KTM 125 LC2
• Strona 1 z 1
KTM 125 LC2
Witam mam zamiar kupic KTM 125 lc2,ale mało o nim wiem. Czy jest dużo lepszy od DT 125?
Mam obecnie dt 80, a motor służyłby mi na tor i do lasu, czasami na jakiś wypad po asfalcie.
Pozdrawiam.
Mam obecnie dt 80, a motor służyłby mi na tor i do lasu, czasami na jakiś wypad po asfalcie.
Pozdrawiam.
Ktm EXC 125
- Dawid051c
- Świeżak
duzo lepszy nie jest. ma silnik na bazie DT, nie ma kopki a ma rozrusznik ( co jest wg mnie bardziej wada niz zaleta bo w połączeniu z małym akumulatorkiem w sytuacji podbramkowej moto moze nie odpalic ) ma cylinder na nicasilu to zauwazalnie poprawia osiągi, ale jest drozszy w eksploatacji. ( regeneracja cylindra zeliwnego kosztuje 1/3 ceny cylindra nicasilowego ) ma na pewno nieco lepsze zawieszenie niz DT. jednym słowem jest bardziej sportowy jak na soft enduro względem DT. ale do wyczynówki jak np EXC mu daleko 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tego nie wiem, trzeba by porównac ułozenie głowicy, i średnice bo moze sie nieco róznic i tym. ale zawsze mozna do KTMa wprasowac tuleje żeliwną. choc moim zdaniem to kastrowanie motocykla 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
akurat to nie prawda
lc2 pewnie ma wiekszą gardziel gaźnika ( wiec mozna uzyskac wieksza moc, choc kosztem nieco wiekszego spalania) co do wydechu. mysle ze oba sa podobne. na pewno inaczej zestrojone. i lepsze zalezy do czego. do DT mozna kupic sportowy wydech np gianelli, do ktma jeszcze chyba nie widziałem takiego. dobre i nie dobre. tam gdzie jest nicasil najlepiej zeby nicasil pozostał. motocykl wtedy najlepiej pracuje, wszystko jest wtedy liczone na nicasil np kształty cylindra. jak wsadzisz tuleje płaszcz wodny moze niedostatecznie dobrze odporwadzac ciepło co moze powodowac grzanie sie moto ( bo jak kazdy wie, zeliwo nie oddaje tak samo ciepła jak aluminium ) a grzanie sie moto moze doprowadzic do uszkodzenia silnika. oczywiscie są to skrajne warunki, ale mozliwe.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kup dt tak z 96+ tÄ… z nowym silnikiem mocy nie zabraknie napewno z 80
Sam mam dt 125 z sportowym wydechem większym gażnikiem mój jest 30mm orginał 28mm spalanie 7l moc obstawiam 30km w mojej może trochę mniej wogule jest zajeb*sta jak narazie według mnie tylko cienki zawias z tyłu ;/

- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości