zimowe pogawędki
mirekm71 napisał(a):Nie ma to jak smigaczforum. Chlopak pyta o smarka to mu napisza, ze gtr tez jest fajnyOlek kupuj kajena
![]()
![]()
haha . Coś w tym jest .
Przynajmniej się sporo ciekawych rzeczy dowiedziałem

No mam juz dosyć wożenia się leonem narzeczonej . rok 2007 w gazie od nowości , naklepane juz mamy 233 tys km i koni to na 100 % z połowę mu ubyło . Zrobiłem nim 3 razy więcej niż ona (oczywiście także wożąc ją gdzie chce) . Także czas kupić coś swojego .
wrider napisał(a):jak 4x4 to tylko
/Dzisiaj się dowiedziałem, że ścigacze są dla dzieciaków, a każdy cruiser to jest harley. Coraz więcej przypadkowych osób w rodzinie motocyklowej.
lataem już ze szwagrem tej zimy . brak absu doprowadzałby mnie do szału w zimie

-
amahay - Stały bywalec
Nie wiem czy wiecie ale w smarcie silnik dożywa tylko 100tyś km i trzeba robić generalke. Znajomy Rosjanin kupił sobie w NL tego smarta pony i 4 razy w tygodniu auto stoi na serwisie jak nie padł mu cylinder to turbo a to jakiaś pierdoła i auto nie odpala, a jak już odpali to robi tyle dymu co dawne lokomotywy parowe.. Więcej kilometrów robi rowerem jak tym pony. Ogólnie szkoda zachodu!
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
kravec napisał(a):Coś musi być z tymi 2.0 dieslami w fordach. To samo dzieje się w s-maxie rodziców dziewczyny. Mam nadzieję że za 2 tygodnie jak nim do Karpacza polecimy nic się nie wydarzy. Generalnie auto po prostu raz na pół roku nie chce zapalić, mija z pół godziny i nagle mu się znowu zaczyna chcieć.
Nie wiem, w moim przypadku krócej było by napisać co mu się nie działo i czego nie naprawiałem

kravec napisał(a):2.8 podobno dobre silniki.. tylko że to pewnie z 15 w mieście bierze nie?
Średnio wychodzi mi 11l/100km, w mieście fakt, potrafi te 15 opitolić, ale w trasie przechodzi sam siebie, czasami jeżdżę za zachodnią granicę i na autostradzie schodzi nawet do 8-9 litrów więc narzekać nie mogę

kravec napisał(a):Tak serio- jedyne co mi się stało to w tej nowszej (po fl) w 1.9 jtd 16v takiego co nie powinno- odpaliłem pod domem i po jakimś kilometrze koniec. Jedna z rolek rozrządu się zacięła- musiała być wadliwa bo wymieniany był przy 90, a to się wydarzyło przy 140 niecałych. Plus jest taki że konstrukcja silnika chroni głowicę i w takich przypadkach w tych autach wymieniasz tylko dźwigienki zaworowe (u mnie wydechowe) i zakładasz nowy rozrząd- nie wymieniasz zaworów i nie planujesz głowicy. Z doświadczenia wiem że na zawieszenie narzekają Ci co wsadzają najtańszy badziew- jak włozysz wahacze TRW to masz spokój na dłuugi czas. Przy 145 000 wymieniałem jeden- jeszcze oryginalny był (a podobno co 30-40 tysięcy się robi).
Ja na co narzekam, z resztą tak samo braciak, to zawias, praktycznie co roku trzeba wymienić górne wahacze

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
amahay napisał(a):mirekm71 napisał(a):Nie ma to jak smigaczforum. Chlopak pyta o smarka to mu napisza, ze gtr tez jest fajnyOlek kupuj kajena
![]()
![]()
haha . Coś w tym jest .
Przynajmniej się sporo ciekawych rzeczy dowiedziałem.
No mam juz dosyć wożenia się leonem narzeczonej . rok 2007 w gazie od nowości , naklepane juz mamy 233 tys km i koni to na 100 % z połowę mu ubyło . Zrobiłem nim 3 razy więcej niż ona (oczywiście także wożąc ją gdzie chce) . Także czas kupić coś swojego .wrider napisał(a):jak 4x4 to tylko
/Dzisiaj się dowiedziałem, że ścigacze są dla dzieciaków, a każdy cruiser to jest harley. Coraz więcej przypadkowych osób w rodzinie motocyklowej.
lataem już ze szwagrem tej zimy . brak absu doprowadzałby mnie do szału w zimie. Samochód ma być do lenienia się .
Zazdroszczę jako, że wielkim entuzjastą 4 kółek nie jestem. Jest to jedna z tych nielicznych "perełek" którą bym z chęcią widział u siebie w garażu.
everything was free and everything was fast
-
wrider - Świeżak
amahay napisał(a):i link dla Rosiboja
http://motormania.com.pl/newsy/swiat/ratownicy-motocyklowi-wola-bmw-niz-piaggio-mp3/ (otwórz link)gdzieżeś ?! poka poka !Rosiboj napisał(a):Ostatnio widzialem nowe s1 ... to sie zdziwilem
No coz ... na zdjeciu widze, ze jezdza Gilera fuco 500 (nie to zebym sie czepial ale dla scislosci) Jest to pewnie jeszcze ciezsze wiec jesli to maja na miasto to hmm, pewnie cos w tych narzekaniach jest. Co do kraweznikow to pewnie to prawda, nie bardzo po nich jezdze, czasem zdarzy mi sie na jakis podjechac ale jezdze swoim wiec nie wale kolem jak mlotem o kowadlo. Nie bardzo rozumiem tego z progami zwalniajacymi ... ogolnie to moze im crossa dac tak z tych opowiadan by wynikalo. Generalnie to dla nich to moze byc faktycznie nie trafiony zakup bo glowna zaleta i powodem zakupu mp3 ponad jaki kolwiek inny to stabilizacja w warunkach pogorszonej przyczepnosci, czytaj zimno slisko mokro. Jak u nich jest 15 na plusie to maja zime wiec glowna zaleta gilery jest bez znaczenia a fuco do miasta sie slabo nadaje. Wiec mysle, ze gdybym byl na ich miejscu i chcial miec wypasiony sprzet to tez bym wolal bmw albo burgmana executive bo beda praktycznie pod kazdym wzgledem lesze. Ja kierowalem sie tym,ze jezdze codziennie , czy snieg, deszcz lub slonce.

PS. S1 na ulicy, nie pamietam gdzie bo bylem w szoku, ze wogole istnieje i ktos to kupil co postwierdza, ze dla kazdego cos innego
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Glenroy napisał(a):Ja na co narzekam, z resztą tak samo braciak, to zawias, praktycznie co roku trzeba wymienić górne wahacze
Trzeba się z tym pogodzić jak się chce czuć to co pod kołami- a to daje zawias wielowahaczowy. Jak się chce mieć łódkę nie samochód, ale nie wymieniać wahaczy to się kupuje corolle:D Też trochę pojeździłem- świetnie wybiera nierówności, tłumienie piękne... ale jak chcesz skręcić to nie wiesz czy posłucha czy pojedzie w drzewo.
-
kravec - Administrator
ale jeśli mówimy o audi s1 to nie ma takowego jeszcze .
Jakbyś czytał moje posty to byś wiedział to już parę stron temu
.
Black-Ghost napisał(a):Nie wiem czy wiecie ale w smarcie silnik dożywa tylko 100tyś km i trzeba robić generalke. Znajomy Rosjanin kupił sobie w NL tego smarta pony i 4 razy w tygodniu auto stoi na serwisie jak nie padł mu cylinder to turbo a to jakiaś pierdoła i auto nie odpala, a jak już odpali to robi tyle dymu co dawne lokomotywy parowe.. Więcej kilometrów robi rowerem jak tym pony. Ogólnie szkoda zachodu!
Jakbyś czytał moje posty to byś wiedział to już parę stron temu

-
amahay - Stały bywalec
Teraz tak zerknąłęm na ten link z v10. Ciekawe że rozdzielają Saaba i Opla. Ciekawe że opel nieźle, choć oplowskie silniki mają bardzo złą sławę, polecane silniki w oplach to diesle alfy akurat. Natomiast montowane w 159 benzynowce są odradzane- a są to wszystko silniki opla (poza polecanym akurat 1750 TBI). Dziwne to trochę dla mnie.
-
kravec - Administrator
Amahay oj tam oj tam. Ja mam silnik 2.3 TD i jest mega niezawodny
A turbina gwizda jak w lokomotywie.

-
Nie doczytałem wszystkiego. Nie moderuje HP więc nie śledzę każdej strony
nie wiem o co do mnie pijesz teraz?

-
ciekawa teoria...
to lepiej kupić 4.2 w benzynie by mieć odpowiednik 3 l w dieslu.
ale żeby nie płakać, to czym prędzej zagazować ...
to lepiej kupić 4.2 w benzynie by mieć odpowiednik 3 l w dieslu.
ale żeby nie płakać, to czym prędzej zagazować ...
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Black-Ghost napisał(a):Rosiboj jak Gulietta nie ma nic z safety carem? Przecież jest oficjalnym safet carem w WSBK. Tak samo Mito. GTR R35 jest safety carem w BSB a M3 było kiedyś safety carem w MotoGP.Tak sobie teoretycznie gadam Bo nie chciał bym już żadnej osobówki.
Nie M3, a M6. Serio

-
Walenty - Moderator
BG to niezli jajcarze są w tym WSBK ... Nie jeździłem nią bo miałem coś innego na oku ale, ze akurat salon Alfy był po drodze to musiałem sie zatrzymać. Wszedłem, powiedziałem co mnie interesuje (niestety ale to był największy jaki mieli) , powiedziałem fajnie, a czy można zobaczyć bagażnik ? ..... Nie bo nie ma akumulatora. To kluczykiem albo od środka nie można otworzyć? Mega
Całe szczęście , ze wybilem go żonie z głowy. Na ładne auta to ja sobie codziennie patrzę. Moje ma być sprawne. Ciekaw tam dyskusja w temacie audi vs BMW , nie chce przeszkadzać ale niech mi ktoś wyjaśni bez pisania o innych , co was jara w e46? Nie chce dyskusji bo ten ma tamten niema, żadnego porównywania do innych. Dlaczego tak was jaraja te e46?
Edit: na tym zdjęciu to chyba, jest ze BMW ich sponsorowalo bo powstawiali tam wszystko co mieli, nawet hp2 tam stoi
Całe szczęście , ze wybilem go żonie z głowy. Na ładne auta to ja sobie codziennie patrzę. Moje ma być sprawne. Ciekaw tam dyskusja w temacie audi vs BMW , nie chce przeszkadzać ale niech mi ktoś wyjaśni bez pisania o innych , co was jara w e46? Nie chce dyskusji bo ten ma tamten niema, żadnego porównywania do innych. Dlaczego tak was jaraja te e46?
Edit: na tym zdjęciu to chyba, jest ze BMW ich sponsorowalo bo powstawiali tam wszystko co mieli, nawet hp2 tam stoi
Ostatnio edytowano 21/1/2013, 23:06 przez rosiboj, łącznie edytowano 1 raz
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Motoluka:
A tutaj masz E46:
pozwoliłem sobie poprawić. MLV

A tutaj masz E46:

pozwoliłem sobie poprawić. MLV
-
Rosiboj- po prostu to auto się podoba, nie starzeje się jakoś szybko, ma ciekawą gamę silnikową, dobrze się prowadzi, jest ciasne- ale to jak wiele aut w tej klasie... Niestety- ma pecha co do właścicieli coraz częściej:D
-
kravec - Administrator
-
Rosiboj w e46 kombi (nie wiem jak w innych nadwoziach) też nie otworzysz bagażnika jak nie ma aku, a co ciekawe aku jest w bagażniku
tyle że tu jest opcja otwarcia od środka tzn pod jedna z zaślepek w bagażniku jest dynks do otwierania, ew. można podpiąć kable z innego auta albo aku do wyprowadzonych koło silnika +i- i wtedy otworzyć. btw BMW ma zaje*iste akumulatory, często słyszy się o tym że wytrzymują naście lat, mój niedługo będzie miał 11lat a nadal działa i odpala np po tygodniowym postoju auta na dworze dwulitrowego diesla mimo iż mam spalony sterownik świec żarowych i grzeje tylko dwa cylindry.

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny