opinie o gas gas
• Strona 1 z 1
opinie o gas gas
witam serdecznie szanowne grono
zwracam się do Was z prośbą tj. chciałbym dowiedzieć się wszystkiego dosłownie wszystkiego co dotyczy się enduro marki GasGas ec400fse
wizualnie bardzo fajne moto, znalazłem też wiele pozytywnych opinii o samej marce nawet skrupulatnie prześledziłem jej historię i jestem mile zaskoczony,natomiast na temat ec400fse nie wiem nic.....
mam nadzieje,że jest ktoś na forum z wiedzą wynikającą z praktyki i podzieli się nią ze mną
pozdrawiam
zwracam się do Was z prośbą tj. chciałbym dowiedzieć się wszystkiego dosłownie wszystkiego co dotyczy się enduro marki GasGas ec400fse

wizualnie bardzo fajne moto, znalazłem też wiele pozytywnych opinii o samej marce nawet skrupulatnie prześledziłem jej historię i jestem mile zaskoczony,natomiast na temat ec400fse nie wiem nic.....
mam nadzieje,że jest ktoś na forum z wiedzą wynikającą z praktyki i podzieli się nią ze mną

pozdrawiam
er'senior
- erabea
- Świeżak
hmm o moto też nie wiem zbyt wiele. na pewno nie jest to chinczyk, albo marna podróbka. to dobre moto, robione przez firme której ciezko jest sie przebić na szerszy rynek. nie robią złych pojazdów, ale nie są tak technicznie przemyslane jak moto konkurencji. silniki są albo brane od wiekszych firm ( np rotax, ktm ) zawieszenie hamulce elementy jak kierownice napęd koła są tez brane od firm zajmujących sie robieniem tego typu rzeczy ( brembo excel itp itd ) wiec własciwie w takich moto firma projektuje jedynie rame, plastiki wahacz itp. moto pewnie duzo nie odbiega od ktma, ale na pewno lepsze nie jest
sporą wadą jest mała liczba dealerów. przez to sporo trudniej jest o częsci. są dostępne ale zwykle na zamówienia i praktycznie w kazdym przypadku wysyłkowo. KTM np ma sporo siedzib, mozna mase elementów wziac z allegro, no i jako że to popularny sprzęt jest mase używanych podzespołów. w gasgasie juz bedzie z tym problem. także moto jak moto, niczym specjalnym sie nie wyróznia, ot kolejne hard enduro.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
erabea jeśli masz jakieś jeszcze pytania, a potrzebujesz prawdziwych odpowiedzi to pisz na priw. Jest tu zbyt wielu fachowców z tysiącami postów. Mam 450 fse to postaram się pomóc.
-
general2003 - Świeżak
drogi kolego jeżeli jesteś takim super fachowcem to bądź łaskaw podzielic się swoją wiedzą z innymi aby jak najszerszemu gronu pomóc, to nie spowiedź że ksiądz każdemu na ucho kazanie szepcze, tylko forum społecznościowe
swoim postem nic nie wniosłec do tematu, pouczam Cię tym razem, kolejnego już nie będzie
swoim postem nic nie wniosłec do tematu, pouczam Cię tym razem, kolejnego już nie będzie
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Witam Ciebie kolego. Po pierwsze nigdzie nie napisałem że jestem fachowcem, wiem jedno: ja przynajmniej widziałem na żywo gazika, a nie jak fachowcy którzy widzieli na plakacie i się wypowiadają.
ps:
Jeśli ja nic nie wniosłem poprzednim postem to spójrz na swój post i zastanów się co Ty nim wniosłeś.
ps:
Jeśli ja nic nie wniosłem poprzednim postem to spójrz na swój post i zastanów się co Ty nim wniosłeś.
-
general2003 - Świeżak
Kolego nie chodzi mi aby się kłucić na forach, nie w tym sens, dlatego wolę aby ktoś na priw spytał ponieważ w połowie się nie zgadzam z henio12323. Jeśli widzę że ktoś porównuje do ktm-a i jeszcze sugeruje że kat jest o niebo lepszy to mnie krew zalewa, szczególnie że z gazikiem nie miał nigdy nic wspólnego. Wnioskuje to z jego wypowiedzi.
Ja miałem akut 520 sx (z dołożonym rozruchem) i 520 exc, a teraz gazika więc co nieco się orientuję.
Oczywiście kat jest moim zdaniem mega dobrym sprzętem, ale gazik nie jest wcale gorszy, a części są wszystkie na półce, to nie komuna.
Pozdrawiam
Ja miałem akut 520 sx (z dołożonym rozruchem) i 520 exc, a teraz gazika więc co nieco się orientuję.
Oczywiście kat jest moim zdaniem mega dobrym sprzętem, ale gazik nie jest wcale gorszy, a części są wszystkie na półce, to nie komuna.
Pozdrawiam
-
general2003 - Świeżak
ok to powiedz gdzie w lublinie mogę zaopatrzeć się w częsci od ręki ? nigdzie... a do KTMa mam ASO gdzie wszystko mam max do 4 dni roboczych - wszystko !
gasgas dobre moto, ma spore osiągniecia, prowadzi się równei dobrze jak inne hard enduro. ale nie jest czyms nadzwyczajnym. a ty dosiadając starych 520stek które prowadzą się jak wozy strażackie też za duzego pojęcia nie masz o KTMach
gasgas dobre moto, ma spore osiągniecia, prowadzi się równei dobrze jak inne hard enduro. ale nie jest czyms nadzwyczajnym. a ty dosiadając starych 520stek które prowadzą się jak wozy strażackie też za duzego pojęcia nie masz o KTMach
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No właśnie tego chciałem uniknąć
kolego ja nie mam zamiaru się z Tobą bawić w utarczki słowne.
Mam gazika, robiłem rozrząd, sprzęgło, klocki, łożyska itp. z żadną częścią nie miałem kłopotu, na drugi dzień miałem. Z używkami fakt, ciężko, ale ebay.co.uk i zakup stopki hamulca, bagnetu silnika za 25 funtów, po 3 dniach w domu, kłopot?
To nie komuna powtarzam. Mówisz stare katy maiłem, a niby mój gasgas nowy jest? Katy z 2002 roku a gas z 2005, raptem 3 lata różnicy.
Właśnie dlatego nie bardzo lubię się udzielać bo tacy jak Ty zaraz atakują.
ps:
Nie wypisuj bzdur że 520-stka prowadzi się jak wóz strażacki, mnie to akurat lotto, ale są chłopaki co posiadają w/w moto, więc nie ubliżaj ich sprzętom
ps2:
Masz u dołu napisane że posiadasz 525? Jeśli tak to gratuluję wozu strażackiego, bo róznica żadna 520/525

Mam gazika, robiłem rozrząd, sprzęgło, klocki, łożyska itp. z żadną częścią nie miałem kłopotu, na drugi dzień miałem. Z używkami fakt, ciężko, ale ebay.co.uk i zakup stopki hamulca, bagnetu silnika za 25 funtów, po 3 dniach w domu, kłopot?
To nie komuna powtarzam. Mówisz stare katy maiłem, a niby mój gasgas nowy jest? Katy z 2002 roku a gas z 2005, raptem 3 lata różnicy.
Właśnie dlatego nie bardzo lubię się udzielać bo tacy jak Ty zaraz atakują.
ps:
Nie wypisuj bzdur że 520-stka prowadzi się jak wóz strażacki, mnie to akurat lotto, ale są chłopaki co posiadają w/w moto, więc nie ubliżaj ich sprzętom
ps2:
Masz u dołu napisane że posiadasz 525? Jeśli tak to gratuluję wozu strażackiego, bo róznica żadna 520/525
-
general2003 - Świeżak
haha kompletny dowód na to że, nie masz pojęcia o czym piszesz. akurat róznica 520 a 525 jest bardzo duza
ergonomia, przednie zawieszenie wszystko jest na duuzy plus dla 525. z kolei 525 w stosunku do 530 to przeżytek i tez nie prowadzi się jak na dzisiejsze czasy najlepiej. ( 530/500 są duzo bardziej ergonomiczne i mozna na nich więcej zdziałać )
mysle że nie ma co dalej ciągnąc tematu, ty masz swoją opinie a ja swoją. jak bym miał np zawody, i miałbym stracić możliwosc startu ze względu na to że musze 3 dni czekać na paczkę skądstam, to bym nie zadowolony. do KTMa pasuje wszystko praktycznie od kazdego ktma, w dodatku marka jest na tyle popularna, że wiele osób ma częsci zamienne, używki itp itd które moge dostać od ręki w przeciagu kilku chwil...

mysle że nie ma co dalej ciągnąc tematu, ty masz swoją opinie a ja swoją. jak bym miał np zawody, i miałbym stracić możliwosc startu ze względu na to że musze 3 dni czekać na paczkę skądstam, to bym nie zadowolony. do KTMa pasuje wszystko praktycznie od kazdego ktma, w dodatku marka jest na tyle popularna, że wiele osób ma częsci zamienne, używki itp itd które moge dostać od ręki w przeciagu kilku chwil...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie jest tak że mamy odmienne opnie, ponieważ ja też jestem zdania (co wcześniej juz pisałem) że kat to dobry sprzęt, ale dla Ciebie liczy się tylko kat i koniec, a ja uważam że i kat, i gas i yamaszka, a i huska mają swoje plusy i patrzę na wszystkie moto obiektywnie. Szczególnie że mam gas-a, miałem katy więc mniej wiecej wiem co i jak.
Ja sie nie wypowiadam w przeciwieństwie do Ciebie o motocyklu z którym nie miałem nigdy do czynienia, i o to mi cały cza biega.
Ja sie nie wypowiadam w przeciwieństwie do Ciebie o motocyklu z którym nie miałem nigdy do czynienia, i o to mi cały cza biega.
-
general2003 - Świeżak
niee skądże - źle mnie rozumiesz. kat i yamaszka na 1 miejscu
ktm wygrał u mnie ze względu na tą zwiekszoną pojemność i przy mojej jeździe dodatkowe kilkadziesiac cm3 w cylindrze jest odczuwalne na plus. wzgledem 450. honda ze swoją CRF X jakoś średnio do mnie przemawia.
natomiast pozostałe motocykle jako sprzety do enduro ( gasgas, stare huski, sherco, i inne mniej typowe marki ) są tak samo dobre jak KTM czy yamaha. ja nie stawiam ich niżej, mało tego czasami takie sprzęty są lepiej zestrojone pod enduro. nie wiem nie jeździłem wszystkimi żeby to oceniać. ale to czy sprzęt mi sie podoba czy nie to nie tylko sama jezdność. dla mnie liczy sie serwis, dostep do częsci ich cena, nietypowość. tak jak pisałeś - bagnet 25 funtów i masz po 3 dniach - super bardzo się ciesze, tylko że w ktmie czy yamaszce nie ma udziwnionego bagnetu który ksoztuje 100 zł, masz zwykły korek i na szybko przed wyjazdem mozesz dopasować byle korek od kosiarki czy innego ustrojstwa - i jedziesz. a kto ma nietypwoe moto niestety - czeka
mi szkoda życia i weekendów ma czekanie na częsci, czy zamawianie z róznych źródeł. po prostu potrzebuje częsci - jade i kupuje. i śmigam. bo o śmiganie tutaj chodzi a nie żeby częsci szukać po całym świecie. to jest dla mnie wadą kazdego nietypowego jeszcze w polsce motocykla. gdyby gasgas był tak samo popularny jak np w UK to bym go nawet brał pod uwagę przy zakupie. niestety w Polskich realiach dla mnie takie wymysły są nienajkorzystniejsze. a to czy miałem doczynienia czy nie to moja sprawa. i uwierz mi że nie jeden sprzet testowałem
nawet te bardziej nietypowe

natomiast pozostałe motocykle jako sprzety do enduro ( gasgas, stare huski, sherco, i inne mniej typowe marki ) są tak samo dobre jak KTM czy yamaha. ja nie stawiam ich niżej, mało tego czasami takie sprzęty są lepiej zestrojone pod enduro. nie wiem nie jeździłem wszystkimi żeby to oceniać. ale to czy sprzęt mi sie podoba czy nie to nie tylko sama jezdność. dla mnie liczy sie serwis, dostep do częsci ich cena, nietypowość. tak jak pisałeś - bagnet 25 funtów i masz po 3 dniach - super bardzo się ciesze, tylko że w ktmie czy yamaszce nie ma udziwnionego bagnetu który ksoztuje 100 zł, masz zwykły korek i na szybko przed wyjazdem mozesz dopasować byle korek od kosiarki czy innego ustrojstwa - i jedziesz. a kto ma nietypwoe moto niestety - czeka

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
general2003 - Świeżak
...a Człowiek chciał się tylko dowiedzieć co ludzie sądzą o gg.
Faktycznie w N...R macie w Lublinie dobry dostęp do części
(nie znam drugiego tak wiernego przedstawiciela jak tam), ale faktem jest, że w innych miastach jest różnie.
Wszystkie marki produkujące sprzęt specjalistyczny są dziś porównywalne jakościowo, a tylko o dostęp o części chodzi głównie i dobry marketing w regionie (czyt. Polska).
Przy mniejszych firmach produkujących głównie dla zawodników +dodatki dla wszystkich faktycznie trudniej jest się przebić przez natłok informacji
przykład":
Tadek Błażusiak jeździł całe życie w trialu różnymi markami a puki co pewnie 80% ludzi zna go z gazety jak stoi w pomarańczowych ciuchach.
..a pomarańczą jeździ dopiero kilka lat!
Dla równowagi: zobaczcie jak idzie Laii Sainz na Dakarze
jedzie na GG
.
specjalistyczna firma Sherco enduro 2012 i 2013 co tam słychać za granicą?
TroszkÄ™ luzu
bo kiedyÅ› wszyscy stali przy jednym ognisku na imprezach enduro, a teraz tnÄ… siÄ™ jak kibole prawie.
Proponuję zainteresowanemu sprawdzić importera lub dealerów gg co ma, co może i po sprawie.
Na dziś motocykli innych niż japońska czwórka i Ktm nie ma na tyle dużo, żeby wiążąco się coś dowiedzieć.
Nie bić się !!! ...tylko jeździć
!!!
Faktycznie w N...R macie w Lublinie dobry dostęp do części

Wszystkie marki produkujące sprzęt specjalistyczny są dziś porównywalne jakościowo, a tylko o dostęp o części chodzi głównie i dobry marketing w regionie (czyt. Polska).
Przy mniejszych firmach produkujących głównie dla zawodników +dodatki dla wszystkich faktycznie trudniej jest się przebić przez natłok informacji
przykład":
Tadek Błażusiak jeździł całe życie w trialu różnymi markami a puki co pewnie 80% ludzi zna go z gazety jak stoi w pomarańczowych ciuchach.
..a pomarańczą jeździ dopiero kilka lat!
Dla równowagi: zobaczcie jak idzie Laii Sainz na Dakarze

specjalistyczna firma Sherco enduro 2012 i 2013 co tam słychać za granicą?
TroszkÄ™ luzu

Proponuję zainteresowanemu sprawdzić importera lub dealerów gg co ma, co może i po sprawie.
Na dziś motocykli innych niż japońska czwórka i Ktm nie ma na tyle dużo, żeby wiążąco się coś dowiedzieć.
Nie bić się !!! ...tylko jeździć

Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości