Ochraniacze kolan do spodni Dainese, lumpeksowa okazja ;)
• Strona 1 z 1
Ochraniacze kolan do spodni Dainese, lumpeksowa okazja ;)
Witam,
wczoraj trafiłem na skórzane spodnie Dainese na wystawie lumpeksu
Akurat dobre na mnie i za 100zł więc kupiłem.
Problem jest taki że w kieszonkach na kolanach nie mają włożonych ochraniaczy.
Pierwsze pytanie --> wiecie gdzie mógłbym dostać dobre ochraniacze pasujące do tych kieszonek? Szukałem w internecie i nie bardzo mogłem znaleźć.
Może ktoś z Was ma coś do odsprzedania ?
Drugie pytanie --> spodnie te można połączyć z kurtką za pomocą zamka dookoła pasa. Może wiecie co to za model kombinezonu? Może by się udało mi skompletować całość.
Tutaj fotka identycznych spodni (tylko te majÄ… ochraniacze wsadzone) :
(otwórz link)
Z góry dziękuję za pomoc !
wczoraj trafiłem na skórzane spodnie Dainese na wystawie lumpeksu

Problem jest taki że w kieszonkach na kolanach nie mają włożonych ochraniaczy.
Pierwsze pytanie --> wiecie gdzie mógłbym dostać dobre ochraniacze pasujące do tych kieszonek? Szukałem w internecie i nie bardzo mogłem znaleźć.
Może ktoś z Was ma coś do odsprzedania ?
Drugie pytanie --> spodnie te można połączyć z kurtką za pomocą zamka dookoła pasa. Może wiecie co to za model kombinezonu? Może by się udało mi skompletować całość.
Tutaj fotka identycznych spodni (tylko te majÄ… ochraniacze wsadzone) :

Z góry dziękuję za pomoc !
- zrebie
- Świeżak
na ogół masz tak, że masz slidera na rzepy, i po prostu go przyklejasz, jak się skończy, kupujesz nowy, i też na rzepach przyklejasz. a te spodnie mi bardziej tursystycznie wyglądają, ale to ktoś by się musiał wypoweidzieć, kto śmiga na turystyku.
ja mam coÅ› takiego:
możesz zauważyć wymienne slidery na rzepy.
ja mam coÅ› takiego:

możesz zauważyć wymienne slidery na rzepy.
Ostatnio edytowano 3/11/2012, 17:15 przez Kaai, łącznie edytowano 1 raz
- Kaai
- Mieszkaniec forum
CoÅ› mi siÄ™ link nie otwiera. Ale rozumiem o co chodzi chyba.
A więc postaram się dokupić i ochraniacze do tych kieszonek i slidery o których mówisz. Zawsze to bezpieczniej.
Dzięki bardzo za pomoc Kaai, coś pokombinuje.
Tylko nie wiem czy mi się uda do tych kieszonek znaleźć, będę dalej szukał bo na razie słabo mi to idzie ;p
A więc postaram się dokupić i ochraniacze do tych kieszonek i slidery o których mówisz. Zawsze to bezpieczniej.
Dzięki bardzo za pomoc Kaai, coś pokombinuje.
Tylko nie wiem czy mi się uda do tych kieszonek znaleźć, będę dalej szukał bo na razie słabo mi to idzie ;p
- zrebie
- Świeżak
A racja, link się wysrał, sorry, że dopiero teraz, ale byłem korzystać z pogody
jak coś, to mogę Ci z moich pstryknąć to sobie dokładnie zobaczysz jak to wygląda.
Pozdrawiam

jak coś, to mogę Ci z moich pstryknąć to sobie dokładnie zobaczysz jak to wygląda.
Pozdrawiam
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
no niestety to jakieś wiekowe spodnie, ale lepsze niż wcale
PRzeważnie jest tak, że wiekszość spodni dainese pasuje do góry Dainese. Jaką masz kurtkę ? Jeżeli kupowałeś nową, to pewnie dostałeś dodatkowy zamek, żeby spasować ze spodniami. Idziesz do krawcowej, płacisz 20 zł i masz pasujące gacie do kurtki
Pozdro

Pozdro
560 SMR
- Grzesku
- Świeżak
Skórzane spodnie o turystycznym nastawieniu nie będą miały sliderów. Zresztą slidery nie są wyznacznikiem bezpieczeństwa i jeśli nie masz w panie przycierać kolanem w zakrętach to nie widzę sensu doposażania spodni w takowe "gadżety".
Co do ochraniaczy, to sprawdź jakie wymiary powinny mieć te ochraniacze i wydaje mi się, że podeszłyby któreś z ochraniaczy Knox'a które Mottowear wkłada do swoich dżinsów.
Co do ochraniaczy, to sprawdź jakie wymiary powinny mieć te ochraniacze i wydaje mi się, że podeszłyby któreś z ochraniaczy Knox'a które Mottowear wkłada do swoich dżinsów.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Dzięki Kaai ale nie trzeba, poprzeglądałem troche stronek i wszystko mam rozjaśnione co do sliderów.
Grzesku, kurtki jeszcze nie mam. Ogólnie jeszcze nic nie mam oprócz tych spodni
W tym tygodniu planuje kupić kask a spodnie trafiłem zupełnie przypadkowo.
Kvba, dzięki za radę, zmierzę i może się uda.
Grzesku, kurtki jeszcze nie mam. Ogólnie jeszcze nic nie mam oprócz tych spodni

Kvba, dzięki za radę, zmierzę i może się uda.
- zrebie
- Świeżak
Nie wiem gdzie mieszkasz ale najlepiej podjechać z tymi spodniami do jakiegoś sklepu, który handluje ciuchami Dainese. Dobiorą ci jakieś ochraniacze. Wątpię, żeby pasowały innej firmy bo patrząc po moich ciuchach Dainese to ochraniacze są raczej dedykowane. Te na kolana np. są długie i ochraniają też piszczel, sięgają praktycznie do cholewki buta.
Jeżeli chodzi o zamek do spinania z kurką to powinien się spinać z każdą kurtką od kombi Dainese. Z innymi markami się nie spina, sprawdzałem. Ale to też najlepiej byłoby wyjaśnić w sklepie.
Zawsze możesz założyć coś takiego: http://www.dainese.com/eu_en/motorbike? ... &subcat=49 i na to wciągać spodnie.
Jeżeli chodzi o zamek do spinania z kurką to powinien się spinać z każdą kurtką od kombi Dainese. Z innymi markami się nie spina, sprawdzałem. Ale to też najlepiej byłoby wyjaśnić w sklepie.
Zawsze możesz założyć coś takiego: http://www.dainese.com/eu_en/motorbike? ... &subcat=49 i na to wciągać spodnie.
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
Akurat knoxa montujÄ… w wielu markach.
Mam MQP własnie z ochraniaczami knoxa
Nie chce mi się dłubać teraz, ale o ile pamiętam wyglądają http://moto.allegro.pl/ochraniacze-knox ... 84858.html tak.
Mam MQP własnie z ochraniaczami knoxa
Nie chce mi się dłubać teraz, ale o ile pamiętam wyglądają http://moto.allegro.pl/ochraniacze-knox ... 84858.html tak.
- hubi199
- Bywalec
No właśnie, a te Dainese są podobne do tych tylko nie mają oczywiście tych pasków do zapinania na nogę: http://www.dainese.com/eu_en/motorbike/ ... &subcat=49
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości