GSX-R SRAD - jaki wydech?
• Strona 1 z 1
GSX-R SRAD - jaki wydech?
Witam!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Suzuki GSX-R Srad z 96' roku. Motocykl jeździ na seryjnym wydechu. Pomyślałem, że tej zimy czas zmienić go na jakiś akcesoryjny. Tutaj pojawia się moje pytanie:
1. Jakiej firmy wydech zamontować ( zaznaczając nieco ograniczony budżet jak to u studenta )?
2. Jaki wpływ może mieć wydech przelotowy na motocykl ( czy jakkolwiek wpływa to na osiągi i czy konieczne jest przesynchronizowanie gaźników )?
3. Jakie waszym zdaniem sÄ… pozytywy i wady posiadania wydechu akcesoryjnego w motocyklu?
Z góry dzięki za pomoc i opinie! Na pewno będzie to pomocne! :]
Jestem szczęśliwym posiadaczem Suzuki GSX-R Srad z 96' roku. Motocykl jeździ na seryjnym wydechu. Pomyślałem, że tej zimy czas zmienić go na jakiś akcesoryjny. Tutaj pojawia się moje pytanie:
1. Jakiej firmy wydech zamontować ( zaznaczając nieco ograniczony budżet jak to u studenta )?
2. Jaki wpływ może mieć wydech przelotowy na motocykl ( czy jakkolwiek wpływa to na osiągi i czy konieczne jest przesynchronizowanie gaźników )?
3. Jakie waszym zdaniem sÄ… pozytywy i wady posiadania wydechu akcesoryjnego w motocyklu?
Z góry dzięki za pomoc i opinie! Na pewno będzie to pomocne! :]
- kudlaty_888
- Świeżak
3. Lepiej Cie słychać, więc jak dasz w palnik to nikt nie wejdzie na pasy, a puszkarze rozstąpią się niczym Morze Czerwone przed Mojżeszem. Lepszy dźwięk to wiadomo. Ale największy plus wzrok tych wszystkich małolat na przejściu, kiedy dajesz w palnik
Swoją drogą jak nie masz kasy to widziałem jak jakiś gość przerabiał wydechy, edhausto czy edhaust, widziałem to na różnych moto i zgooglowałem kiedyś. Nie wiem ile to kosztuje, ale chyba niewiele, skoro używa fabrycznej puszki.
A w głośności wydechu pamiętaj o umiarkowaniu, nie chcesz chyba budzić połowy miasta, kiedy zapalasz moto o 6 z rana, bo musisz jechać na uczelnie.
BTW mam yoshimurę i polecam, ale wątpię, abyś to w miarę "rozsądnych" pieniądzach znalazł.

Swoją drogą jak nie masz kasy to widziałem jak jakiś gość przerabiał wydechy, edhausto czy edhaust, widziałem to na różnych moto i zgooglowałem kiedyś. Nie wiem ile to kosztuje, ale chyba niewiele, skoro używa fabrycznej puszki.
A w głośności wydechu pamiętaj o umiarkowaniu, nie chcesz chyba budzić połowy miasta, kiedy zapalasz moto o 6 z rana, bo musisz jechać na uczelnie.
BTW mam yoshimurę i polecam, ale wątpię, abyś to w miarę "rozsądnych" pieniądzach znalazł.
- drug0n
- Bywalec
A ja polecam pomimo kiczowatej i niepozornej nazwy tłumik firmy Dominator. Miałem, sprawdziłem. Cena nie jest kosmiczna ( tym bardziej jak dorwiesz jakąś używkę). Wklejam link dla porównania
http://www.youtube.com/watch?v=M82UAEv5CwU

http://www.youtube.com/watch?v=M82UAEv5CwU

Suzuki SRAD GSX-R 600! ;-D
- Umbar
- Świeżak
Dupa a nie dźwięk ma ten z filmiku
Używki dobrych marek dedykowane do tego modelu chodzą taniej niż ten badziewny dominator
A taki samodzielnie zrobiony to też lipa, przelot przelotowi nie równy, teraz też mam niby przelot, ale przy czymś konkretnym to on ginie i brzmi tak sobie.

A taki samodzielnie zrobiony to też lipa, przelot przelotowi nie równy, teraz też mam niby przelot, ale przy czymś konkretnym to on ginie i brzmi tak sobie.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli interesuje Cię tylko poprawa dźwięku to możesz zmodyfikować swój seryjny i nie będzie brzmiał gożej niż tłumiki akcesoryjne i nie zrujnuje ten zabieg kieszeni.
http://edzio35.wrzuta.pl/wrzucone/katalogi
http://edzio35.wrzuta.pl/wrzucone/katalogi
EdHaust-"Nie liczy się ilość a jakość decybeli" 506436737
-
edzio - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości