Chiński cross 250
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Chiński cross 250
Mam do was kilka pytań odnośnie tego crossa http://moto.allegro.pl/cross-250cc-kola ... 77360.html
1 czy jest wart swojej ceny?
2 jaki inny moto o pojemności minimum 125 moge kupic w cenie max 2500zł?
3 czy ten silnik jest wytrzymały bo czytałem o nim całkiem pozytywne komentarze?
4 ile sezonów mógłby wytrzymac ten cross?
5 czy łatwo było by mu zamontować światło z przodu które by w miare świeciło i w miare wyglądało? i ile by takie cos kosztowało?
6 ile on pójdzie bo przy pojemności 250 niechciałbym byc wyprzedzany przez kolege na derbi 50
7 ma ktos z was takiego crossa? i co o nim może powiedzieć?
8 jak jest z tą jego wysokością, bo na zdjęciach wyglada na bardzo małego, siedzie sie an nim wyżej niż na przeciątnym chińskim skuterze czy moze wyżej?
9 ile on będzie palił na 100?
10 co mi grozi gdyby mnie na nim policja złapała, mam narazie 16 lat i niemam a1? ale w przysżłym roku będe miał 17 i jeździł bym nim już jakoś 17 latek gdybym go kupił
11 jak sie jeździ takim crossem po asfalcie bo niemam żadnego doświadczenia z crossami
1 czy jest wart swojej ceny?
2 jaki inny moto o pojemności minimum 125 moge kupic w cenie max 2500zł?
3 czy ten silnik jest wytrzymały bo czytałem o nim całkiem pozytywne komentarze?
4 ile sezonów mógłby wytrzymac ten cross?
5 czy łatwo było by mu zamontować światło z przodu które by w miare świeciło i w miare wyglądało? i ile by takie cos kosztowało?
6 ile on pójdzie bo przy pojemności 250 niechciałbym byc wyprzedzany przez kolege na derbi 50
7 ma ktos z was takiego crossa? i co o nim może powiedzieć?
8 jak jest z tą jego wysokością, bo na zdjęciach wyglada na bardzo małego, siedzie sie an nim wyżej niż na przeciątnym chińskim skuterze czy moze wyżej?
9 ile on będzie palił na 100?
10 co mi grozi gdyby mnie na nim policja złapała, mam narazie 16 lat i niemam a1? ale w przysżłym roku będe miał 17 i jeździł bym nim już jakoś 17 latek gdybym go kupił
11 jak sie jeździ takim crossem po asfalcie bo niemam żadnego doświadczenia z crossami
- kamilk223
- Świeżak
1. Nie jest . to chinczyk.
2. Allegro sie klania.
3. Silnik tez slyszalem ze troche wytrzmaly , ale rama peknie po tygodniu.
4. Zalezy ile bedziesz jezdzil i jak dbal.
6. Cross nie jest na predkosc , okolo 100 km/h.
9. z 4.5l.
Za taka kase kup cos markowego , a nie chinczyka , ktory Ci sie rozleci po sezonie..
2. Allegro sie klania.
3. Silnik tez slyszalem ze troche wytrzmaly , ale rama peknie po tygodniu.
4. Zalezy ile bedziesz jezdzil i jak dbal.
6. Cross nie jest na predkosc , okolo 100 km/h.
9. z 4.5l.
Za taka kase kup cos markowego , a nie chinczyka , ktory Ci sie rozleci po sezonie..
Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
1) nie jest wart swojej ceny
2) mozesz kupic cos starszego markowego np yamahe DT 125 bedzie 5X lepsza. chociaz 125 w 4T w chinczyku ma moc i osiągi zdrowego motoroweru czy skuterka. także jezeli chodzi o moc to 50 ccm w 2T i tutaj masz spory wybór motorowerków
3) te silniki są akurat chyba najgorszą chinską konstrukcją, te leżace 110 dają rade. te w ten najtanszej wersji nie.
4) moze wytrzymac miesiąc a moze i sezon albo 2. zalezy jak i ile chcesz tym jeździc. ile wazysz, itp itd. kolega wazy z 60 kg kilka razy sie przejechał pod domem i połamał moto na 2 częsci. nie szalał jakos po prostu sobie pyrkał cwiczył zakręty na trawie. pospawał powzmacniał i jakos dalej smiga
5) mozna sie pod akumulator podpiąć moze da rade. wtedy tylko klosz przełącznik
6) popatrz na YT ciezko powiedziec o ile ostatni bieg wejdzie z 80 moze pocisnie. ale kolega na derbi technicznie cie objedzie, na wiekszych kołach moze duzo szybciej jechac tam gdzie ciebie zacznie rzucac po całej drodze
7) miałem moge powiedziec że nigdy sie nie cieszyłem tak jak sprzedałem go
syf i porazka.
mam 180 cm wzrostu i nogi miałem pod brodą ale dawało rade smigac. najlepiej sam sie przysiądź i ocen
9) tyle co nic, one mało palą 3-4 litry max
10) dział prawo
11) po asfalcie jeździc ty nie mozesz, a jak sie jeździ ? prostu albo krzywo zalezy czy chcesz skręcic czy nie... nie rozumiem pytania. jak dla mnie i tak kupno takiego moto to bezsens i strata kasy. ale jak komuś sie powodzi i stac go na chinczyka to czemu nie
2) mozesz kupic cos starszego markowego np yamahe DT 125 bedzie 5X lepsza. chociaz 125 w 4T w chinczyku ma moc i osiągi zdrowego motoroweru czy skuterka. także jezeli chodzi o moc to 50 ccm w 2T i tutaj masz spory wybór motorowerków
3) te silniki są akurat chyba najgorszą chinską konstrukcją, te leżace 110 dają rade. te w ten najtanszej wersji nie.
4) moze wytrzymac miesiąc a moze i sezon albo 2. zalezy jak i ile chcesz tym jeździc. ile wazysz, itp itd. kolega wazy z 60 kg kilka razy sie przejechał pod domem i połamał moto na 2 częsci. nie szalał jakos po prostu sobie pyrkał cwiczył zakręty na trawie. pospawał powzmacniał i jakos dalej smiga
5) mozna sie pod akumulator podpiąć moze da rade. wtedy tylko klosz przełącznik
6) popatrz na YT ciezko powiedziec o ile ostatni bieg wejdzie z 80 moze pocisnie. ale kolega na derbi technicznie cie objedzie, na wiekszych kołach moze duzo szybciej jechac tam gdzie ciebie zacznie rzucac po całej drodze
7) miałem moge powiedziec że nigdy sie nie cieszyłem tak jak sprzedałem go

9) tyle co nic, one mało palą 3-4 litry max
10) dział prawo
11) po asfalcie jeździc ty nie mozesz, a jak sie jeździ ? prostu albo krzywo zalezy czy chcesz skręcic czy nie... nie rozumiem pytania. jak dla mnie i tak kupno takiego moto to bezsens i strata kasy. ale jak komuś sie powodzi i stac go na chinczyka to czemu nie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hahha jak ktos Ci to wcisnął to nie ma pojecia o czym mówi
odradzam odradzam chinczyka bo nie rok ale stan techniczny jest najwarzniejszy a poza tym posmigach dajmy na to chyńczykiem te 2 lata jak sie uda i wszystko bedzie rozklekotane zawieszenie maja one bardzo lipne wiec na 1000% odradzam tych sprzetów polecam dt 125 80 moze udało by Ci sie wyrwać cs ciekawego 

--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
henio, chodzi o komfort jazdy i prowadzenie na asfalcie, czy będzie dało rade jechać szybciej niż chińskim skuterem? a jakiego kopa ma ten chińczyk?
wielu kolegów kupowało jakieś suzuki używane ktm-y i w tej cenie to wszystkie to były stare gruchoty, a mi chodzi że pojeździć ten jeden sezon bo urodziny mam w styczniu i w 2014 juz moge brawko na ściga zdawać
i jeszcze jedno bo pozwole sobie zacytować kolege mechanika ,,Silnik yamahy na popychaczach-nie do zarżnięcia''
wielu kolegów kupowało jakieś suzuki używane ktm-y i w tej cenie to wszystkie to były stare gruchoty, a mi chodzi że pojeździć ten jeden sezon bo urodziny mam w styczniu i w 2014 juz moge brawko na ściga zdawać
i jeszcze jedno bo pozwole sobie zacytować kolege mechanika ,,Silnik yamahy na popychaczach-nie do zarżnięcia''
- kamilk223
- Świeżak
komfortu zupełnie nie ma. prowadzi sie jak zabawka, krótki rozstaw osi wiec byle dziura w drodze a tobą rzuca. w byle skuterku sie duuuzo pewniej jeździ. to że szybciej to wiesz mozna sobie do roweru silnik wsadzic masz lekki pojazd i jedziesz szybciej niz skuter... albo co to za jazda.. kopa ma że hoho ( no kurde jak mam odpowiedziec ? dla mnie to nie jedzie )
z tego co sie orientuje to był silnik na bazie suzuki ale spoko. i te silniki suzuki jeżdzą do dzis a są kilka razy starsze od Ciebie... z kolei te juz takie perfekcyjne nie są. a i sama konstrukcja popychaczy w tych silnikach jest chyba zepchnieta na drugi tor bo z tego co widze wiekszosc nowych ma normalne łancuszki
z tego co sie orientuje to był silnik na bazie suzuki ale spoko. i te silniki suzuki jeżdzą do dzis a są kilka razy starsze od Ciebie... z kolei te juz takie perfekcyjne nie są. a i sama konstrukcja popychaczy w tych silnikach jest chyba zepchnieta na drugi tor bo z tego co widze wiekszosc nowych ma normalne łancuszki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Sezon powinieneś przejeździć, zakładając że będziesz używał go w miarę delikatnie, z resztą różnie to jest, dokładnie takiego jak ten nie miałem ale ogólnie jazda chinolem a np dt, kmx czy mtx (możesz na nie popatrzeć) to bardzo duża różnica. A z tym prawkiem to sobie poczytaj o zmianach w przepisach bo jeśli wszystko będzie tak, jak to jest teraz zakładane to nie będziesz mógł zrobić A (chyba że chodzi Ci o A2 w co wątpię). A tak poza tym, Heniu byłeś w Sochaczewie?
- Mateusz250
- Świeżak
nie nie byłem. szkoda mi narazie kasy na starty i dojazdy kawał drogi
zrobilismy sobie trening na okolicznym torze

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a co myślicie o tym http://otomoto.pl/kawasaki-kx-125-jak-n ... 47389.html ?
1 dało by rade coś zbić z ceny?
2 jak jest z awaryjnością tych kx ?
3 ile on poleci i czy ma dobre przyspieszenie?
4 ile on pali bo czytałem ze dużo ale nigdzie niepisze ile ?
5 jak jest z ceną i dostępnością części?
6 ile mógbym nim sezonów przelatać bez awari? chodzi o takie poważne awaria przez które niemógłbym jeździć.
1 dało by rade coś zbić z ceny?
2 jak jest z awaryjnością tych kx ?
3 ile on poleci i czy ma dobre przyspieszenie?
4 ile on pali bo czytałem ze dużo ale nigdzie niepisze ile ?
5 jak jest z ceną i dostępnością części?
6 ile mógbym nim sezonów przelatać bez awari? chodzi o takie poważne awaria przez które niemógłbym jeździć.
- kamilk223
- Świeżak
1) to zalezy od twoich umiejętnosci, cyz masz gadke i czy dasz rade zejsc
2) awaryjnośc jest średnia, jezeli dbany to masz powiedzmy 5% mozliwosci że wybuchnie przed czasem
3) nie liczy sie ile poleci, liczy sie własnie przyspieszenie. od przełozen zaleznie jakies 120 km/h. przyspieszenie ma za to odpowiednie
4) pali 2.5 litra średnio na godzine jazdy po torze
5) allegro.pl, częsci eksploatacyjne dostepne praktycznie od ręki. gorzej z nietypowymi np skrzynia biegów,
6) to zalezy od tego jak bedziesz dbał i czy regularnie wymieniał częsci. to wyczynówka i sie ją remontuje dosyc czesto. tłok zmieniasz np co jakies 30 mth-40 mth. jezeli nie wymienisz moze nastąpic awaria. jezeli wszystko zmieniasz na czas to tak jak pisałem wyzej, sprzet bedzie praktycznie bezawaryjny
2) awaryjnośc jest średnia, jezeli dbany to masz powiedzmy 5% mozliwosci że wybuchnie przed czasem
3) nie liczy sie ile poleci, liczy sie własnie przyspieszenie. od przełozen zaleznie jakies 120 km/h. przyspieszenie ma za to odpowiednie
4) pali 2.5 litra średnio na godzine jazdy po torze
5) allegro.pl, częsci eksploatacyjne dostepne praktycznie od ręki. gorzej z nietypowymi np skrzynia biegów,
6) to zalezy od tego jak bedziesz dbał i czy regularnie wymieniał częsci. to wyczynówka i sie ją remontuje dosyc czesto. tłok zmieniasz np co jakies 30 mth-40 mth. jezeli nie wymienisz moze nastąpic awaria. jezeli wszystko zmieniasz na czas to tak jak pisałem wyzej, sprzet bedzie praktycznie bezawaryjny
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mth- czyli co? nieznam tej jednostki. a z tym spalaniem to możesz na km przeliczyć? bo do fajnych miejscówek mam dość daleko więc niechciał bym w butelkach benzyny wozić. i ile mu do baku sie mieści?
a znasz może jakieś 250 lub 125 które będą miały dobre przyśpieszenie ale będą bardziej wytrzymałe a ich ceny będą mniejsze od kx? bo kompletnie sie nieznam na pojemnościach większych niż 50
a znasz może jakieś 250 lub 125 które będą miały dobre przyśpieszenie ale będą bardziej wytrzymałe a ich ceny będą mniejsze od kx? bo kompletnie sie nieznam na pojemnościach większych niż 50
- kamilk223
- Świeżak
ogarnij siÄ™
chińczyk to syf i szlag go trafi po tygodniu chyba że Ci się fartnie to może i pół roku przejeździ
kx to cross to jest motor na tor motocrossowy ma mocy w holere zamiecie Cie od razu remonty są częste drogie i eksploatacja tez jest droga pali to spokojnie 10-12l na 100km choć tak się tego nie liczy
na twoje zabawy lup sobie yamahe dt 125 i będziesz jeździł i jeździł bo widzę że chcesz coś z wyglądu crossowego i tyle
chińczyk to syf i szlag go trafi po tygodniu chyba że Ci się fartnie to może i pół roku przejeździ
kx to cross to jest motor na tor motocrossowy ma mocy w holere zamiecie Cie od razu remonty są częste drogie i eksploatacja tez jest droga pali to spokojnie 10-12l na 100km choć tak się tego nie liczy
na twoje zabawy lup sobie yamahe dt 125 i będziesz jeździł i jeździł bo widzę że chcesz coś z wyglądu crossowego i tyle
- barek253
- Mieszkaniec forum
mth - motogodzina
Wpisz sobie na wiki jak dokładnie obliczyć czas pracy silnika na mth
Czy ty tym motocyklem chcesz na 1/4 mile jeździć ?
Patrzysz na przyspieszenie, Kawa ma dobre. 41 kucy sprężona do 125ccm robi swoje...
Takich motocykli nawet się nie rozpędza do pełnych prędkości...
Nie bierz chińczyka i już, każdy ci tego odradza i posłuchaj tego

Wpisz sobie na wiki jak dokładnie obliczyć czas pracy silnika na mth

Czy ty tym motocyklem chcesz na 1/4 mile jeździć ?
Patrzysz na przyspieszenie, Kawa ma dobre. 41 kucy sprężona do 125ccm robi swoje...
Takich motocykli nawet się nie rozpędza do pełnych prędkości...
Nie bierz chińczyka i już, każdy ci tego odradza i posłuchaj tego

-
Street4Fun - Bywalec
nie moge przeloiczyc bo nie da sie konkretnie powiedziec zrobisz tyle i tyle km. na torze średnio 1 mth to 1 bak czyli około 40 km. jak wjedziesz w teren mozesz i 80 km zrobic, a mozesz zrobic tez tylko z 40. zalezy od tego jak sie jedzie jaki teren itp.
masz albo dobree przyspieszenie albo wytrzymałosc wybieraj
ja bym polecił jak kolega wyzej yamahe DT 125 odchudzic troche i dla ciebie bedzie aż nad to
masz albo dobree przyspieszenie albo wytrzymałosc wybieraj

ja bym polecił jak kolega wyzej yamahe DT 125 odchudzic troche i dla ciebie bedzie aż nad to
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wszystko to było na forum.... poleci do 130 km h, pali srednio 4,5-6 litrów. i tym da sie smigac po asfalcie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości