto jest właścicielem, ale obawiam się że w przypadku moto za 900zł może to nie być warte zachodu

- "zdobyć" umowę
- Pewnie i by się dało w oficjalny sposób ustalić kto jest właścicielem, ale obawiam się że w przypadku moto za 900zł może to nie być warte zachodu

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
[quote="Invi"]
dzięki, już mam nauczkę, że nie warto kupować moto na hura, aby nim jeździć ( kolega kupił moto, ja od niego miesiąc później, on zgubił umowę z poprzednim właścicielem, a tamten właściciel nie wiadomo co zrobił z tamtą umową)
cena za moto wpisana była specjalnie, aby uniknąć płacenia w Urzędzie Skarbowym oraz całej tej procedury, a motocykl to GPZ500 którym chciałbym jeszcze pojeździć. Umowy nie zdobędę, a sprzedawać chciałbym po sezonie, więc na podstawie dowodu rejestracyjnego będę jeździł od właściciela do właściciela i prosił o umowy, oraz liczył na brak pieczątki w WK. Jeżeli takowa pieczątka będzie to sprzedam moto, innego wyjścia nie będzie..
dzięki, już mam nauczkę, że nie warto kupować moto na hura, aby nim jeździć ( kolega kupił moto, ja od niego miesiąc później, on zgubił umowę z poprzednim właścicielem, a tamten właściciel nie wiadomo co zrobił z tamtą umową)
cena za moto wpisana była specjalnie, aby uniknąć płacenia w Urzędzie Skarbowym oraz całej tej procedury, a motocykl to GPZ500 którym chciałbym jeszcze pojeździć. Umowy nie zdobędę, a sprzedawać chciałbym po sezonie, więc na podstawie dowodu rejestracyjnego będę jeździł od właściciela do właściciela i prosił o umowy, oraz liczył na brak pieczątki w WK. Jeżeli takowa pieczątka będzie to sprzedam moto, innego wyjścia nie będzie..
- klepy
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość