Wielkopolska-gdzie jeździć?
• Strona 1 z 1
Wielkopolska-gdzie jeździć?
Witam,
czy ktoś zna jakieś fajne traile niedaleko Poznania albo jakiekolwiek miejsca do jazdy? Najlepiej jakieś lasy w których nie ma zakazów ;p. Z góry mówię, że mój brat ma Honde Cr 125 i chcielibyśmy, gdzieś pojeździć (ja mam atv). Z góry dzięki
czy ktoś zna jakieś fajne traile niedaleko Poznania albo jakiekolwiek miejsca do jazdy? Najlepiej jakieś lasy w których nie ma zakazów ;p. Z góry mówię, że mój brat ma Honde Cr 125 i chcielibyśmy, gdzieś pojeździć (ja mam atv). Z góry dzięki

- Grizzly700
- Świeżak
-
wawzon - Bywalec
Sam jestem z wlkp tylko że z Jarocina i też nie miałem gdzie jeżdzić ale poświęciłem trochę czasu żeby poszukać terenów i je znalazłem są naprawde fajne ale masz do mnie 70km więc bezsens tutaj jeżdzic najlepiej popytaj ludzi z twojego miasta co lataja gdzie śmigają i jak ja latam w lasach gdzie jest zakaz leśniczy co prawda sapał się gonił nas no ale jak można dać sie złpać na crossie jak on jepem? Ogolnie w PL nie ma legalnego latania po lasach :/ i wlkp to cienkie miejsce do offroadu ale znajdziesz napewno miejscówki ja mam fajna żwirownie w witaszycach stróż juz tez miał tam problemy do nas ogolnie tak jak mowie popytaj a znajdziesz na twoim miejscu latałbym na tor do oborników.
- Fantas3k
- Bywalec
Heh, dzięki za podpowiedzi. Jeżeli chodzi o autodrom... nie ma szans, ja mam 15 lat i mam Yamahe Grizzly 700, więc to nie przejdzie. Mój brat będzie mógł, ale jednak wolę z nim pojeździć niż samemu ;/. A czy za złapanie kogoś jak jeździł po lesie są jakieś duże konsekwencje? Ja też mam jedna dobrą miejscówkę, ale jest mega mała. A co sądzicie na przykład o wyjeździe na jakąś wieś, gdzie są powiedzmy pojedyncze domki i tam po lasach pośmigać? Nie będzie łatwiej z leśniczymi?
- Grizzly700
- Świeżak
Ogolnie malo jest lesniczych w lasach sa bardziej tak zwani przeze mnie "Fanatycy" Taki pan u nas kopał na nas dolki w piaskach na podjazdach robił dziury na koncach blokował je galęziami kłody kładł i raz zatrzymałem sie 30m od niego patrze sie na niego jeżdził jakimś starym kadetem krzyknoł do mnie coś Wypier*alaj Ch*ju czy coś w tym rodzaju wsiadł i chciał mnie gonić ale po 200m go zgubiłem nie powiem zdenerwowałem się i przestałem jezdzic po tym lesie na jakiś czas. A co do tego albo się dogadasz z leśniczym albo ci wlepi kare ale dla mnie najlepsza drogą jest uciec bo jak tam śmigasz raz czy dwa w miesiącu to nie opłaca się ryzykowac 

- Fantas3k
- Bywalec
No zależy od gościa...
Trafisz na gnoja, to tylko spierdzielać gdzie pieprz rośnie ^^
I zależy jak jeździsz też
Trafisz na gnoja, to tylko spierdzielać gdzie pieprz rośnie ^^
I zależy jak jeździsz też

-
Street4Fun - Bywalec
No sam ci powiem nie śmigaj farmerowi po polu a póżniej nie przejeżdzaj przez jego ogródek... Nawet nie będę tego opisywać ale musieliśmy spir... Ze wsi w podskokach normalnie bo taki gnój był a w lesie nie lataj ciągle w jednym miejscu i będzie spoko 

- Fantas3k
- Bywalec
Gdzieś czytałem, chyba nawet na naszym forum, że najlepiej latać w niedzielę po lesie, bo w niedzielę leśniczy nie pracuje(?) Nie wiem czy to prawda, ale jeśli tak to można sobie oszczędzić kłopotów 

Honda CR 125
fuck the whales, save 2 strokes !!!
fuck the whales, save 2 strokes !!!
-
cichycr - Świeżak
moze nie pracuje tak samo jak pracuje np na tygodniu. my zazwyczaj w niedziele smigalismy, i np raz jechalismy i zatrzymalismy sie jakis kilometr od domku leśniczego. nim sie dogadalismy co do wyboru trasy lesniczy juz terenówka podjechał i akurat że dało sie dogadac to powiedział żeby po prostu nie jechac dalej w las tylko sobie zawrócic bo inaczej mandat. kolega np dostał 50 zł w lesie za własnie jazde. tez to było w niedziele 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości