Honda cr 125 Opinie!!!
• Strona 1 z 1
Honda cr 125 Opinie!!!
Witam mam zamiar kupić Honde cr 125 za około 5000-6000 tys. Prosze mi trochę o tym sprzęcie opowiedzieć. Jak się sprawuje i ogulnie wszystko o tym motorze (im więcej tym lepie) 

- Endriu989
- Świeżak
nie oczekuj że ktos bedzie siedział i pisał o moto
dane techniczne masz w necie, odczucia własne - to są odczucia własne, kup i sie przekonaj. informacje typu co ile co sie wymienia są zawarte w ksiązce serwisowej, a to ile pali i podstawowe info jest na tym forum
wiec jest juz wszystko opisane wystarczy poszukac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem CR-ki 125 i musze przyznać że ten motocykl jest wyśmienity. Można sobie ładnie polatać na hopkach, po lasach itp. Jest bardzo lekka i łatwo ją opanować. Mocy na wystarczająco jak dla mnie ale ja waże tylko 55 kg wiec ma lekko. Jeżeli chodzi o minusy to spalanie (moja pali ok 10l na 2 godziny spokojnej jazdy) i ceny części zamiennych (często są dostępne jedynie w salonie a ich cena powoduje zawroty głowy). W tym przedziale cenowym nie patrz na rocznik tylko na stan motocykla (sprawdź dekle sprzęgła i magneta czy są oryginalne i czy są mocno pozdzierane od butów, sprawdź chłodnice czy są proste i szczelne). Silnik raczej jest niezawodny trzeba przestrzegać wymian oleju w skrzyni i odpowiedniej mieszanki oleju w paliwie (tylko syntetyk w prop. 1:35). No i tradycyjnie miedzy sezonami sprawdzanie stanu cylindra, tłoka, luzów itp. Niepolecam jeżeli nie wiesz podstawowych wiadomości o mechanice (wizyty u mechanika są b. drogie). W tej cenie to roczniki 2000 - 2004.
- oblatywacz93
- Świeżak
Tylko że taki opis mógłbym walnąć o każdym motorze który miałem(mowa o crossówkach) Wiec to taki opis który pasuje do każdego 

sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
chciał kolega opinie na temat CR-ki to dostał. Aha dwie wskazówki: nienapalaj sie na motocykl bo wpakujesz sie w bagno
i zawsze jest gorzej niż myślisz 

Ostatnio edytowano 17/10/2012, 20:35 przez oblatywacz93, łącznie edytowano 1 raz
- oblatywacz93
- Świeżak
Pojecie lepszy czy gorszy jest za bardzo ogólne bo np. w mojej yz jest jakieś 4500zł tuningu co prawda ma lepszy dolny zakres obrotów(mocniejszy) ale nie ma co porównywać do ktm exc 125(gdzie po odpowiednich przełożeniach ciągnie jak 4t)
Honda natomiast ma słaby dół i bardzo gwałtowne przejście z niskich na wysokie obroty(odczucie że ma multum koni) ale za to yz bardzo równo się wkręca (brak dziury w mocy jak w hondzie)
Honda natomiast ma słaby dół i bardzo gwałtowne przejście z niskich na wysokie obroty(odczucie że ma multum koni) ale za to yz bardzo równo się wkręca (brak dziury w mocy jak w hondzie)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości