Honda NSR 125 + jakiś tłumiący wydech
• Strona 1 z 1
Honda NSR 125 + jakiś tłumiący wydech
Witam. Mam zamiar kupić Honde NSR 125. Znalazłem już ciekawą oferte, i nawet ma zamontowany jakiś tłumik MUGEN MINI, który należy stosować w samochodach. Pytałem sie już właściciela jak motor chodzi, i twierdzi, że wydech tłumi cały dzwięk silnika 2T i wgl go nie słychać lecz za to piękny bassowy, mruczący dzwięk, a po ponad 5 tys obrotach zaczyna chodzić jaki rasowa 600.
http://allegro.pl/honda-nsr-125-i2747681798.html (otwórz link)
prosze o opinie co do tej aukcji i prawdopodobności, że motor chodzi tak jak sprzedajacy to opisuje
Pozdrawiam wszystkich motocyklistów
http://allegro.pl/honda-nsr-125-i2747681798.html (otwórz link)
prosze o opinie co do tej aukcji i prawdopodobności, że motor chodzi tak jak sprzedajacy to opisuje

Pozdrawiam wszystkich motocyklistów

Rozmyślammm ...
- Gitgosc
- Świeżak
haha ktos miał fajną fantazje
poczytaj sobie kolego po co tak w ogóle w 2T jest taki smieszny układ wydechowy, a nie kawałek zwykłej rurki. ( poczytaj o zastosowaniu dyfuzora )
tak w skrócie napisze - wydech osłabia sprzęt, zwieksza spalanie. jednym słowem bezsens ;D

tak w skrócie napisze - wydech osłabia sprzęt, zwieksza spalanie. jednym słowem bezsens ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tam tylko końcówka wymieniona... duzo go nie osłabi.
kupiłem kiedys motorynke z takim wydechem - napewno jak motorynka nie brzmiała ale bardziej to denerwowało niż było przyjemne - na wysokich darła się w niebo głosy i dzwiek nie był miły - na wolnych jako tako basowo było
kupiłem kiedys motorynke z takim wydechem - napewno jak motorynka nie brzmiała ale bardziej to denerwowało niż było przyjemne - na wysokich darła się w niebo głosy i dzwiek nie był miły - na wolnych jako tako basowo było

- michau_ek
- Świeżak
Umowiłem sie z kolesiem aby nagrał filmik z odpalaniem i gazowaniem. Jutro wam przseśle filmik gdyby już nagrał. A czy jest wgl jakaś możliwość zastosowania jakiegoś całego układu wydechowegotak, aby nie było słychać tego pyrkotania silnika 2T ?
Rozmyślammm ...
- Gitgosc
- Świeżak
seryjny wydech jest chyba najbardziej cichy, a jak cichy to taki własnie basowy ( nie pierdzi )
z kolei kazdy sportowy wydech, uwydatnia dzwiek 2T, czyli im lepszy wydech tym bedzie bardziej chodził jak kosiarka ;P ale zyska najwiecej mocy. niestety nie da sie tego zmienic i juz
z kolei kazdy sportowy wydech, uwydatnia dzwiek 2T, czyli im lepszy wydech tym bedzie bardziej chodził jak kosiarka ;P ale zyska najwiecej mocy. niestety nie da sie tego zmienic i juz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A szkoda ... bo ja sam podczas jazdy dzwiękiem sie nie przejmuje bo nie tym sie zajmuje, tylko jazdą. Ale w oczach i uszach innych liczy sie właśnie dzwięk. A w mojej miejscowości jeszze nie jeździ śgiczacz 125 których chodzi jak piła motorowa 

Rozmyślammm ...
- Gitgosc
- Świeżak
Fakt ... bo w przyszłości gdy dożyję planuje zakupić motor a dokładniej BMW S1000RR, ale przed tym jeszcze prawko A1, A2 i przy 20 latach A i kupno BM"ki ... ale przed taką pojemnością chciałbym ujarzmiac jeszcze 125 cc 250, 500 i 1000 BMW.
Bardzo mnie też pociągają hard enduro, ale w przyszłości i tak bym kupował ścigacza, i tak wiec nie widze sensu aby wydać 6000 zł na KTM'a EXC 125 nauczyc sie super jeździć a za kilka lat przy ścigaczu uczyć sie go dopiero opanowywać gdybym zaczynał juz od Hondy NSr 125 ..
Bardzo mnie też pociągają hard enduro, ale w przyszłości i tak bym kupował ścigacza, i tak wiec nie widze sensu aby wydać 6000 zł na KTM'a EXC 125 nauczyc sie super jeździć a za kilka lat przy ścigaczu uczyć sie go dopiero opanowywać gdybym zaczynał juz od Hondy NSr 125 ..
Rozmyślammm ...
- Gitgosc
- Świeżak
Jeśli Bóg da i wszystko sie dobrze potoczy postaram sie w przyszłości skołowac tą beemke. Ale narazie w głownie mi nauka jazdy na mniejszej pojemności, czyli 125. Pieprze to ... jeśli mam w przyszłości jeździc ścigaczem jeśli życie da to wole sie od małego uczyc jeżdżenia na ścigaczach niż na crossach, które by mi niewiele dały, jedynie prędkość i techinka zmiany biegów.
Rozmyślammm ...
- Gitgosc
- Świeżak
Nie przeklinaj szczylu. Kup 50 ccm, kupno 125, jak i zachęcanie tej osoby - to jest przestępstwo. Osoba ta ma lat 13, i nawet nie wiem czy posiada kartę motorowerową. No chyba że będzie śmigać wokół jabłonki pod domem.
Malo Ci trzy ostrzeżenia
po co obrażasz
Nim dam Ci czwarte ostrzeżenie czekam na wyjaśnienie na prywatnym.
senekkorzenna
Malo Ci trzy ostrzeżenia

Nim dam Ci czwarte ostrzeżenie czekam na wyjaśnienie na prywatnym.

senekkorzenna
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości