Zobacz wÄ…tek - KTM SX 125,problem-pomoc.
NAS Analytics TAG

KTM SX 125,problem-pomoc.

Enduro, Cross
_________

KTM SX 125,problem-pomoc.

Postprzez ZolteKSX » 18/10/2012, 15:56

Witam , jest to mój pierwszy post ponieważ potrzebuje informacji , więc do rzeczy ostatnio w trakcie jazdy posypało się łożysko na korbie przy wale , moje pytanie jest w sprawie zaworu wydechowego , jak wiadomo trzeba rozpoławiać silnik i czy przy jego składaniu zawór się nie przestawi ,albo jak go ustawić , druga rzecz dotyczy łożysk na wał jakie maja być ? Jeszcze jedna sprawa chłopaki dotyczące pierścionków , tłok mam w dobrym stanie a pierścionki mierzyłem szczelinomierzem i jest za duża przerwa na zamkach i czy mogę wymieć same pierścienie , czy nie uszkodzą w jakikolwiek nicasilu , Dzięki i czekam na informacje
ZolteKSX
Świeżak

Postprzez kris514 » 18/10/2012, 16:06

1 odsylam do serwisowki
2 najlepiej oryginały (klubowe z luzem c3 a rolkowe z koszyczkiem polimerowym
3 po czym poznajesz ze tłok jest dobry?? A jak z luzem? Najlepiej jakbyś oddał cylinder do pomiarów wtedy będziesz wiedział co masz:) doradzał bym zmianę tloka a nie tylko pierscionka
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
kris514
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ZolteKSX » 18/10/2012, 16:12

Z tą wymianą pierścieni odpuszczę do nastepnego sezonu , a odnośnie zaworu w serwisówce nic nie pisze i mam jeszcze jedno pytanie , czy może wie ktoś kto zajmuje się zmianą korb i wywazaniem w małopolsce ?
ZolteKSX
Świeżak

Postprzez barek253 » 18/10/2012, 16:14

jeżeli nie będziesz wyjmował zaworu z cylindra ani nie będziesz kręcił ta duża śruba po prawej stronie silnika to nic sie nie przestawi.
łożyska na wał: musisz poszukac oznaczeń w spisie cześci i kup takie same w sklepie z łożyskami tylko musza byc te same z dobrym luzem c3 no i firmy ntn lub koyo
cylinder i tłok do pomiaru bo skąd wiesz że i nicasil masz jeszcze do jeżdżenia.oddasz pomierza i ocenią a co do wymiany to samych pierścieni w 2t sie nie wymienia tylko cały tłok

co do wymiany korby pytaj w serwisach motocyklowych
ewentualnie możesz komus to wysłac np:pan woryna z katowic(motor-tech)

a i nie czekaj z wymiana pierścieni(tłoka)sprawdź od razu żebyś później nie miał niespodzianki
barek253
Mieszkaniec forum

Postprzez kris514 » 18/10/2012, 16:40

A jak znajdę w serwisowce to co? Mam niezły zbiór serwisowek i nawet sam ostatnio tego szukałem i jakoś znalazłem kilka stron tego(dobrze poszukaj)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
kris514
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez henio12323 » 18/10/2012, 20:57

100% jest w serwisówce, moze nie masz serwisówki do silnika ? :P

co do wału robi to wiele firm. kazdy profesjonalny serwis ( po prostu nie józek co kręci skuterki w piwnicy ) ma sprzęt, albo ma dojscia do sprzętu. musza to miec bo takie wymiany to norma. a sam sprzęt nie kosztuje majątku ( sporo dupereli kosztuje wiecej a są mniej potrzebne )

co do wału - najlepsze sa łozyska oryginalne. tylko fakt są drogie :) ale po oznaczeniach mozna znalesc identyczne łozyska jak te montowane oryginalnie za nizszą cene. jedynie trzeba troche sie naszukać. albo szukac zamienników tak jak koledzy doradzili

co do tłoka to że chcesz zaoszczędzic teraz i za rok wsadzic nowy tłok to nie jest zadna oszczędnosc. moto po remoncie moze szybko paść jezeli nie wymienisz czegos. i potem bedzie płacz jak rozwali cylinder albo znów korbe ;P to nie jest jakis niewyobrazalny koszt. ale za to pewnosc masz wieksza że moto jest zdrowe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê