wymiana uszczelniaczy i oleju w Suzuki GS 500 04'
• Strona 1 z 1
wymiana uszczelniaczy i oleju w Suzuki GS 500 04'
Witam jak w temacie chodzi o wymiane oleju i uszczelniaczy w lagach bo dziś robiąc sobie przejażdżkę w pewnym momencie poczułem że moto niepoprawnie się prowadzi co zauważyłem to chyba właśnie lagi.
Zalany był przedni błotnik tarcza felga wszystko tłuste.
Jak myślicie poradzę sobie sam z wymiana, oglądałem już taki poradnik:
https://www.youtube.com/watch?v=5PYwEeR8uSU
Trochę się boję że cos nie wyjdzie jak by powinno, może jest ktoś z okolic Iławy kto wie o co chodzi.
Zalany był przedni błotnik tarcza felga wszystko tłuste.
Jak myślicie poradzę sobie sam z wymiana, oglądałem już taki poradnik:
https://www.youtube.com/watch?v=5PYwEeR8uSU
Trochę się boję że cos nie wyjdzie jak by powinno, może jest ktoś z okolic Iławy kto wie o co chodzi.
- fox1991
- Świeżak
hmm... może warto spróbować, ale mam jeszcze kilka pytań:
1. Jak daleko umieścić uszczelniacz on jakoś wpadnie w jakieś rowki czy umieścić go tak abym mógł włożyć zabezpieczenie.
2. najpierw zakładamy podkładkę i potem uszczelniacz, na koniec osłonę pyłową
3. Ile oleju wlać do lagi i wlewać go tak jak na filmiku po umieszczeniu lag z powrotem w kierownicy tak?
1. Jak daleko umieścić uszczelniacz on jakoś wpadnie w jakieś rowki czy umieścić go tak abym mógł włożyć zabezpieczenie.
2. najpierw zakładamy podkładkę i potem uszczelniacz, na koniec osłonę pyłową
3. Ile oleju wlać do lagi i wlewać go tak jak na filmiku po umieszczeniu lag z powrotem w kierownicy tak?
- fox1991
- Świeżak
Wymiana to w sumie odkręcenie kilku śrubek i ciut logicznego myślenia. Też oglądałem ten poradnik, z tym że nie koniecznie będzie on sie pokrywał z wymianą uszczelniaczy w GSie
Ale zasada jest taka sama, dlatego logicznie myśląc spokojnie rozkręcisz lagi. Np. na filmie laga jest zintegrowana z dołem. U mnie natomiast laga wychodzi całkowicie.
Z tym wlewaniem oleju to też tak niekoniecznie. Nie wiem jak wygląda laga w GSie, ale u mnie np. wlewa sie od spodu o.O Więc zobacz najpierw jak wyglada to u Ciebie. A ile oleju to juz serwisówka bro

Z tym wlewaniem oleju to też tak niekoniecznie. Nie wiem jak wygląda laga w GSie, ale u mnie np. wlewa sie od spodu o.O Więc zobacz najpierw jak wyglada to u Ciebie. A ile oleju to juz serwisówka bro

-
Arturo925 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości