kawasaki er 5 tłumik
• Strona 1 z 1
kawasaki er 5 tłumik
Kupiłem nie dawno kawasakie er5,i mam jedno pytanie:) Moja kawa bardzo cicho chodzi praktycznie nie słychać jej podczas jazdy ,i tak sobie pomyslałem czy nie przewiertac tłumika bo na jakis nowy tłumik o ładnym brzmieniu mnie nie stac, i moje pytanie jest takie czy motor straci na sile jeśli przewierce mu tłumik??
-
Marycha1576 - Świeżak
Dzwięk itak bedzie okropny jak go przewiercisz wiertarką. Tutaj kłania sie znajomosc wnętrza tłumika. Oddaj wydech do edhausta koleś tanio przerabia seryjne wydechy na sportowe 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
wiercenie pozostawm gimbusom z gimnazjum do swoich skuterków, - chyba że sie z nimi utożsamiasz.
zagadaj do edzia z forum on ma spore pojęcie o przeróbkach. mozesz nawet pogadać o tym żeby on sam osobiscie Ci przerobił. cena na pewno mniejsza niż za chociazby uzywany sport wydech. a jakość nie bedzie duzo gorsza
swoja drogą ostatnio widziałem jakis wydech oznaczony jego logo i chodził bardzo przyjemnie :d
zagadaj do edzia z forum on ma spore pojęcie o przeróbkach. mozesz nawet pogadać o tym żeby on sam osobiscie Ci przerobił. cena na pewno mniejsza niż za chociazby uzywany sport wydech. a jakość nie bedzie duzo gorsza

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
Marycha1576 - Świeżak
Wiem, że ED dobrą robote robi ale oddawanie tłumika er-5 na przeróbke chyba się mija z celem szczególnie jak nie masz kasy. Er5 jest takim typem co ryczeć nie będzie a jak będzie to śmiesznie to wygląda troche - no i tej pięknej odcinki nie ma - mój przynajmniej nie miał;d
Oprócz wybebeszania jeśli się zdecydujesz można też oryginalny tłumik skrócić - wizualnie skrócone tłumiki - byle bez przesady wyglądają lepiej i troche głośność wzrasta
Oprócz wybebeszania jeśli się zdecydujesz można też oryginalny tłumik skrócić - wizualnie skrócone tłumiki - byle bez przesady wyglądają lepiej i troche głośność wzrasta
-
stempell - Świeżak
-
Marycha1576 - Świeżak
Gwizdze Ci wydech? Jak nie to pewnie nei oryginal
. Przy schodzeniu z obrotow motocykl ladnie brzmi. Bull bull bull
.

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
@Marycha1576 - sory, że dopiero teraz.
Tłumik został o 1/3 mniej / więcej skrócony - obejma przebiegała przez sam jego środek - zdjecie jest bez obejmy bo zmieniłem sety na stalowe i obejma będzie robiona po prostu inna i inaczej.
Z roboty jestem bardzo zadowolony zapłaciłem całe 50zł i nawet nie widać, ze był rozbebeszany
a dużo głośniejszy nie jest (została wywalona ta część bez większych tłumień itd)'

Tłumik został o 1/3 mniej / więcej skrócony - obejma przebiegała przez sam jego środek - zdjecie jest bez obejmy bo zmieniłem sety na stalowe i obejma będzie robiona po prostu inna i inaczej.
Z roboty jestem bardzo zadowolony zapłaciłem całe 50zł i nawet nie widać, ze był rozbebeszany
a dużo głośniejszy nie jest (została wywalona ta część bez większych tłumień itd)'

-
stempell - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości