Pierwszy motor buell xb9s
• Strona 1 z 1
Pierwszy motor buell xb9s
Witam serdecznie.
Na samym wstępie witam wszystkim użytkowiników forum. Na swój pierwszy motocykl bardzo prawdopodobne, że kupię buell'a xb9s. Już kiedy pierwszy raz go zobaczyłem zakochałem się w jego stylistyce i dźwięku. Wcześniej miałem już okazję jeździć jak każdy komarkami, skuterami a niedawno ninją 250r, oczywiście Lką yamahą 250 i banditem 600s. Na samym początku zastanawiałem się nad jakąś "słabszą" 600-tką jak np yamaha er6, jednak motory ściagaczo podobne i ścigacze nie do końca mi się podobają. Stąd wybór padł z początku na mosntera, a ostatecznie na buella xb9s. Chciałbym aby ktoś powiedział coś o prowadzeniu tego motocykla, eksplowatowaniu, spalaniu, osiągach i o tym jak kupić dobry egzemplarz.
Pozdrawiam

Na samym wstępie witam wszystkim użytkowiników forum. Na swój pierwszy motocykl bardzo prawdopodobne, że kupię buell'a xb9s. Już kiedy pierwszy raz go zobaczyłem zakochałem się w jego stylistyce i dźwięku. Wcześniej miałem już okazję jeździć jak każdy komarkami, skuterami a niedawno ninją 250r, oczywiście Lką yamahą 250 i banditem 600s. Na samym początku zastanawiałem się nad jakąś "słabszą" 600-tką jak np yamaha er6, jednak motory ściagaczo podobne i ścigacze nie do końca mi się podobają. Stąd wybór padł z początku na mosntera, a ostatecznie na buella xb9s. Chciałbym aby ktoś powiedział coś o prowadzeniu tego motocykla, eksplowatowaniu, spalaniu, osiągach i o tym jak kupić dobry egzemplarz.
Pozdrawiam

- skdawidall
- Świeżak
To taki raczej jedn z pojebańszych moto na rynku
U świeżaka nawet jak nie rozwalisz to się będzie marnował nie latając ciągle z jednym z kół w górze. Ale w sumie nie wiem bo nie jeździłem.
Monster na pewno będzie dużo rozsądniejszym pomysłem.

Monster na pewno będzie dużo rozsądniejszym pomysłem.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Ty się zastanawiałeś nad YAMAHĄ ER6 a ja nawet nie wiem jak ona wygląda ;oo no dobra, ale nie żebym się czepiał
co do tematu ten BUELL niezbyt na pierwszy poważniejszy motocykl (przyjmuję, że bandziorem nie jeździłeś dużo).

Była: Honda NTV 650, Jest: Honda CBR 900RR
-
DaroNTV - Świeżak
Silnik masz od HD, więc problemów nie powinno być. Części eksploatacyjne to też nie problem. Oczywiście ceny w porównaniu z najpopularniejszymi modelami będą wyższe. Gorzej jak będzie trzeba zmienić tarczę, albo inny podobny detal. Ale aż takiej tragedii nie powinno chyba być.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Kaai napisał(a):się dostruga z drzewa najwyżej.
z drewna jak już.
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Ja również odradzam na piersze moto... na koło idzie jak szalony. Poza tym moto raczej w miasto bo na trasy średnio się nadaje za sprawą zestopniowania skrzyni... powyżej 140km/h się męczy, ceny części wysokie no i raczej jeśli masz więcej niż 180cm wzrostu to też nie bardzo. Ogólnie moto zajebiste. Też miałem na buella ochote ale odpuściłem z powodu gabarytów maszyny.
- Jasiu123
- Świeżak
Wzrostu mam 177 więc akurat bym się załapał. Mieszkam w Poznaniu więc typowo chodzi o moto do miasta. Jeśli chodzi o jazdę na bandicie to oczywiście długo nim nie jeździłem. Wiem, że moto jest mocne ale jasna sprawa, że jak się nie jeździ z głową to i na 250 się można zabić. Tak czy inaczej dziękuje wszystkim za pomoc, będę musiał przemyśleć czy faktycznie nie jest to zbyt mocny motor jak na początek (a szkoda bo japońskie szlifierki mnie tak nie kręcą
)

- skdawidall
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości