Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Warszawa - tu motocyklem jeździ się...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Warszawa - tu motocyklem jeździ się...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 22/5/2014, 08:08

Komentatorzy napisał(a):tak nie którzy rozjezdzaja sie na boki, gorzej z kobietami. malujac sie lub siedzac za kierownica z nosem w szybie nawet jesli dasz delikatnie do zrozumienia żeby troszke zjechać, nie wiedza o co chodzi. cos w stylu "o co ci chodzi człowieku" ale jesli chodzi o chamstwo na drodze oczywiscie warszawiacy bija rekordy. pózniej widzi sie takiego cwaniaka na mazurach nad morzem lub w innym miejscu naszego kraju jak sie mota, kreci jedzie jak by wczoraj zdał prawko i własnie wtedy powinno sie tez użyć klaksonu, swiateł i nie wiem czego jeszcze zeby dac do zrozumienia cwaniakom to ze nie kazdy zna miasto w którym sie znalazł.
i nie słoiki sa wszedzie, tylko buraki sa wszedzie! pozdro
''<br><hr>mariusz<br>
A tu nawiaże nie wszystkie Panie są takie tępe zreszta jest coraz wiecej kobiet jezdzacych motocyklami ktore tez przeciskaja sie w korkach a jak w siada w samochod to nie zawsze klapki na oczy i tylko to co sie z przodu dzieje mezczyzni tez sa tacy co stoja i sie gapia zamiast kawalek zjechac ale oczywiscie nie wszyscy poprostu trzeba szerzyc ta kulture na drodze zeby wiecej kobitek wiedzialo o co chodzi ze moga komus ulatwic zycie a panowie mogliby czasami dume schowac w kieszen i tez puscic I TAK NIE MOZNA NARZEKAC JESTEM Z GDAŃSKA I SAMA WIDZE ZE KULTURA NA DRODZE Z ROKU NA ROK JEST CORAZ LEPSZA ;D
Pozdrawiam Motocyklistka :)<br><hr>Magda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/5/2014, 08:32

nie wiem gdzie ty na tym Śląsku jeździłeś ?? Ja jeździłem i pracowałem w Warszawie teraz mieszkam i poruszam się po Śląsku i śmiem twierdzić, że "fandzolisz chopie". <br><hr>motoślązak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/5/2014, 08:36

Komentatorzy napisał(a):A Śląsk to dość specyficzny region, i ludzie stamtąd odczuwają bliżej nieuzasadnioną dumę z bycia ślązakami, tak jakby w tym regionie było coś fajnego poza węglem, natomiast mają dużo nieuzasadnionej pogardy do goroli spoza śląska czyli w zasadzie do calej reszty cywilizowanej polski, i to tez może skutkować takim zachowaniem. <br><hr>Orzech<br>
W kwestii dumy mógłbym się zgodzić, ale pogarda dla goroli to zdecydowanie za duże słowo. Ale jedno jest pewne - kultura jazdy na śląsku bije na głowę wszystko co widziałem w Poznaniu, Warszawie, Toruniu itd. Ustępowanie, wpuszczanie, przepuszczanie, sygnalizowanie (podobno specjalnie na śląsk wyprodukowali krótką serię BMW E36 w których rzeczywiście SĄ ZAMONTOWANE KIERUNKOWSKAZY ;) ). Duży plus!<br><hr>kikut
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/5/2014, 09:41

Komentatorzy napisał(a):To był mój 1-szy sezon i zrobiłem 6tys.km głównie po Warszawie. Puszkarze są bardzo OK., ale niestety, jak w W-wie puszkarz na mnie trąbi jak szalony i zajeżdża drogę to wiem że na 90% zamiejscowy. Więcej luzu ludzie.<br><hr>Tomek<br>
Mam inne odczucia, jak trÄ…bi i zajerzdza to zazwyczaj miejscowy<br><hr>zen
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2015, 17:24

WOLNO Miedzy autami
A w Krakowie na al.Słowackiego jest znak info /przedstawiający ustępowanie jednośladom i jedzie srodkiem motor, mimo linii//Tablica aby móc swobodnie jechać ; .Nie nazywajmy tego przeciskaniem bo niedługo Policja zabroni/ Jak na razie KRAKÓW wygrywa; Pochwalajmy takie tablice.<br><hr>Kogut
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/10/2016, 18:17

Komentatorzy napisał(a):tak nie którzy rozjezdzaja sie na boki, gorzej z kobietami. malujac sie lub siedzac za kierownica z nosem w szybie nawet jesli dasz delikatnie do zrozumienia żeby troszke zjechać, nie wiedza o co chodzi. cos w stylu "o co ci chodzi człowieku" ale jesli chodzi o chamstwo na drodze oczywiscie warszawiacy bija rekordy. pózniej widzi sie takiego cwaniaka na mazurach nad morzem lub w innym miejscu naszego kraju jak sie mota, kreci jedzie jak by wczoraj zdał prawko i własnie wtedy powinno sie tez użyć klaksonu, swiateł i nie wiem czego jeszcze zeby dac do zrozumienia cwaniakom to ze nie kazdy zna miasto w którym sie znalazł.
i nie słoiki sa wszedzie, tylko buraki sa wszedzie! pozdro
''<br><hr>mariusz<br>
Wiesz człowieku, warszawiak często wyjeżdża jak ty piszesz i jest w szoku, że w wielu miejscach w Polsce panują na drogach Ormowcy i Wściekłe Psy Sołtysa , co to sami nie ugryzą i innemu nie dadzą, a porządku na drogach to ma pilnować Policja, a nie Mały Zawistny i Niedowartościowany człowieczek zdruzgotany że mu życie chyba nie poszło ;) Pojedźcie na zachód czy południe to przekonacie się, iż drogi tarasują tam zazwyczaj tylko tempe Polaczk,i nawet nieraz zakładałem się z pasażerami i zawsze wygrałem... Przykre było mi nieraz wstyd przed przyjaciółmi za pobratymców :| Tam z tego drwią, psia wasza mać !!!<br><hr>Robson
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/10/2016, 18:26

Komentatorzy napisał(a):U nos na Slunsku kożdyn jeden na szychta ciśnie na mopliku. Tukej żodne gorole, na gorolskich motórach nie dzikują jak w Warszowce. Jak jo sie jada za takom frelkom 32 km/h to mi nie piździ za fest, skiż tego po jakimu mom warciej jechać?<br><hr>Haini<br>
Prawdziwy Pies sołtysa sam nie ruszy i innemu nie da, rasowy ORMOWIEC pewnie z dzioda, Prodzioda :) Typowy wywijający szabelką małostkowy polaczek z których maja polewę na zachodzie :| czasem wstyd, ale też mam polewke jak wygrywam zakład na autostradach gdy prawie zawsze zawalidrogą okazuje się polaczek...<br><hr>Kari
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/10/2016, 18:32

Komentatorzy napisał(a):Czytam o słoikach, "stolycy", Lublinie i Ślunzakach.

SkÄ…d w Was ludzie tyle jadu? <br><hr>Motonita<br>
Komentatorzy napisał(a):Typowe Polaczkowe zachowanie, generalizowanie i obrzucanie siebie blotem nawzajem. Osobiscie jezdzac samochodem nie spotkalem sie z sytacja, w ktorej jakis 'przyjezdny' zachowywalby sie wyjatkowo nieprzyzwoicie na drodze. Poza tym, jak ktos juz pisal, trzeba byc swiadomym faktu, ze po 2-3 pasmowych ulicach w Wawie jezdzi sie kompletnie inaczej niz w malych miasteczkach i wykazac sie zrozumieniem.
A z artykulem zgadzam sie w pelni, kultura na drogach Wawy jest bardzo wysoka, w korkach bardzo rzadko spotykam sie z sytuacja, w ktorej kierowca samochodu moze zjechac te 50cm i dac mi przejechac, a tego nie robi. Juz nie mowie o sytuacjach, gdy jadacy kierowca zjezdza do skraju pasa, aby dac mi miejsce do smigniecia pomiedzy samochodami.<br><hr>moto<br>
Tu muszę przyznać rację latam po całej Polsce jak i innych krajach, co poniektórzy jak narzekają na cwaniactwo w Warszawie niech pojadą na przykład na obwodnice Budapesztu to zobaczą dopiero szybki ruch ;)<br><hr>Robi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/10/2016, 18:54

Komentatorzy napisał(a):Warszawscy kierowcy jeżdżą najostrzej, ale najpewniej. We Wrocławiu ciemny lud jeździ jakby dopiero co skończył kurs na prawo jazdy. W Krakowie nikt nie wie co się dzieje wokół. Lublin = dzicz i fury powiązane drutem. Białystok - wszyscy w szoku po przesiadce z furmanek. W Poznaniu myślą cały czas o tym jak zmieścić w nadkolu szerokie felgi i gumy o niskim profilu. W 3City ciągle zapominają że na zielonym się jedzie a nie stoi. Z tego wszystkiego już wolę Warszawę.<br><hr>Obserwator<br>
Ehh, prawda boli najbardziej ;) Uderzyć w stół, a... Natomiast chamstwo w Wawie najczęściej otrzymujesz od naleciałości która zdobyła pracę i jakieś mieszkanko w kredyciku lub najmie i już RZĄDZĄ ;) bawią mnie kiedy z podkulonymi ogonkami po roku, czy po dwóch wygryzieni przez inne przybyłe hieny wracają do rodziców :) A prawdziwy Warszawiak przestrzega zasad KULTURKI ;) bo takie nie pisane prawo i niejeden Świeżak już na starej mojej dzielni usłyszał gdzie jego miejsce, a i organo leptycznie :) , teraz dla tego mieszkam pod Wawą, a takim ludzikom wynajmuje mieszkanka :)<br><hr>Robert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/10/2016, 19:35

Komentatorzy napisał(a):Czytam o słoikach, "stolycy", Lublinie i Ślunzakach.

SkÄ…d w Was ludzie tyle jadu? <br><hr>Motonita<br>
Komentatorzy napisał(a):Typowe Polaczkowe zachowanie, generalizowanie i obrzucanie siebie blotem nawzajem. Osobiscie jezdzac samochodem nie spotkalem sie z sytacja, w ktorej jakis 'przyjezdny' zachowywalby sie wyjatkowo nieprzyzwoicie na drodze. Poza tym, jak ktos juz pisal, trzeba byc swiadomym faktu, ze po 2-3 pasmowych ulicach w Wawie jezdzi sie kompletnie inaczej niz w malych miasteczkach i wykazac sie zrozumieniem.
A z artykulem zgadzam sie w pelni, kultura na drogach Wawy jest bardzo wysoka, w korkach bardzo rzadko spotykam sie z sytuacja, w ktorej kierowca samochodu moze zjechac te 50cm i dac mi przejechac, a tego nie robi. Juz nie mowie o sytuacjach, gdy jadacy kierowca zjezdza do skraju pasa, aby dac mi miejsce do smigniecia pomiedzy samochodami.<br><hr>moto<br>
Komentatorzy napisał(a):Tu muszę przyznać rację latam po całej Polsce jak i innych krajach, co poniektórzy jak narzekają na cwaniactwo w Warszawie niech pojadą na przykład na obwodnice Budapesztu to zobaczą dopiero szybki ruch ;)<br><hr>Robi<br>
Ej Panowie, przystopujcie proszę z tymi "Polaczkami". Piszę zbiorczo do wszystkich, żeby nie było. W wielu korkach trafia się szeryf Janusz,ale to wciąż najczęściej jeden człowiek na cały korek, składający się z wielu samochodów.

Więc dajmy spokój obrażaniu siebie nawzajem. Polakami jesteśmy, nie Polaczkami. I nie gardźmy sobą, bo i po co?<br><hr>Motonita znowu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości

na górê