Yamaha YZ 125 droga w utrzymaniu?
• Strona 1 z 1
Yamaha YZ 125 droga w utrzymaniu?
Witam. Mam okazję kupić Yamaszke od znajomego. YZ pochodzi z pewnoego źrodła, wiem co było robione. Chce za nią 4000 zł co uważam, że jest dobrą ceną. Boje się tylko, że będzie droga... Wiadomo jak to 2 suw musi troche spalić
Ile może taka maszyna palić? Jak z częściami, no i jak z wytrzymałością podzespołów? Co ile trzeba robić remont i jakie są tego koszty? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Myślałem też troche o 4 suwie ale na razie są one dla mnie za drogie (mowa o KTM). Pozdrawiam.

- Piotrek_rotax
- Świeżak
spalanie to najmniejszy problem. pali jakies 2-3 litry na godzine jazdy. z częsciami nie ma problemu. wytrzymałosc podzespołów jak na wyczyna jest normalna. remont sie robi jak jakas rzecz jest do wymiany. zakładajac amatorska jazde musisz zmienic tłok co jakies 40 mth. co 2-3 tłoki korbowód a jak korbowód to i wszystkie łozyska i uszczelnaicze i uczszczleki silnika. na wszystko trzeba zwrócic szczególną uwage w wyczynówkach nie ma elementów zbędnych kazdy bezposrednio wpływa na wytrzymałosc moto, jazde itp itd. a gdzie chcesz tym smigac ? masz jakis tor crossowy że szukasz crossówki ? ogólnie utrzymanie kosztuje najbiedniej 1000 zł rocznie to tak przy sporadycznej jeździe. normalnie to jakies 1500-2000 zł rocznie przy jeździe powiedzmy że co weekend całodniowy trening na torze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
- Piotrek_rotax
- Świeżak
• Strona 1 z 1